Süveydiyenin Çiçekleri Galası - Son Dakika
Politika

Süveydiyenin Çiçekleri Galası

Süveydiyenin Çiçekleri Galası

Hatay'ın kültür mozaiğini yansıtmaya çalışan ve Samandağ'da çekilen 'Süveydiyenin Çiçekleri' belgesel filminin galası yapıldı

27.10.2014 14:40  Güncelleme: 22:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yönetmenliğini Zafer Özgentürk 'ün yaptığı 'Süveydiyenin Çiçekleri' belgeselinin galası Hatay'ın Samandağ İlçesi'ndeki Yeni Çarşı Meclis Salonu'nda yapıldı. CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz ile çok sayıda davetlinin katıldığı gala gecesi, Antakya Kültür Derneği Defne Dostluk Korosu'nun müzik ziyafeti ile başladı.

Galada bir konuşma yapan CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, belgeselin bölge barışına kardeşliğe birlik ve beraberliğe hizmet edeceğini umut ettiğini belirterek, "Bölgede ve ülkede yaşanan olumsuz gelişmeler karşısında en fazla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde biz bu güzel topraklarda Alevisi ile Sünnisi ile Kürdü ile Arabıyla, Türkü ile barış içerisinde kardeşçe huzur içerisinde yaşadık yaşamaya devam edeceğiz, kimsenin de bozmasına müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN İLK BELGESELİ

Yönetmen Zafer Özgentürk ise belgeselin 2 yılda hazırlandığını belirterek şöyle konuştu:

"İçerisinde bulunduğumuz dünyada farklı milliyetten olan insanların kamplaştırıldığı ayrıştırıldığı kültürel olarak da uzaklaştırıldığı bir süreçten geçiyoruz. Ama bu olay Antakya'da, Samandağ'da tersine işliyor. Farklı dini inançlara sahip, farklı milliyetten kişilerin kapı komşusu insanlar burada kardeşçe yaşıyorlar, aynı sofraları paylaşıyorlar. Bugün ayrıştırılmak istenen topluma olumlu anlamda örnek olacağını düşündüm. Belgeselimizde yer alan hikayeler farklı kültürlerin teması sırasında çıkan deneyimlerden o enerjinin oluşturduğu hikayeler. Sosyolojik bir belgesel oldu. Etnosansik halk kültür içerisindeki etnosanizmi ele alıyor. Dolayısıyla bu, bölgede değil Türkiye'de de bir ilk belgesel."

Süveydiyenin Çiçekleri Galası
Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Süveydiyenin Çiçekleri Galası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement