Dünya Kupasını Kazanan Takım 38 Milyon Dolar Kazanacak - Son Dakika
Spor

Dünya Kupasını Kazanan Takım 38 Milyon Dolar Kazanacak

2018 Dünya Kupasını kazanan takım, gelirin yüzde 9,5'luk payını, yani 38 milyon doları cebine koyacak.

22.06.2018 02:36  Güncelleme: 08:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2018 Dünya Kupası'nda 32 takım adeta bir serveti kasasına koyacak. Rusya'daki dev kupada 32 takımın her birine ekonomik bir getiri sağlanacak.

FIFA tarafından yapılacak ödemelerde, yayın, reklam, katılım, galibiyet ve mücadele primleri toplandığında ciddi bir maddi imkan sunulacak. Toplamda 400 milyon dolarlık bir pasta ortada duruyor.En büyük oranı yüzde 9.5'la şampiyon olan ülke alacak ve kasasına 38 milyon dolar koymuş olacak. Finale kalıp, 2. olan ülkeye de yüzde 7 ile 28 milyon dolar aktarılacak.

3. ÜLKE 24 MİLYON, 4. ÜLKE 22 MİLYON DOLAR KAZANACAK

3. ülke yüzde 6 ile 24 milyon dolar, 4. ülke de yüzde 5.5 oranla 22 milyon dolar almaya hak kazanacak. 5. ile 9. ülkeler de belirlenip yüzde 16'lık dilim aktarılacak, 18 milyon dolardan toplam 64 milyon dolar dağıtılacak.

Ardından 9. ile 16. sıraları alan ülkelere de yüzde 24'lük bir dilim bırakılıp, 12 milyon dolardan toplamda 96 milyon dolar aktarılacak. 17 ila 32. sıradaki ülkeler kalan yüzde 32'lik dilimden takım başı 8 milyon dolar ve toplamda 128 milyon euro elde edecek.

Bununla beraber, kulüp takımlarına da ülke milli takımlarına oyuncu göndermelerinden dolayı bir katkı sağlanacak ve toplamda 791 milyon dolar FIFA'nın kasasından çıkacak.

MEDYA HAKLARINDA FARK YARATILDI

FIFA'nın kıtalara göre medya hakları dağıtımında ciddi bir gelir artışı dikkat çekti. 2010 ve 2014 Dünya Kupaları ile yapılan kıyasmalarda 2018'in 2010'a oranla yüzde 47.8'lik, 2014'e göre de yüzde 38.2'lik artırım yaşadığı aktarıldı.

Avrupa kıtasındaki ülkelerin medya hakları için 1.8 milyar dolar vermesi öne çıktı. Asya'dan 681 milyon dolar çıkarken, Kuzey Amerika'da 587 milyon dolar, Güney Amerika'da 450 milyon dolar, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde 187 milyon dolar, Orta ve Güney Afrika'da 80 milyon dolar harcandı.

Toplamda 3.066 milyar dolarlık bir rakama ulaşıldı.

SPONSORLUK GELİRİ AZALDI

2002 ile 2018 Dünya Kupaları arasında sponsorluk gelirleri dikkat çekti. 2018 Dünya Kupası'ndaki sponsorluk gelirlerinin 2014 yılından az olması ve bu sene azalması gözlerden kaçmadı. 2002'de Güney Kore- Japonya ev sahipliğinde 512 milyon dolarla başlayan bu serüven 2006'da Almanya'da 562 milyon dolarla artarken, 2010'da Güney Afrika'da 1.07 milyar dolarla yine yükseldi, 2014'te Brezilya'da ise zirve orana ulaşıp 1.6 milyar doları buldu. Bu sene Rusya'da ise 1.3 milyar dolarda kaldı.

Dünya Kupasını Kazanan Takım 38 Milyon Dolar Kazanacak
Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Dünya Kupasını Kazanan Takım 38 Milyon Dolar Kazanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Dobraadam: En sönük dünya kupası.iyi bir takım yok. Brezilya arjantin almanya fransa sönük. 6 0 Yanıtla
  • redkit: erken bir eşleşme olmazsa ispanya - brezilya finali bizi bekliyor 0 4 Yanıtla
  • sampamarıa : BIR CENK +1O MILYON EURO = DUNYA KUPASI ŞAMPIYONU. o kadar yorulmayın sıze cenk satalım tmmdır 1 1 Yanıtla
  • Besiktas: Biz cenki satıp para kazandık kupa sizin olsun 0 2 Yanıtla
  • X: 38 milyon dolar bu dev kulüpler için hiçbirşey.....iyi bir futbolcu bile zor alınır o parayla. 1 0 Yanıtla
  • Andsmero: Şu dünya kupasındaki takımların hiç biri Beşiktaş kadar zevk vermiyor niye Beşiktaşı dünya kupasına almazlar ki : 0 0 Yanıtla
  • Aziz Yıldırım, Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili konuştu
    08:48 Aziz Yıldırım, Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili konuştu

    Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar sonrası Fenerbahçe'nin olağanüstü kongre kararı almasının ardından, 20 yıl başkanlık yapan Aziz Yıldırım sessizliğini bozdu. Yıldırım, maçın iptal edilmesi gerektiğini belirterek, 9 yıl önce Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyı hatırlattı ve devletin bu olayı çözmesi gerektiğini söyledi.

  • Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı
    08:39 Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı

    Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta mücadele veren Hacılar Erciyesspor, sahasında Erzincan Ulalarspor ile 1-1 berabere kalarak haftayı galibiyetle tamamlayamadı. Antrenör Emin Altındağ, üzüntüsünü dile getirirken, takımın pes etmeyeceğini ve liderliği korumak istediklerini belirtti.

  • Develigücü, kümede kalacağına inanıyor
    08:37 Develigücü, kümede kalacağına inanıyor

    Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta mücadele veren Develigücü, geride kalan maçlardan başarılı bir şekilde çıkarak kümede kalma inancını artırdı. Başkan İbrahim Şimşek, önlerindeki maçların daha kolay olduğunu belirterek galibiyetlerle kümede kalmayı başaracaklarına inandıklarını söyledi.

  • Survivor'da korkutan sakatlık! Gizem apar topar hastaneye kaldırıldı
    08:21 Survivor'da korkutan sakatlık! Gizem apar topar hastaneye kaldırıldı

    Survivor All Star'ın dün akşam yayınlanan bölümünde mücadele eden Gizem, dokunulmazlık oyununda sakatlanarak yere düştü. Acı içinde kıvranan yarışmacı, hastaneye kaldırıldı. Acun Ilıcalı, Gizem'in durumunun ciddi olduğunu ve yarışmaya devam edip edemeyeceğinin raporlarla belirleneceğini söyledi.

  • Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu
    07:23 Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu

    Urla Fenerbahçeliler Derneği, 'Haydi Sinemaya' adlı proje kapsamında 750 öğrenciye General Harrington Kupası'nı anlatan 'Zaferin Rengi' filmi izletti. Proje, Urla'daki okulların yanı sıra depremzede çocukları da kapsadı.

  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.

  • Eski Fenerbahçeli Egemen Korkmaz, İrfan Can Eğribayat'a neden vurduğunu böyle açıkladı: Dayanamadım
    23:45 Eski Fenerbahçeli Egemen Korkmaz, İrfan Can Eğribayat'a neden vurduğunu böyle açıkladı: Dayanamadım

    Fenerbahçe'de geçmişte forma giyen Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz, maç sonrası çıkan olaylara ilişkin açıklama yaptı. Korkmaz, ''Orada Trabzonspor taraftarının yerde tekmelendiğini görünce dayanamadım. Bir taraftara kaç kişi vuruyordu, bu insanlığa sığmaz. Ben de darbe aldım ama önemli değil'' dedi.

  • Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler
    23:05 Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında adı geçen AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal açıklama yaptı. Yeşildal, ''Yalan olduğu şuradan belli; Hatay'da AK Parti binası yok. Konteynerde hizmet veriyoruz. Seçimi kaybedeceğini düşünenler seçimi manipüle ediyor. İki gündür bu ses kayıtları şehirde konuşuluyordu. Gökhan Zan'la da öncesinde bir temasımız olmadı. Bu iddialarla ilgili de görüşmedim.'' dedi.

  • Türkiye, Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda kadınlarda şampiyon oldu
    22:46 Türkiye, Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda kadınlarda şampiyon oldu

    Antalya'da düzenlenen Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda Türkiye, kadınlarda şampiyonluğu elde etti. Türkiye, topladığı 180 puanla takım halinde birinci oldu. Turnuva serbest stil, kadınlar ve grekoromen stildeki müsabakalarla sona erdi. Grekoromen stilde İran birinci olurken, Türkiye ikinci sırada yer aldı. Serbest stilde ise İran birinci, Türkiye ikinci oldu. Kadınlarda madalya kazanan sporcular da açıklandı.


Advertisement