Nasrettin Hoca ve Nuhun Gemisi Uzundere'de - Son Dakika
Yerel

Nasrettin Hoca ve Nuhun Gemisi Uzundere'de

Nasrettin Hoca ve Nuhun Gemisi Uzundere\'de

Karabağlar Belediyesinin prestij projesiyle Uzundere Rekreasyon Alanı'nda yer alacak sanatsal ve heykel yapılar ile tematik oyun alanlarının yapımı hızla devam ediyor.

19.07.2013 16:02  Güncelleme: 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabağlar Belediyesi'nin prestij projesi Uzundere Rekreasyon Alanı'nda yer alacak sanatsal ve heykel yapılar ile tematik oyun alanlarının yapımı hızla sürüyor. Üst yapısı ile Türkiye'ye örnek olacak, Ege'nin çekim merkezi olmaya aday proje, Eylül ayında tamamlanarak, halkın hizmetine sunulacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da örnek gösterdiği projede, alt yapı çalışmaları hızla sürüyor. Sıcak havaya rağmen hızla süren çalışmaları yerinde denetleyen Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, alt yapı yatırımlarını belediye olanaklarıyla tamamladıkları, 250 hektarlık alanda hayat bulacak proje ile Türkiye'ye örnek olacaklarını söyledi. Projenin önemli bir bölümünü oluşturan sanatsal ve heykel yapıların içinde bulunduğu tematik parkın Eylül ayında tamamlanarak halkın hizmetine açılacağını açıklayan Kürüm, "Bu proje Karabağlar'ın projesi olmaktan öte, İzmir'in, Ege'nin projesi. Yapımı hızla süren, tematik park alanında yer alacak Nasrettin Hoca figürlü heykel bina ve sanatsal yapı tüm ziyaretçilerin ilgi odağı olacak. 1200 metrekare alana inşa edilen, göle maya çalan 37,5 metre yüksekliğindeki Nasrettin Hoca figürlü heykel bina, müze ve kültür merkezi olarak hizmet verecek. Nasrettin Hoca'nın kavuğu ise seyir terası olarak değerlendirilecek. Nasrettin Hoca figürlü heykel bina, dünyanın en büyük heykel yapısı ile Gunniess Rekorlar Kitabı'na girmeye aday" dedi.

YEŞİL ALANI İLE ÖRNEK

Uzundere Rekreasyon Alanı'nın diğer bölümlerinde ise 2500 kişilik amfi tiyatro, gençlik merkezleri, kapalı yüzme havuzları, nikah, düğün ve kır düğün salonları ile seyir teraslarının yer aldığını vurgulayan Başkan Kürüm, şunları söyledi:

"Amfi tiyatro, düğün salonu, kır düğün salonunun yapımı tamamladı. Madımak Şehitleri Anıtı'nın da açılışını yaptık. Su depoları, istinat duvarlarının yapımı bitti, ağaçlandırma çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı. Süs havuzları, göletler de tamamlanmak üzere. Tematik parkın yapımı ise hızla sürüyor. Uzundere, yeşil dokusuyla da Karabağlar'ın kaderini değiştirecek. Sadece İzmir'in değil, Ege'nin en önemli dinlence ve eğlence mekanı haline gelecek. İnsanlar köpek balığı figürlü havuzlarda sörf yapacak. Çocuklar, gençler havuzlarda yüzecek, sörf yapacak, tematik parkta eğlenecekler, aileler restoranlarda yemeklerini yiyebilecek, mantar kamelyalarda piknik yapacak."

YENİ YAŞAM MERKEZİ

Uzundere'de olimpik kapalı yüzme havuzu, buz pateni pisti, çim kayak pisti, tay park gibi projeleri de olduğunu belirten Başkan Kürüm, bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden destek almak istediklerini belirtti. Görüşmelerin sürdüğüne dikkati çeken Kürüm, "Uzundere Rekreasyon Alanı'nın hemen yanında kapalı yüzme havuzu ve buz pateni pistinin de yer alması, bölgeye ilgiyi daha da arttıracak, sporcular için çekim merkezi haline getirecektir. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da taleplerimize sıcak bakıyor. Önümüzdeki günlerde bu konuyu da değerlendirerek, netleştireceğiz" diye konuştu.

TEMATİK PARK'TA NELER YER ALIYOR

Tematik park ve oyun alanlarında, Nasrettin Hoca figürlü heykel binaların yanı sıra Nuh'un Gemisi'nin figüre edildiği bir diğer heykel bina da bulunuyor. Heykel yapılar, restoran, kafeterya, müze, kültür merkezi olarak hizmete açılacak. Çocuk ve gençlerin sörf yapabileceği dev köpek balığı heykellerinin bulunduğu yüzme havuzlarının toplam alanı ise 4 bin metrekare. Tematik park alanında, ejderha figürlü kaydıraklar, mantar kamelyalar da bir unsur. Oyun alanında Tom&Jerry, Keloğlan, Pamuk Prenses Yedi Cüceler gibi çocukların çok sevdiği onlarca masal ve çizgi film kahramanları, fil, timsah, balık, dino figürlü kaydıraklar, heykeller ve oyun grupları projenin diğer ayrıntıları. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nasrettin Hoca ve Nuhun Gemisi Uzundere'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement