TDP Genel Başkanı Sarıgül, partisinin 2. kuruluş yıl dönümünde konuştu - Son Dakika
Güncel

TDP Genel Başkanı Sarıgül, partisinin 2. kuruluş yıl dönümünde konuştu

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun İYİ Partiye yönelik, 'Kimse bir başka siyasi partinin iç işlerine karışmamalıdır' sözünü son derece anlamlı, değerli ve doğru buluyorum.

20.12.2022 14:10  Güncelleme: 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun İYİ Partiye yönelik, 'Kimse bir başka siyasi partinin iç işlerine karışmamalıdır' sözünü son derece anlamlı, değerli ve doğru buluyorum." dedi.

Sarıgül, TDP'nin 2. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla parti genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'nin değişime, dönüşüme ve yeni bir enerjiye ihtiyacı olduğunu, bu ihtiyacı da kendilerinin gidereceğini söyledi.

Asgari ücretin belirlenmesi üzerinde devam eden çalışmalara değinen Sarıgül, asgari ücretin kaç lira olacağının değil, alım gücünün önemli olduğunu belirtti.

Sarıgül, "Asgari ücrete zam yaptınız, peynirin kilosu 300 lira, etin kilosu 400 lira olursa; aldığınız ekmeğin fiyatı 3 liradan 7-8 liraya yükseliyorsa, asgari ücrete zam yapmanın ne anlamı var? Önemli olan, hayat pahalılığını önlemek." ifadelerini kullandı.

Asgari ücretin yılda bir kez değil, her 4 ayda bir güncellenmesi gerektiğini savunan Sarıgül, "Hayat pahalılığı yükseldiyse asgari ücretin de yükselmesi lazım. Hayat pahalılığı olduğu yerde kalıyorsa asgari ücretin de olduğu yerde kalması lazım." diye konuştu.

"Siyasi düşünceye gitmedim, demokrasiye gittim"

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki mahkumiyet kararı sonrasında ilk açıklama yapanlardan olduklarını söyleyen Sarıgül, "Bize göre bu mesele bir parti meselesi değildi. Siyasi bir mesele de değildi. İmamoğlu'nun meselesi de değildi. Bu mesele demokrasi meselesiydi." dedi.

Şişli Belediye Başkanlığı döneminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mahkumiyeti sonrasında da ilk reaksiyon gösterenlerden olduğunu belirten Sarıgül, "O gece eve gidip de Emine Hanımefendi'nin yanında ilk olanlardan bir tanesi bendim. O gün ben siyasi düşünceye gitmedim, demokrasiye gittim. Bugün de Ekrem İmamoğlu'na aynı inançla gittim. Geciken adalet adalet değildir. Seçimle gelen seçimle gitmeli." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı adayının kim olduğunu ve kimin kazanacağını çok iyi bildiğini öne süren Sarıgül, "Seçim takvimindeki son gün, son saat gelmeden hiçbir şey belli olmaz. Siyasette son bir saat bile son derece önemlidir. Geçen hafta yaşananlar ne kadar haklı olduğumuzu gösterdi. Türkiye'nin gündemi bir anda değişti. Şu anda görülenler, yaşananlar sakına sakın sizi yanıltmasın. O köprünün altından daha çok sular geçer." değerlendirmesinde bulundu.

"Kadınlarımızın gece vardiyası kaldırılmalı"

Sarıgül, kadınların gece vardiyasına kalmaması gerektiğini savunarak, "Bütün siyasi partilere önerimizdir. Mutlaka ve mutlaka kadınlarımızın gece vardiyası kaldırılmalı. Kadınlarımız, çoluğunun çocuğunun rızkını gündüz kazanmalıdır." dedi.

Dış politika konusunda her zaman devletin yanında yer alacaklarını dile getiren Sarıgül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Mevlüt Çavuşoğlu dış politikasında Türkiye önemli mesafeler almıştır. Biz bayrağımız, toprağımız ve dış politika söz konusu olduğunda her zaman devletimizin yanında yer alan bir siyasi partiyiz. Özellikle Mavi Akım konusu, tahıl koridoru konusu, Ukrayna ve Rusya dışişleri bakanlarının Antalya'da buluşması konusu ve Amerika CIA Başkanı ile Rusya KGB Başkanı'nın Türkiye'de buluşması diplomasi açısından önemli bir olaydır."

Sarıgül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bir basın toplantısındaki, "Bir parti başka bir partinin iç işlerine karışmamalı" sözlerini nasıl yorumladığı sorusuna, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun İYİ Partiye yönelik, 'Kimse bir başka siyasi partinin iç işlerine karışmamalıdır' sözünü son derece anlamlı ve son derece değerli, doğru buluyorum. Her partinin kendi kuralları, kendi tüzüğü vardır. Bir başka siyasi, diğer bir siyasi partiyi popülist politika yaparak dışarıdan yönetmeye kalkmamalıdır." yanıtını verdi.

TDP Genel Başkanı Sarıgül, partisinin 2. kuruluş yıl dönümünde konuştu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TDP Genel Başkanı Sarıgül, partisinin 2. kuruluş yıl dönümünde konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement