Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Nevruz Kutlaması

Elazığ'da kutlama programı düzenlendi.

21.03.2014 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da nevruz dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün organize ettiği program kapsamında, eski belediye binası önünde toplanan vatandaşlar, mehter marşı eşliğinde Gazi Caddesi üzerinden Elazığ Öğretmenevi önüne kadar yürüdü.

Elazığ Öğretmenevi önünde devam eden programda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, her yıl geleneksel olarak 21 Mart tarihinde kutlanan nevruzun, kuzey yarım kürede yaşayan toplumların yerel renk ve inançlarda farklılıklarına rağmen paylaştıkları en eski mevsimlik bayramlardan biri olduğunu belirtti.

Farsça'da yeni gün anlamına gelen nevruzun Orta Asya'dan Balkanlara, özelikle Türkiye, Azerbaycan, İran, Kırgızistan, Pakistan ve Özbekistan gibi ülkelerde coşkuyla kutlandığını ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Türkler'de nevruz, binlerce yıldır kutlanan bir bayramdır. Türk cumhuriyetlerinde özellikle bağımsızlıktan sonra hem dini, hem de milli bayram olarak kutlanan nevruz bahara eriş bayramıdır. UNESCO tarafından 2009 yılında insanlığın somut olmayan kültürel mirasının temsili listesine kaydedilen nevruz, Anadolu'da yaşattığımız bir kültür değerimizdir. Nevruz, tabiatla buluşmanın, ilkbaharın coşkusunu yaşamanın, sevgi ve kardeşliğin bayramıdır. Bu kutlu bayram, asırlardan beridir bereketin, beklentilerin, huzurun ve mutluluğun başlangıcı olarak kabul edilmiş ve günümüze kadar ulaşmıştır."

Konuşmanın ardından Elazığ Belediyesi mehter takımı konser verdi, halk oyunları gösterisi sunuldu. Nevruz ateşi yakıldı. Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak ve Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, öğrencilerle birlikte demir dövdü. Vatandaşlara aşure dağıtıldı. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement