TBMM Genel Kurulu'nda "Amerikan Çocuğu Tartışması" Yaşandı - Son Dakika
Güncel

TBMM Genel Kurulu'nda "Amerikan Çocuğu Tartışması" Yaşandı

TBMM Genel Kurulu’nda, bütçe görüşmeleri sırasında “Amerikan çocuğu” tartışması yaşandı. AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun ABD Başkanı Joe Biden’in “Muhalefeti destekleyeceğiz” dediği iddiasını dile getirerek "Kimin Amerika'nın çocuğu olup olmadığı ile ilgili Biden'in açıklamasına bakın" demesi üzerine; CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyaretlerini anımsattı. Özel, “Hadi oradan, hadi oradan, hadi oradan” dedi.

14.12.2022 18:49  Güncelleme: 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda, bütçe görüşmeleri sırasında "Amerikan çocuğu" tartışması yaşandı. AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun ABD Başkanı Joe Biden'in "Muhalefeti destekleyeceğiz" dediği iddiasını dile getirerek "Kimin Amerika'nın çocuğu olup olmadığı ile ilgili Biden'in açıklamasına bakın" demesi üzerine; CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretlerini anımsattı. Özel, "Hadi oradan, hadi oradan, hadi oradan" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'nin maddeleri üzerindeki görüşmeler sürüyor.

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, CHP'yi hedef alarak, "Amerikan çocuğuyla ilgili bir konuşma yapıldı. Kimin ABD'nin çocuğu olup olmadığı ile ilgili de Sayın Biden 'Türkiye'de muhalefeti genişletmek suretiyle destekleyeceğiz. ABD'nin çıkarlarına karşı gelen Erdoğan'ı devireceğiz' demiştir. Kimin Amerika'nın çocuğu olup olmadığı ile ilgili Biden'in açıklamasına bakın" dedi.

Sataşma gerekçesiyle söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Akbaşoğlu'na şöyle yanıt verdi:

"Sayın Akbaşoğlu, Biden şöyle söyledi, böyle söyledi. Biden ile en son kim görüştü? Tayyip Erdoğan. Ondan önce kim görüştü Türkiye'den? Tayyip Erdoğan. 27 yılda 30 defa gitmiş. Daha başbakan değil, hiçbir görevi yokken, gitmiş Bush ile görüşmüş. ABD askeri Türk askerinin başına çuval geçirdiği zaman 'müzik notası mı kardeşim' demiş. 'ABD askerinin sağ salim evlerine dönmeleri için dua ediyorum' demiş. Siz çıkıyorsunuz, diyorsunuz ki, 'Biden şöyle dedi, Biden böyle dedi'. Allah aşkına ne bizim Genel Başkanımız ne de bizler gidip Biden ile görüşmedik. Sizin genel başkanınız sürekli Biden ile görüşüyor, telefon ile görüşüyor. Gidiyor orada görüşüyor. Eğer Amerikan çocuğu arayacaksanız, aynaya bakacaksınız Sayın Akbaşoğlu. Cumhurbaşkanı olduğu için görüşüyor, peki. Cumhurbaşkanı olmadan önce 17 Nisan 1995, ABD'de. 95'ten 2001 yılına kadar 6 kez. İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde 4 kez. 2 kez de ayrıca gitmiş. Başbakan değil, milletvekili değil hiçbir görevi yok. ABD'ye gidiyor Bush ile görüşüyor. Bush ile. Niye biliyor musunuz? İcazet olmak için görüşüyor. İcazet aldığı için geldi başbakan oldu, cumhurbaşkanı oldu. Biz biliyoruz ki ABD'nin Anadolu, Trakya, Türkiye'de isteyebileceği en iyi siyasetçi Tayyip Erdoğan'dır. Çünkü ABD ve Tayyip Erdoğan ABD'nin çıkarlarına en iyi hizmet edebilecek en iyi siyasetçidir."

AKP'li Akbaşoğlu da söz alarak, "ABD Büyükelçisi'ne mektuplar yazarak, 'Gelin Kanal İstanbul'u hep beraber engelleyelim' demek işte nerede durulduğunun en güzel bir delili. Sonuçta ABD çıkarlarına aykırı hareket ettiği, kendi çıkarlarına ortaya koyduğu için gelin muhalefeti genişletelim, destek verelim, Erdoğan'ı devirelim diyen Biden'ın ta kendisi" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Akbaşoğlu'na şöyle cevap verdi:

"Bizi bir konuda eleştirecekseniz, o konuda geçmiş siciliniz temiz olacak. Sizin genel başkanınız 28-29-30 Ocak tarihlerinde, 2002'de ABD'ye gitti. Açın o tarihli Yeni Şafak gazetesini. Graham Fuller ile kahvaltı yapmış. CIA ajanı ve karanlıklar prensi. Henry Barkey ile akşam yemeği yemiş. Onunla aynı yere denk geldi diye Kavala 5 yıldır cezaevinde yatıyor. Richer Poorer ile brunch yapmış. ABD dış politikasını yönlendiren ve Türkiye üzerinde hesapları yapan son derece rahatsız edici bir kişilik. Rand Corporation var, raporlarına ateş püskürüyorsunuz, Rand Corparation'ı sadece kendisini 'Deliğe süpürmeyin' diyen başdanışmanını almış, baş başa Rand Corparation'a gitmiş ve onlardan sunum dinlemiş. Bunları Recep Tayyip Erdoğan yapınca devlet adamlığı, böyle kirli ve tartışmalı isimler de değil, Türkiye'nin orada yetiştirdiği güzel evlatlarına gidince ya da oradaki ileri düzeydeki çalışmalarını Türkiye'ye getirmek için çaba sarf edince ağzınıza gelin söylüyorsunuz. Hem Biden'e hem de size söylüyorum. Hadi oradan, hadi oradan, hadi oradan."

TBMM Genel Kurulu\'nda "Amerikan Çocuğu Tartışması" Yaşandı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel TBMM Genel Kurulu'nda 'Amerikan Çocuğu Tartışması' Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement