Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 172. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 172. Yıl Dönümü

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 172. Yıl Dönümü

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yılı dolayısıyla Elazığ, Siirt, Batman, Mardin ve Bingöl'de tören düzenlendi.

10.04.2017 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yılı dolayısıyla Elazığ, Siirt, Batman, Mardin ve Bingöl'de tören düzenlendi.

Elazığ Öğretmenevinde düzenlenen törende, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın tebrik mesajlarının okunduğu törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Cangül, törende yaptığı konuşmada Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutladı. Emniyet teşkilatının önemine değinen Cangül, "Türk milleti ve devletinin emrinde olan, başka güç ve odaklara hizmet etmeyen, 172 yılı bu amaçla geçiren bu teşkilat aynı şekilde bundan sonra da milletine hizmet etmeye devam edecektir." dedi.

15 Temmuz darbe girişimine karşı polis teşkilatının gösterdiği başarıyı anlatan Cangül, "Geçtiğimiz yıl yaşanan olaylar gösterdi ki; polis teşkilatının amirlerinin emir ve görüşleri dışında hareket etmeyen bir teşkilat olmasının 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesine ne kadar katkı sağladı. İnşallah bundan sonra daha da güçlü, Türk milletinin ve devletin emrinde, hizmetinde olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Törenin ardından Cangül, tebrikleri kabul etti.

Siirt

Siirt'te Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Emniyet Müdürü Tokyay, tebrikleri kabul etti.

Törene, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından Tokyay teşkilat mensupları ile Vali Mustafa Tutulmaz'ı makamında ziyaret etti.

Polis teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutlayan Vali Tutulmaz, halkın huzur ve güvenliği için gece gündüz çalışan cefakar Emniyet Teşkilatının, Siirt halkıyla bütünleştiğini söyledi.

Tokyay da Siirt halkının desteğini alarak, mesai arkadaşlarıyla ilin güvenliği ve huzuru için en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştıklarını belirtti.

Batman

Batman Valiliği bahçesinde düzenlenen törende, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kaplan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaplan ve beraberindekiler Vali Ahmet Deniz'i makamında ziyaret etti.

Deniz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Bingöl

Bingöl Valiliği önünde düzenlenen tören, İl Emniyet Müdürü Metin Akay tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, İl Emniyet Müdürü Akay, Vali Yavuz Selim Köşger'i makamında ziyaret etti.

Polis haftası etkinlikleri hakkında bilgi veren Akay, emniyet teşkilatının üstlendiği vazifeyi yerine getirmesinde verdiği destekten dolayı Vali Köşger'e teşkilat adına teşekkür etti.

Teşkilatın kuruluş yıl dönümünü kutlayan Köşger, gücünü halktan ve kanunlardan alan Emniyet teşkilatının görevini her zaman fedakarca yerine getirdiğini vurguladı.

Köşger, şöyle konuştu:

"Ülkemizin geleceği açısından çok önemli olan huzur ve sükunun demokratik kurallar içerisinde sağlanmasını, hür ve serbest ortamın sürdürülmesini temin etmek polisimizin en önemli görevidir. Gücünü halktan ve kanunlardan alan Emniyet Teşkilatımız, gerektiğinde canını hiçe sayarak bu kutsal görevini yerine getirmiş, toplumumuzun güvenini ve takdirini kazanmıştır. Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yıl dönümünde tüm teşkilat mensuplarımızın bu anlamlı gününü kutluyor, bu vesileyle görevini kahramanca yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmet, ailelerini ve gazilerimizi şükranla anıyor, görevi başındaki polislerimize de başarılar diliyorum."

- Mardin

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen törende İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahim Zengin, Atatürk büstüne çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende konuşan Zengin, teşkilatın, vatanın ve milletin huzur ve güvenliğini canını hiçe sayarak korumayı yüklenen, kanunlar çerçevesinde görevini yaptığını, yıllar içerisinde teknolojinin gelişmesiyle polis teşkilatının da bu teknolojiye ayak uydurarak bugünlere geldiğini söyledi.

Geçen yıl PKK'lı teröristler tarafından açılan çukurların kapatılması, yollara kurulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi için gerçekleştirilen müşterek operasyonlara değinen Zengin, "Arkadaşlarımız zor şartlarda görev yaptılar. Geçen yıl bu dönemde burada asker kardeşlerimizle çok sayıda şehit verdik. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun. Gazilerimize şifalar diliyorum." dedi.

Tören, şiir, kompozisyon yarışmaları ile atletizmde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Törenin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde verilen kokteylde, İçişleri Bakanlığınca Nusaybin Belediye Başkan Vekili olarak da görevlendirilen Kaymakam Ergün Baysal ve İlçe Emniyet Müdürü Zengin pasta kesti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 172. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement