MHP Milletvekili Işık'tan Soru Önergesi - Son Dakika
Yerel

MHP Milletvekili Işık'tan Soru Önergesi

MHP Milletvekili Işık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Tarafından Yazılı Olarak Cevaplandırılması İstemiyle TBMM Başkanlığına Soru Önergesi Verdi

25.01.2011 17:17

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, 22 Ocakta Tavşanlı'da düzenlenen Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) Müessesine işçi alımıyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Işık, önergesinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğüne bağlı GLİ Müessesesine dinamitçi, sağlık memuru, maden teknikeri, yük taşıma şoförü, bilgisayar operatörü gibi değişik statülerde işçi alımına ilişkin başvuruların yarın sona ereceğini hatırlattı.

İşçi alımına ilişkin Tavşanlı'da AK Parti Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu, AK Parti Tavşanlı İlçe Başkanı Nejat Tülek, Tavşanlı Kaymakamı, GLİ Müessese Müdürü ve bazı Müdür Yardımcıları ile bazı sendika yetkililerinin katıldığı bir toplantı yapıldığına dair haberlerin yerel basında yer aldığına işaret eden Işık, devlete ait bir kuruluşa yapılacak işçi alımları ile ilgili toplantının tatil gününde yapılarak kamuoyuna siyasi baskı ve propaganda aracı olarak yansıtılmaya çalışıldığını savundu.

Işık, Bakan Yıldız'a konuya ilişkin şu soruları yöneltti:

'Tavşanlı ilçesinde anılan tarihte yapılan söz konusu toplantı hangi amaçla ve kim tarafından organize edilmiştir? Toplantı nerede yapılmıştır? Toplantıya kimler, nasıl davet edilmiştir ve kimler katılmıştır? Toplantıya katıldığı iddia edilen AKP'li milletvekili ve ilçe başkanı hangi amaç ve gerekçelerle bu toplantıya katılmışlardır? Müesseseye alınacak işçilerin belirlenmesinde AKP'li yöneticilerin belirleyici olacağı iddiaları doğru mudur? Anılan kişilerin bu toplantıya katılarak kurum yöneticileri üzerinde siyasi baskı oluşturmaları bu iddiaları doğrulamakta mıdır? Söz konusu toplantı GLİ Müessese Müdürlüğü öncülüğünde mi yapılmıştır? Toplantının hafta sonuna denk gelen bir günde yapılmasının gerekçesi nedir? Toplantının yapılmasında Bakanlığınızın ya da TKİ Genel Müdürlüğünün bir katkısı olmuş mudur? Oldu ise söz konusu toplantıya Bakanlık ya da TKİ Genel Müdürlüğü adına her hangi bir temsilci katılmış mıdır? Katıldı ise hangi düzeyde bir yetkili katılmıştır? Toplantıya Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) adına katılan olmuş mudur? Toplantıya ilin diğer milletvekilleri de davet edilmiş midir? Edilmedi ise toplantıya katılan AKP'li milletvekilinin ayrıcalığı nereden gelmektedir? Toplantıya katıldığı ifade edilen milletvekilinin müessese veya idarecileri ile bir bağlantısı var mıdır? İlçenin tüm siyasi parti temsilcileri toplantıya davet edilmiş midir? AKP Tavşanlı İlçe Başkanı toplantıya hangi sıfatla ve ne amaçla katılmıştır? Toplantıda ne gibi kararlar alınmıştır? Alınan kararlar Bakanlık ve TKİ Genel Müdürlüğüne iletilmiş midir? Sınav öncesi, daha başvuru süresi bile dolmadan bu tür bir toplantının müessese bünyesinde ve AKP'li siyasilerle yapılmış olması yapılacak sınavlara gölge düşürmeyecek midir? İşçi alımı için yapılacak mülakat sınavlarında siyasi baskıların yaşanacağı sınav öncesinde yapılan bu toplantı ile belli olan ve bu sınavlarda ortaya çıkabilecek haksızlık veya mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla Bakanlığınızca gerekli tedbirler alınmış mıdır? Bu amaçla sınavların Genel Müdürlükçe görevlendirilecek tarafsız bir komisyon tarafından yapılması sağlanabilir mi?'

(SDT-HY) - KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP Milletvekili Işık'tan Soru Önergesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement