Sanat "İyilik" İçin - Son Dakika
Güncel

Sanat "İyilik" İçin

İyilik için bir araya gelen sanatçılar, el emeği göz nuru eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

12.05.2014 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İyiliğe gönül vermiş sanatkârların emekleriyle oluşturulmuş, geliri iyilik projelerinde değerlendirilecek "Sanat İyilik İçin" Klasik Türk Sanatları sergisi, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in ev sahipliğinde, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun katılımıyla açılıyor.

Enderun Sanat öncülüğünde başlayan Sanat "İyilik" İçin projesi; Mahmut Şahin ve öğrencileri, Ali Toy, Klasik Türk Sanatları Vakfı, İstanbul Klasik sanatlar Merkezi, Meşk Yayınları, Tiryakiart Sanat Galerisi ve Müzehhibe Hattat Ahmet zeki Yavaş, Müzehhibe Asiye Kafalıer, Ayşenur Velioğlu ve Müzehhibe Gülnihal Küpeli Atölyesi'nin destekleriyle hayata geçirildi.

Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen sergide; değerli sanatçıların seçkin hat, tezhip ve ebru eserlerinin yanı sıra el yapımı çömlek biblolar ve Kütahya işi çini vazolar da eserleriyle de destek veren İsmail Hakkı Gurbetçi küratörlüğünde sanatseverlere sunuluyor.

Düzenlenen serginin geliri; Suriye içindeki savaş mağdurlarına ve Türkiye'ye sığınmış on binlerce ihtiyaç sahibi muhacire Deniz Feneri Derneği aracılığıyla ulaştırılacak.

Sanatın iyiliğe dönüşeceği bu güzel projenin bir sonraki adımında ise "Sanat İyileştirir" sloganı ile Afrika'nın kalkınması ve refahı için projeler hayata geçirilecek. Sanat eserlerimizin iyilikseverlerle buluşmasından; yüzyıllardır geri bırakılmış, sömürülmüş, inancın ve insan onuruna yakışır bir hayatın esirgendiği kara kıtanın kara bahtlı insanları için aydınlık günlerin müjdecisi projeler doğacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sanat 'İyilik' İçin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement