Tunus'un Ankara Büyükelçisi Mehrez Ben Rhouma, Adana Ticaret Odası'nı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Tunus'un Ankara Büyükelçisi Mehrez Ben Rhouma, Adana Ticaret Odası'nı Ziyaret Etti

Tunus'un Ankara Büyükelçisi Mehrez Ben Rhouma, Adana Fahri Konsolosu Nuri Sabuncu ile birlikte Adana Ticaret Odası'nı ziyaret etti.

06.07.2012 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunus'un Ankara Büyükelçisi Mehrez Ben Rhouma, Adana Fahri Konsolosu Nuri Sabuncu ile birlikte Adana Ticaret Odası'nı ziyaret etti.

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz, Genel Sekreter Ahmet Nevruz ile Genel Sekreter Yardımcısı Birol Yarman'ın da hazır bulunduğu ziyarette, odanın Ocak ayında 30 kişilik bir heyetle Tunus'a gerçekleştirdiği ziyaretin son derece olumlu sonuçlar yarattığını ve birçok alanda ticaret ve işbirliği fırsatlarının oluşmasını sağladığını söyledi.

Bu yöndeki ziyaretlerin daha da sıklaştırılması gerektiğini ifade eden Gizer, Tunuslu yatırımcıları Kasım ayında Adana'da düzenlenecek Gıda ve Tarım Fuarı'na davet etti.

Gizer, Çukurova'nın tarımsal üretim, gıda, makine, mobilya, inşaat, yeraltı zenginlikleri, enerji potansiyeli, iklim koşulları limanları, demiryolu ve lojistik olanakları gibi birçok konuda Türkiye geneline oranla avantajlı bir yapıya sahip olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Adana, ulusal ve uluslararası yatırımcılara Mersin Serbest Bölgesi, Yumurtalık Serbest Yatırım Bölgesi, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, Mersin-Botaş- İskenderun Limanları, Kerkük-Ceyhan-Yumurtalık Petrol Hattı Terminali, Bakü-Ceyhan Petrol Projesi, otoyol ağı, uluslararası havalimanı gibi elverişli koşullar sunmaktadır. Karşılıklı ilişkilerimizi geliştirip güçlendirerek ticari işbirliğimizi daha iyi boyutlara taşıyabileceğimize inanıyoruz. Biz Adana Ticaret Odası olarak Tunus'tan Adana'ya gelecek her iş adamını ve yatırımcıyı sonuna kadar desteklemeye hazırız. Bu bakımdan Tunuslu yatırımcıların Adana'yı ve fırsatlarını değerlendirmesini ve her türlü soruları için Odamıza başvurmalarını bekliyoruz."

Büyükelçi Mehrez Ben Rhouma da, Tunus ile Türkiye ilişkisinin 5 asır önce başladığını belirterek, Türkiye ile son yıllarda artan karşılıklı sıcak temaslarla ticaret hacminin, kayda değer bir yükselme gösterdiğine dikkati çekti.

Tunus'un Avrupa, Asya ve Afrika üçgeninde stratejik bir konumda yer aldığını ve İslam toleransının yüksek olduğu 3 bin yıllık bir tarihi geçmişe sahip olduğunu anlatan Mehrez Ben Rhouma, Adanalı yatırımcıları Tunus'a davet etti.

Rhouma, Tunus'un Afrika ve Avrupa ülkeleri arasında büyük bir ticari köprü oluşturduğunu ifade ederek, ülkesinin son yıllarda gerçekleştirdiği reformlarla kapalı ekonomiden dışa açılma sürecine girdiğini kaydetti. Büyükelçi Rhouma sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tunus son derece istikrarlı bir ülkedir ve özellikle yabancı yatırımcılara büyük teşvikler sunmaktadır. Devlet yabancı sermayenin ülkeye gelmesi ve gerekli yatırımları yapması için yatırımcılara geniş olanaklar ve muafiyetler tanımaktadır. Tunus'ta 2 binin üzerinde yabancı yatırımcı mevcuttur. Ülkemizde yatırım yapıp ihracat gerçekleştiren yatırımcılardan 10 yıl süresince vergi alınmıyor. 11. yıl ise cüzi oranda vergi yansıtılıyor. Tunus'ta halen 1'i kuzeyde Bizerte, diğeri güneyde Zarsis olmak üzere iki serbest bölge bulunuyor. İşçiliğin ucuz olması dinarın konvertibl olması, açık bir ekonomi ve dengeli sosyal bir yapıda bulunması, ülkemizi cazibe merkezi haline getirmektedir. Türk iş adamlarının Tunus'ta yapacakları yatırımların ardından, ülkemiz üzerinden komşu ülkelere ve Afrika pazarlarına açılması son derece kolaydır ve onlara beklediklerinin de ötesinde iş imkanları sağlayacaktır."

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tunus'un Ankara Büyükelçisi Mehrez Ben Rhouma, Adana Ticaret Odası'nı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement