Rusya'nın Suriye'deki Hava Saldırıları - Son Dakika
Güncel

Rusya'nın Suriye'deki Hava Saldırıları

Beyoğlu'nda, Özgür-Der ve İMKANDER tarafından Rusya'nın Suriye'deki hava saldırıları protesto edildi.

03.10.2015 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyoğlu'nda, Özgür-Der ve İMKANDER tarafından Rusya'nın Suriye'deki hava saldırıları protesto edildi.

Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) ile İnsan Hakları ve İnsani Yardım Örgütü (İMKANDER) üyeleri ellerindeki Suriye bayrakları ve dövizlerle "Katil Rusya Suriye'den defol", "Suriye'den elini çek katil Putin", "Müslümanın toprağından elini çek Rusya" sloganları attı.

İstiklal Caddesi'ndeki Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu önüne kadar yürüyen grup üyeleri adına konuşan Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay, 5 yıldan bu yana Suriye halkının her zaman yanlarında olduklarını kaydetti.

Alpay, "Emperyalist güçler Allah'ın emriyle yenilecek inşallah. Kirli, karanlık ve Suriye halkı nezdinde çürümeye yüz tutmuş Esed rejiminin can çekiştiğini biliyoruz. Baas rejimini, 50 yıllık bir cuntayı ayakta tutmak için önce İran Lazkiye'ye geldi. İran yetersiz kalınca Lübnan Hizbullah'ı devreye girdi. Bunlar da tetikçilik yaparak Esed rejiminin kiralık katili oldu ama Müslüman askerler tüm bu emperyalist güçlere boyun eğmedi ve eğmeyecek" diye konuştu.

İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer de Rusya'nın Başkonsolosluğu önünde çok sık protesto yaptıklarını belirterek, bunun "Rusya'nın işgalci politikalarından ve karıştığı katliamlardan" kaynaklı olduğunu söyledi.

Özer, şunları kaydetti:

"Suriye direnişi o kadar ulvi ve görkemli direniş ki bu emperyalist Rusya'yı ve yandaşlarını korkutuyor. 42 bini çocuk, 250 bin Çeçeni vahşice 2 yılda katleden Rusya'dan, yüz binlerce Afganı 1979'dan itibaren katleden Rusya'dan Suriye'de de başka birşey yapmasını beklemiyoruz. Terörü engelleme ve teröristlere yönelik saldırı bahaneleriyle uydurulan bu yalanlara kanmayacağız. Aynı bahanelerle Çeçenistan ve Afganistan'da da gerilerinde büyük bir mezarlık ve kendi tarihlerinde de karınlık bir sayfa bırakarak gittiler. Suriye direnişi o kadar büyük bir direniş ki bütün kirli yüzleri ifşa ediyor. Bunların da gerçek yüzlerini ortaya çıkardı çıkarmaya da devam edecek."

Açıklamanın ardından gruptan bazı kişiler Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu'na yumurta attı.

Polisin uyarılarının ardından grup üyeleri dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya'nın Suriye'deki Hava Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement