Osmaniye'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Osmaniye'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yıl Dönümü

Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

07.01.2016 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki tören, Vali Kerem Al, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, Belediye Başkanı Kadir Kara ve bazı sivil toplum kuruluşu yetkililerinin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Al, etkinliğe katılan gazileri tebrik etti.

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mesajları okundu.

Belediye Başkanı Kadir Kara, yaptığı konuşmada, Osmaniye halkının ortaya koyduğu kurtuluş mücadelesinin kahramanlıklarla dolu olduğunu söyledi.

Kurtuluş Savaşı sırasında olduğu gibi bugün de Türkiye üzerinde kirli oyunlar oynandığına dikkati çeken Kara, şunları kaydetti:

"7 Ocak, aziz şehitlerimizin kanlarıyla yazdığı kurtuluş savaşının destanları aşan ifadesidir. 7 Ocak, milletimizin birlik ve beraberlik duygusuyla yazdığı destandır. İşte bu birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Unutulmamalıdır ki Hakkari de bizimdir, Van da bizimdir, Kırklareli, Rize de bizimdir. Bugün görüyoruz ki yurdumuzun üstünde kirli emelleri olanlar dün topla, tüfekle yapamadıklarını bugün terörün çirkin yüzüyle yapmaya çalışmaktadır. Vatan savunmasında destanlar yazan güvenlik güçlerimizi sevgiyle selamlıyorum."

Konuşmanın ardından şiir okundu, mehter takımı ve halk oyunu ekibi gösteri sundu, kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödül verildi.

Törene, AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, öğrenciler, askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Osmaniye'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement