Mehmet Demirkol: Başlı Başına Bir Savunma Olan Muslera'nın Varlığı Dahi Rakip Forvetleri Ürkütüyor - Son Dakika
Spor

Mehmet Demirkol: Başlı Başına Bir Savunma Olan Muslera'nın Varlığı Dahi Rakip Forvetleri Ürkütüyor

Fanatik Gazetesi yazarı Mehmet Demirkol, ligin durumunu değerlendirdi.

12.05.2015 07:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aslan'ın kozu Muslera!

Her ne kadar Sadiku’nun sakatlığı savunma kurgusunu etkileyecek olsa da Mersin İdmanyurdu’nun Galatasaray ve Fenerbahçe’ye sorun çıkarabileceğini düşünüyorum. Ligin kilit maçları Fenerbahçe- Başakşehir ve Galatasaray- Beşiktaş maçlarından önce bu oyunlar olabilir. Galatasaray son 3 haftada gol yemedi. Ancak rakiplerin hücum performanslarını değerlendirmeden bundan sonuç çıkarmak pek doğru olmayabilir. Hâlâ savunma açıkları üst seviyede. Fakat başlı başına bir savunma olan Muslera’nın varlığı dahi rakip forvetleri ürkütüyor. Galatasaray’ın hücumda yüzdesi düşmüşken en büyük avantajı Uruguaylı. Mersin ve Gençler’i geçerse Galatasaray yolun çoğunu geçmiş olur.

Rakipler psikoloji bozar

Beşiktaş’ın son maçı oynayacak olması büyük bir dezavantaj. Rakipler kazanırsa psikolojik olarak uyum sağlamak zor olabilir. Akhisar, Galatasaray’a karşı olduğu gibi santrforsuz oynarsa teknik açıdan sorun yaşanmaz ama böyle olmayacağını biliyoruz. Konyaspor’un oyun anlayışı Aykut Kocaman’ın başta uygulattığından oldukça farklı. Artık pastan ziyade sıkı savunma ve direkt oyunla skor arıyorlar. Kilit oyun Akhisar maçı. Eğer bu maçı kazanırlarsa Mersin’in performansıyla oyuna dönebilirler. Bu yarışın bu hafta içinde büyük oranda çözüleceğini düşünüyorum. Mersin tahminim tutarsa Beşiktaş öne geçer. Aksi takdirde son maçı oynamak işlerini zorlaştırır.

Erciyes'e sıfır ihtimal

Fenerbahçe için olmazsa olmaz topa sahip olmak. Raul, Emre, Topal, Caner ve Gökhan’ı bir de Alper’le desteklediği anda Sarı-Lacivertliler’in maç kaybetme olasılığı sıfıra yakın. Erciyes maçında bir kaza olacağını düşünmüyorum ama tıpkı Galatasaray’a olduğu gibi Mersin takımı ve sıcağı Fenerbahçe’ye de sorun yaşatabilir. Emenike’nin sahada olmasının reel bir teknik karşılığı yok. Yedek kulübesini bile hak etmediğini düşünüyorum. Onun dalgın oyunundan daha iyisini verecek genç takımda bile oyuncusu var Sarı-Lacivertliler’in. Webo’yla başladığı sürece orta sahasını hücuma yakın tutar ve açık vermesi zorlaşır.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Mehmet Demirkol: Başlı Başına Bir Savunma Olan Muslera'nın Varlığı Dahi Rakip Forvetleri Ürkütüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement