Tezcan: "Bu Yürüyüş Herkesin Bir Ortak Özlemde Buluştuğu Bir Yürüyüştür" - Son Dakika
Güncel

Tezcan: "Bu Yürüyüş Herkesin Bir Ortak Özlemde Buluştuğu Bir Yürüyüştür"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "9 Temmuz Pazar günü saat 16.00'da Maltepe'de miting meydanında olacağız. Bütün Türkiye'deki adalet isteği ve özlemi olanlarla buluşacağımız büyük buluşmayı gerçekleştireceğiz.

28.06.2017 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "9 Temmuz Pazar günü saat 16.00'da Maltepe'de miting meydanında olacağız. Bütün Türkiye'deki adalet isteği ve özlemi olanlarla buluşacağımız büyük buluşmayı gerçekleştireceğiz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak Güvenpark'tan başlattığı yürüyüşün 14. gününde Düzce İhsaniye mevkisinde Merkez Yönetim Kurulunu (MYK) topladı.

Tezcan, toplantının ardından yaptığı açıklamada, ülkede her gün bir şehit haberiyle karşılaşıldığını, terörün her türlüsünü lanetlediklerini, şehitlerin olmadığı ve annelerin ağlamadığı bir ülke istediklerini söyledi.

Türkiye'nin gözünün bu yürüyüşte olduğunu belirten Tezcan, toplumsal eşitsizlikleri ortadan kaldırmak ve bütün adaletsizlik alanlarını yok etmek üzere yürüdüklerini ifade etti.

Tezcan, Kılıçdaroğlu'nun "ben adalet için yürüyorum" sözüyle yola çıktığını anımsatarak, "Bu yürüyüşün sonunda İstanbul'daki o büyük buluşmada milyonlarla buluşacak, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adalet istemi, çığlığı, özlemi. 9 Temmuz Pazar günü saat 16.00'da Maltepe'de miting meydanında olacağız. Bütün Türkiye'deki adalet isteği ve özlemi olanlarla buluşacağımız büyük buluşmayı gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

"Herkesin bir ortak özlemde buluştuğu bir yürüyüştür"

Kılıçdaroğlu'nun artık Türkiye'nin "adalet sözcüsü" olduğunu kaydeden Tezcan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu, adalet isteği ve ihtiyacı olan herkesin sözücüsü durumundadır. Bu yürüyüş bir siyasi parti yürüyüşü değildir. Bu yürüyüş sağcıların, solcuların, devrimcilerin, muhafazakarların herhangi bir şekilde ambargo koyarak kendi tekellerine aldıkları, alacakları, alabilecekleri bir yürüyüş değildir. Herkesin bir ortak özlemde buluştuğu bir yürüyüştür. Mazlumların, mağdurların, adalet isteyenlerin... yürüyüşüdür. Onun için milyonların buluştuğu bir yürüyüştür, adalet sözcüsü Kılıçdaroğlu, adım adım temiz adımlarla adalete yürüyor."

Tezcan, yürüyüşün son noktasının 9 Temmuz Pazar günü Maltepe meydanındaki büyük buluşmada gerçekleşeceğini belirterek, 14 günlük sürece bakıldığında yürüyüşün "cesaret" ve "umut" ile tarif edilebileceğini ifade etti.

"Her şeyin bitti" sanıldığı, "acaba bir yeni çıkışın olup olmayacağı" endişesinin hakim olduğu bir dönemde Kılıçdaroğlu'nun yollara düştüğünü dile getiren Tezcan, yürüyüşün sonunda umutlu bir gelecek olacağının herkesçe bilindiğini söyledi.

Tezcan, yürüyüşe destek verenlere de teşekkürlerini iletti.

"Provokasyona teslim olmayacağız"

Yürüyüş boyunca çeşitli provokasyonlarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Tezcan, "Provokatif eylemlere hiç bir şekilde karşılık vermeyeceğiz. Bir, provakasyona teslim olmayacağız. İki, provakasyonlar bizi korkutmayacak. Üç, provakasyonlar bu yürüyüşü zayıflatmayacak. Tam tersine yürüyüşe katılanları ve hatta izleyenleri daha fazla bileyip, bilinci çelikleştiren ve yürüyüşün gücünü artıran bir müdahale niteliğine dönüşüyor. Kararlılığımız karşısında her türlü provakasyon aciz kalacaktır. Bu yürüyüşü provake etmek isteyenlerin tamamı aciz kalacaktır." ifadelerini kullandı.

Bu konuda provakasyon ihbarları geldiğini ifade eden Tezcan, sukunet, kararlılık, cesaret ve tahriklere kapılmadan yürüyüşü tamalayacaklarını söyledi.

Tezcan, bu konuda yeni önlemler aldıklarını belirterek, katılan milletvekillerinden seçilen 25 kişilik bir ekibin, görevli kıyafetleriyle kortejin belli bir düzen içerisinde yürümesi için görev alacaklarını anlattı.

Kortej büyüdüğünde bu sayıların artırılacağını ifade eden Tezcan, Adalet yürüyüşü temel yürüyüş kurallarını belirlediklerini ve bunları yürüyüşe katılanlara dağıttıklarını da hatırlattı.

Tezcan, yürüyüşü protesto edenlerin de olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Biz demokratik sınırlar içerisinde protesto etmenin de bir hak olduğunun bilincindeyiz. Onun için proteto eden vatandaşlarımız çok sayıda değil, sevindirici olan şudur; selamlayan ve destekleyenlerin sayısı protesto edenlerin kat be kat üzerindedir. Bu memnuniyet vericidir. Ancak protesto eden vatandaşlarımıza da husumetle bakmıyoruz. Biz nasıl adalet için yürüyorsak onların da demokratik ölçüler içerisinde protesto etmelerini anlayışla karşılıyoruz. Onlar da düşmanlarımız değil, onlar içinde yürüdüğümüzü biliyoruz."

Protesto eden vatandaşlara yürüyüşün nedenini düşünmeleri tavsiyesinde bulunan Tezcan, hükümete de "Bu yürüyüşün bir tane sebebi ve anlamı vardır, adaleti yok ettiniz. Yok ettiğiniz adaleti arıyoruz. Yok ettiğiniz adalet için kendi bedenimizi kilometrelerce yol yürüyerek, bir zorluğun altında bu mücadeleye yatırdık." diye seslendi.

Tezcan, Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin adalet sözcüsü olduğunu savunarak, bu yürüyüşün sonunun hayırlı olacağını kaydetti.

Tezcan: "Bu Yürüyüş Herkesin Bir Ortak Özlemde Buluştuğu Bir Yürüyüştür"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tezcan: 'Bu Yürüyüş Herkesin Bir Ortak Özlemde Buluştuğu Bir Yürüyüştür' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement