Saraysız Başkan Efes'e Hayran Kaldı - Son Dakika
Güncel

Saraysız Başkan Efes'e Hayran Kaldı

Saraysız Başkan Efes\'e Hayran Kaldı

Dünyanın en yoksul devlet başkanı olarak anılan, eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, Efes Antik Kenti’nin tarihi atmosferi karşısında hayranlığını gizleyemedi.

05.11.2015 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en yoksul devlet başkanı olarak anılan, eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, Efes Antik Kenti'nin tarihi atmosferi karşısında hayranlığını gizleyemedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yerel yönetimlerinin hazırladığı programlar kapsamında geldiği Türkiye'de İstanbul ve Eskişehir'in ardından İzmir'e konuk olan eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, kentteki ikinci gününde UNESCO Dünya Kültür Mirasları listesine bu yıl giren Selçuk'taki Efes Antik Kenti'ni ziyaret etti. Dünyanın en yoksul devlet başkanı olarak anılan Mujica, antik kentin tarihi atmosferi karşısında hayranlığını gizleyemedi.

Eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi işbirliği ile düzenlenen program kapsamında geldiği İzmir'de ilk gün Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde moderatörlüğünü Gazeteci-Yazar Ece Temelkuran'ın yaptığı 'Destek ile Yoksulluğu Önleyebiliriz' konulu söyleşiye katılarak binlerce İzmirliye seslenmişti. İzmir programının ikinci gününde aynı zamanda Uruguay parlamentosu milletvekili olan eşi Lucia Topolansky, gazeteci dostları Andres Danza ve Ernesto Tulbovitz ile CNT (Ulusal Emek Konfederasyonu) ve PIT (Sendikalar Birliği) Sendika Federasyonu Başkanı Fernando Mario Gambera Orta ile birlikte Selçuk'u ziyaret etti. Mujica, tur kapsamında Efes Antik Kenti'ni, Meryem Ana Evi'ni ve Şirince Köyü'nü gezdi. Otobiyografisinin anlatıldığı 'İktidarda bir kara koyun, Saraysız Başbakan Jose Mujica' kitabından ötürü Saraysız Başkan olarak anılan Mujica ve beraberindekiler ilk olarak Meryem Ana Evi'ni ziyaret etti.

Güzel havanın keyfini çıkaran Mujica ve eşi gezi sırasında bol bol anı fotoğrafı çektirdi. Daha sonra UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasları listesine alınan Efes Antik Kenti'ni gezen Mujica ve beraberindekiler antik kent hakkında tur rehberinden bilgi aldı. Antik kente hayran kalan Mujica, yerli ve yabancı turistlerin fotoğraf taleplerini de geri çevirmedi. Efes gezisi sonunda esnaf Mujica ve eşine Artemis'in minyatür heykelini armağan etti. Daha sonra Şirince Köyü'ne geçen Mujica ve beraberindeki heyete burada Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da eşlik etti. Kendine özgü mimarisiyle dikkat çeken Şirince evleri ile yakından ilgilenen Mujica, öğle yemeğini de Şirince'de yedi. Türkiye'de olmaktan son derece mutlu olduğunu dile getiren Mujica, İzmirlilerin göstermiş olduğu sıcak misafirperverliğe de teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Saraysız Başkan Efes'e Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement