Yaşlıları dolandıran çete, Bakan Soylu'nun talimatıyla çökertildi: 17 gözaltı - Son Dakika
Güncel

Yaşlıları dolandıran çete, Bakan Soylu'nun talimatıyla çökertildi: 17 gözaltı

Koronavirüs sürecinde evlerinden çıkamayan yaşlıları dolandıran şebeke üyeleri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı üzerine gece yarısı düzenlenen operasyonla çökertildi. Özel harekat timlerinin katıldığı operasyonda 17 kişi gözaltına alındı.

13.07.2020 16:58  Güncelleme: 12:48

Koronavirüs sürecinde evden çıkamayan 65 yaş ve üstü kişileri takibe alan ve Muğla Marmaris, İstanbul, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa illerindeki yaşlıların 1 milyon 815 bin lirasını dolandıran şebeke üyelerine İçişleri bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı ile gece yarısı operasyon düzenlendi. Özel harekat timlerinin katıldığı "kartal pençesi" adlı gece yarısı operasyonunda 23 adresten 17 kişi yataklarından tek tek toplandı.

Bakan Soylu'nun talimatıyla yaşlıları dolandıran çete çökertildi: 17 gözaltı

ÇOK SAYIDA FİŞEK, BANKA KARTI VE SİM KARTI ELE GEÇİRİLDİ

Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, telefonda kendilerini polis, savcı veya hakim olarak tanıtarak yaşlı vatandaşların para ya da değerli eşyalarını dolandırdıkları bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Ekiplerin İstanbul, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Muğla'da belirlenen 23 adrese düzenlediği "Kartal Pençesi" operasyonunda 17 şüpheli gözaltına alındı. 23 ikamet, 2 işyeri ve 3 araçta yapılan aramalarda ise 2 ruhsatsız tabanca, sahte jandarma yeleği, rozeti, 202 adet fişek, dolandırıcılık sonucu elde edildiği değerlendirilen 80 bin lira, para aktarımında kullanılan post cihazı, telefon kopyalamaya yarayan cihaz, çok sayıda banka kartı, sim kartı, dijital materyale el konuldu.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARIŞTIKLARI İDDİASIYLA DOLANDIRDILAR

65 yaş ve üstü vatandaşları arayarak kendilerini polis, savcı olarak tanıttıkları, yaşlı vatandaşları terör örgütlerine karıştıkları iddiasıyla dolandırdıkları tespit edilen çete üyelerinin bu yolla Marmaris'te 600 bin, İstanbul'da 750 bin, İzmir'de 300 bin, Ankara'da 165 bin lirasını dolandırdıkları tespit edildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Polisin nefes kesen operasyonu ise kameralara anbean yansıdı.

Yaşlıları dolandıran çete, Bakan Soylu\'nun talimatıyla çökertildi: 17 gözaltı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaşlıları dolandıran çete, Bakan Soylu'nun talimatıyla çökertildi: 17 gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Dogruyadogru: SAYIN BAKANIM BENDE DOLANDIRILDIM.BIZ BU PARALARI ALAMIYACAKMIYIZ.BU HAYVANLARIN EVLERI OLUYOR ARABALARI PARALARI OLUYOR.BUNLAR SATILIP DOLANDIRILDIGINI BEYAN EDEN KISILERE BUNLARIN MALLARI SATILIP DAGITILSA BIZDE MAGDURIYETTEN KURTULSAK.VALLA BUNLARIN YAKALANMASI BIR IFADE DEGIL BIZIM PARALAR GERI GELMIYOR. 0 0 Yanıtla
  • Bunlar : Satılik insanlar idam edecen idam 0 0 Yanıtla
  • Gerçek : Milletin paralarını geri verinceye kadar hapiste kalsınlar. Öyle 2-3 yıl yatıp infaz kanunu falan bu ülkede işe yaramaz 0 0 Yanıtla
  • Şizo: Bir ikisini çatışmada ölü ele geçirin bak bidaha oluyormu 0 0 Yanıtla
  • z raporu: bir şu telefon dolandırıcılarını temizleseniz 0 0 Yanıtla
  • Adanalı : Mahkemede parayı harcadık diyorlar en babası 3 yıl yatarlar ama arkasında birsürü yıkılan aile umutlar vs kimsenin umrumda olmaz 0 0 Yanıtla
  • Naco: Helal olsun 0 0 Yanıtla
  • Turkey: Sayın bakanımızın işi bu zaten adalet ve huzuru sağlamak talimat verecek tabi ekstra bir iş gibi yayınlamaya gerek yok 0 0 Yanıtla
  • Garip bir yolcu : Darısı kumpas kurup hayat karartanların başına inşallah 0 0 Yanıtla

Advertisement