Santek 2018 Fuarı - Son Dakika
Ekonomi

Santek 2018 Fuarı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Kocaeli, alternatif pazarları da iyi kullanarak 2023 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerleyen Türkiye'nin en büyük sanayi kozlarından birisidir.

01.11.2018 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Kocaeli, alternatif pazarları da iyi kullanarak 2023 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerleyen Türkiye'nin en büyük sanayi kozlarından birisidir." dedi.

TÜYAP Anadolu Fuarları AŞ ve Kocaeli Sanayi Odası iş birliğiyle Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen 5. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı (SANTEK 2018) devam ediyor.

Fuara katılan firmaların stantlarını gezen Karaosmanoğlu, Kocaeli'nin Türkiye'nin toplam sanayi üretiminin yüzde 13'ünü, kimya sanayi üretiminin yüzde 27'sini gerçekleştirdiğini ve İstanbul'un ardından en fazla ihracat yapan il olduğunu söyledi.

"Kocaeli, alternatif pazarları da iyi kullanarak 2023 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerleyen Türkiye'nin en büyük sanayi kozlarından birisidir." diyen Karaosmanoğlu, kentin Türkiye gibi alışılmış kalıpları kırarak ve yeni projeler gerçekleştirerek büyüdüğünü kaydetti.

Karaosmanoğlu, göreve geldikleri ilk günden bu yana Kocaeli'yi her alanda marka şehir yapmak için projeler ürettiklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"En son geçen hafta temellerini attığımız Gebze- Darıca Metro Hattı ve pazar günü ikincisini tamamladığımız Kartepe Zirvesi bunlardan sadece ilk akla gelen iki örnektir. Bu çalışmaların sonucunda Kocaeli'miz bugün sadece bir sanayi şehri değil, aynı zamanda turizm ve kültür şehri olarak da ve artık fuarlar kenti olarak da tanınıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi fuar alanımızda her yıl düzinelerce fuar gerçekleştiriliyor. Artık sadece ulusal fuarlara değil, uluslararası fuarlara da rakip olma yolunda pek çok adımı atıyoruz."

"Sanayicilerimizden çok umutluyuz"

Elde ettikleri başarıları şehir ölçekli düşünerek değil, ülke refahını ve küresel temelli hedefleri gözeterek yakaladıklarına dikkati çeken Karaosmanoğlu, şunları anlattı:

"Küresel projeleri ve uluslararası ilişkilerimizi iyi kullanarak şehrimize ve hemşehrilerimize verdiğimiz hizmet kalitesini daha da artırmayı başardık. İş insanlarımızın da yakın gelecekte ulusal ölçekli hedefleri aşıp küresel başarıları hedefleyerek ve o alanda başarıya yönelik icraatlar gerçekleştirerek oluşturacakları küresel katma değer artışıyla kentimize daha büyük hizmetler sunacağına inanıyorum. Sanayicilerimizden bu konuda çok umutluyuz. Bu fuar organizasyonundaki payları, çabaları ve girişimleri bunu rahatlıkla başarabileceklerinin ispatı."

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, birlikten kuvvet doğacağının bilinciyle her alanda ortak akıl ve müşterek organizasyon hedefleyen bir belediye olarak SANTEK 2018'i hayata geçiren öncü kurumlar arasında yer almaktan gurur duyduklarını ifade ederek, "Çalışınca oluyor" ilkesiyle hareket eden bir belediye başkanı olarak Kocaeli'deki iş birliği ve dayanışmanın ülkedeki tüm kurumlara örnek olmasını umduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Santek 2018 Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement