Mgc'den Meski'ye Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Mgc'den Meski'ye Ziyaret

Mgc\'den Meski\'ye Ziyaret

MGC Yönetimi ile MESKİ Yönetimi bir araya gelerek, hem Mersin basınını hem de MESKİ'nin çalışmalarını ele aldı.

18.02.2012 18:15

MGC Yönetimi ile MESKİ Yönetimi bir araya gelerek, hem Mersin basınını hem de MESKİ'nin çalışmalarını ele aldı.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Ahmet Ünal, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Mersin Su ve kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Kamil Ülgen'i ziyaret etti. MESKİ Genel Müdürlük binasında gerçekleşen ziyarete, MESKİ Genel Müdür Yardımcısı Nizamettin Yıldırım, Yönetim Kurulu üyeleri Sibel Yalçın ve Selçuk Salcan da katıldı.

Ziyarette, Mersin genelindeki özverili çalışmalarından dolayı MGC Başkanı Ahmet Ünal ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür eden MESKİ Genel Müdürü Ülgen, vatandaşı her türlü konuda haberleri ve duyuruları ile bilgilendiren basın mensuplarının önemli bir görev üstlendiklerini belirtti. İlkeli ve tarafsız gazeteciliğin Mersin için bir kazanım olduğunu ifade eden Ülgen, gücü, etkisi ve yayıncılık ilkesi ile Mersin basınının medya alanında özel bir yerinin bulunduğunu söyledi. Mersinlilere hizmetin en iyisini sunabilmenin gayreti içerisinde olduklarını dile getiren Ülgen, imkanlar dahilinde en iyi ve en kaliteli hizmeti halka sunmaya devam edeceklerini dile getirdi. Ülgen, su kültürü ve bilincinin oluşturulması kapsamındaki etkinliklerini de artan bir tempoyla sürdüreceklerini vurguladı.

MGC Başkanı Ünal da MESKİ'nin sunmuş olduğu kaliteli hizmetin sürekliliği noktasında değerlendirmeler yapıldığını anlatarak, MESKİ'nin su politikası esasları bağlamında izlenecek yol haritasını belirlediğini kaydetti. MESKİ'nin, ciddi yatırımlar yapan, güven duyulan, alanında örnek ve öncü bir kurum haline gelmesini sağlayan Genel Müdür Ülgen'i bir kez daha özverili ve başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Ünal, "MESKİ, Mersin basınının her zaman yanında olan duruşuyla, basına olan pozitif yaklaşımıyla, çalışmalarıyla, başarılarıyla çok farklı değerlendirdiğimiz bir kurum. İnşallah bu yeni süreçte de birlikte daha güzel projeler üreteceğiz. Basına verdiğiniz önem ve destek bize hep güç verdi" dedi.

MESKİ'nin, içme suyu ve kanalizasyon döşeme ve yenileme olmak üzere çok ciddi altyapı çalışmaları yaptığına işaret eden Ülgen, "MESKİ sayesinde Türkiye'nin en kaliteli içme suyunu içmekteyiz. Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi sayesinde de denizimiz temizlendi. Artık Mersin sahilinden denize girebiliyoruz. Bu yıl içerinde Batı Atıksu Arıtma Tesisi'nin de temelinin atılacağını bilgisini aldık. 2013 Akdeniz Oyunları ve turizm için bu tesislerimiz önemlidir. MESKİ, yeni yapılan içme suyu depoları ve yenilenen terfi hatları ile kesintisiz içme suyu vermekte ve sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirmektedir. Su kayıplarını önleme çalışmaları ile su kayıplarının yüzde 69'dan yüzde 48'e çekilmesi de son derece önemlidir. Mersin için yapacağınız çalışmalarınızda; bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da sizin yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyoruz. Basın tabii ki eleştirecek ve hizmetlerde gördüğü eksikleri yazacak ama yorumlarını kişiselleştirmeyecek bir sağduyulu yaklaşımı gösterecektir" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mgc'den Meski'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement