Oleyis, Kayseri Hilton Oteli'nde İşten Çıkarılan İşçilere Sahip Çıktı - Son Dakika
Güncel

Oleyis, Kayseri Hilton Oteli'nde İşten Çıkarılan İşçilere Sahip Çıktı

Oleyis, Kayseri Hilton Oteli'nde "Sendika Üyesi Oldukları Gerekçesiyle" İşten Çıkarılan İşçilere Sahip Çıktı.

01.02.2011 15:21

OLEYİS, Kayseri Hilton Oteli'nde "sendika üyesi oldukları gerekçesiyle" işten çıkarılan işçilere sahip çıktı. Sendika, işçileri işten çıkaranlarla ilgili olarak Kayseri Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, üyeleri için işe iade davası açacaklarını duyurdu.

KAYSERİ Türkiye Otel, Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası (OLEYİS) Kayseri Hilton Oteli'nde "sendika üyesi oldukları gerekçesiyle" işten çıkarılan işçilere sahip çıktı. Sendika, işçileri işten çıkaranlarla ilgili olarak Kayseri Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, üyeleri için işe iade davası açacaklarını duyurdu.

OLEYİS Kayseri Hilton Oteli'nde işten çıkarılan üyelerinin işe iade edilmeleri istemiyle Otel önünde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı grup adına okuyan OLEYİS Sendikası Genel Başkanı Enver Öktem yaptığı açıklamada, Sendikalarının Kayseri Hilton Oteli'nde çalışanları örgütleyerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan Toplu İş Sözleşme imzalama yetkisi aldıklarını ifade etti. Öktem, "Otel yönetimi işçilerin sendikaya üye olduğunu öğrenir öğrenmez, 8 üyemizi sorgusuz sualsiz, tazminatsız ve herhangi bir bildirimde bulunma gereği duymadan işten çıkartmıştır. İşten çıkarılan üyelerimizin her biri 8-10 yıldır Kayseri Hilton'da çalışan ve bu otele emek vermiş insanlardır. Hayretler içindeyiz çünkü bunca yıllık sendikacılık tarihimizde böylesine pervasız, böylesine bilgisizliğe, hukuk ve hak tanımazlığa ilk defa tanık oluyoruz" dedi.

- "KAYSERİ HİLTON İŞVERENİ, İŞYERİNİ TC YASALARINDAN BAĞIMSIZ İŞLETECEĞİNİ Mİ SANIYOR?"-

"Kayseri Hilton işvereni Oteli, Türkiye Cumhuriyeti yasalarından bağımsız işletebileceğini mi sanıyor?" diye soran Öktem, "İşçilerin sendikaya üye olmaları Anayasal ve yasal haklarıdır. Bu nedenle işçinin sendikalaşmasına engel olmak yasalarla tanımlanan bir suçtur. Buradan sizlerin aracılığınızla sormak istiyoruz, Kayseri Hilton'da İşvereni TC yasalarını geçersiz mi ilan etmiştir? Bu işveren bu cesareti cehaletinden almıyorsa nereden almaktadır?" dedi.

İşten çıkarılan 8 kişinin "yasadışı" bir şekilde işten çıkarıldıklarını savunan Öktem, "Bu arkadaşlarımız işlerine iade edileceklerdir, bu konuda herhangi bir tereddüt yoktur. OLEYİS sendikası olarak üyelerimizin haklarını sonuna kadar koruyacağımızın bilinmesini isteriz. İlk aşamada işçileri işten çıkaranlarla ilgili Kayseri Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulacak, üyelerimizin işe iade davaları açılacaktır" diye konuştu. Öktem açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Adında Hilton bulunan bir otelin böylesine çağdışı bir anlayışla yönetiliyor olması hem anlaşılamaz hem de kabul edilemez bir durumdur. Ancak Kayseri Hilton Oteli'nde yaşananların tüm Türkiye ve uluslararası kamuoyuyla paylaşacağımızın da bilinmesi gerekir. Hilton International, temel insan haklarına ve uluslararası hukukun tanıdığı sendikalaşma haklarına saygılı olacağını taahhüt etmiş bir şirkettir. Eylemimizin ardından Türkiye'deki tüm Hilton işçileri harekete geçecek ve Kayseri Hilton işçileri ile dayanışma içinde olacaklardır." (ANKA)

(BRŞ/ORH) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Oleyis, Kayseri Hilton Oteli'nde İşten Çıkarılan İşçilere Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement