Türkiye Vakfı'ndan 27 Milyon Lira Yatırım - Son Dakika
Güncel

Türkiye Vakfı'ndan 27 Milyon Lira Yatırım

Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, "Bugün, sözümüzü tutmanın ve kuruluşumuzdan bu yana bir yandan 3 milyonu aşkın kişinin hayatına dokunmanın, bir yandan da toplamda 27 milyon lira değerinde sosyal yatırım yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

08.01.2016 11:07

Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, "Bugün, sözümüzü tutmanın ve kuruluşumuzdan bu yana bir yandan 3 milyonu aşkın kişinin hayatına dokunmanın, bir yandan da toplamda 27 milyon lira değerinde sosyal yatırım yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Türkiye Vodafone Vakfı'nın kuruluşunun 9'uncu yılı Vodafone Grubu İcra Kurulu Üyesi ve Vodafone Afrika, Ortadoğu, Asya Pasifik (AMAP) CEO'su Serpil Timuray, Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Sunuculuğunu Beyazıt Öztürk'ün yaptığı etkinliğin açılışında konuşan Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, bugün birçok toplumun daha hızlı gelişmenin, daha fazla kalkınmanın yollarını aradığına işaret ederek, bunun çözümünün kadınlar olduğunu söyledi.

Süel, kadının sosyal ve ekonomik hayata entegre etmenin çok önemli atılım olduğunun, Vakıf olarak kadının üretime katılan, ekonomik ve sosyal yaşamda kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olabilmesi için kollarını sıvadıklarının altını çizerek şunları anlattı:

"2 yıldır sürdürdüğümüz önce kadın programımızla yüzbinlerce kadınımızı ekonomik ve sosyal hayata kazandırdık. Soma'da yaşanan acı oılaydan sonra ne yapabileceğimizi düşündük. Hayatını kaybedenlerin yanında geride kalanlar vardı. Onların hayatında yeni bir pencere açabilmek, yeni bir ışık tutabilmek için Soma'da 'Önce Kadın' programımızı hayata geçirdik. Bugün ne mutluyuz ki, orada bir toplumsal fayda yaratmış durumdayız.

Kadınlarımızın hayatında yeni pencere açmaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki, gelecek kadınların elinde şekillenecek. Daha iyi bir hayat kadınlar sayesinde mümkün olacak. Birleşmiş Milletler'in tüm dünyada erkekleri kadınlar için harekete geçiren, kadınlara destek olmaya davet eden oluşumu 'HeForShe'yi biz de Vodafone olarak destekliyoruz. Bu destek herşeyden önce annelerimize, eşlerimize, kızlarımıza olan borcumuzdur, sonrada toplumumuza ve geleceğimize olan yükümlülüğümüzdür."

Hasan Süel, Vakıf olarak kuruluşlarından bu yana yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Bugün, sözümüzü tutmanın ve kuruluşumuzdan bu yana bir yandan 3 milyonu aşkın kişinin hayatına dokunmanın, bir yandan da toplamda 27 milyon lira değerinde sosyal yatırım yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

-"Kadınların güçlendirilmesi konusunu önceliklendirdik"

Vodafone Grubu İcra Kurulu Üyesi ve AMAP Bölge Başkanı Serpil Timuray da, 21'inci yüzyılda kadınların istihdam konusunun, topluma, iş hayatına eşit olarak katılımının, cinsiyet eşitliğinin önemli boyutlarda ele alınan bir konu olduğunu belirterek, "Araştırmalar gösteriyor ki, önümüzdeki 10 yılda tüm dünyada 1 milyar kadın işgücüne katılma potansiyeline sahip. Fakat bu potansiyele sahip kadınların çoğu onlara gerekli imkanlar bugünden sağlanmadığı takdırde bu fırsata kavuşamayacaklar" diye konuştu.

Bu kadınların büyük bir kısmının da gelişmekte olan ülkeler coğrafyasında olduğuna dikkati çeken Timuray, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yine araştırmalara göre, kadınların toplumsal hayatta, iş hayatında daha başarılı olabilmeleri için mobil iletişim teknolojilerine erişimde olan dezavantajının ortadan kaldırılması gerekiyor. Biz Vodafone olarak bu konuyu özellikle vurguluyoruz. Asli işimiz olan mobil teknolojilerin, kadınlara erişimindeki dezavantajında bulunan uçurumu kapatmak üzere bir çok program icra ediyoruz. 2020 yılına kadar bu mobil teknolojilere sahibiyetteki toplumsal fark kapatılabilirse ciddi bir ekonomik değer olacak. Bu değerin 2020 yılına kadar 22,3 milyar doları bulacağı görülüyor. Bu yüzden Vodafone vakfı olarak sadece Türkiyede değil pek çok ülkede kadınların güçlendirilmesi konusunu önceliklendirdik."

-"Kız çocuğu olan üst yöneticiler bazı alanlarda daha başarılı"

Etkinlik kapsamında ayrıca ünlü isimlerin çocukları ile birlikte katıldığı "HeForShe" paneli düzenlendi. Beyazıt Öztürk'ün moderatörlüğünde gerçekleşen panele Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt ve kızı Derin Öğüt, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve kızı Pelin Akın, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve oğlu Yuşa Şahin, Big Chefs Cafe & Brasserie Kurucu Ortağı Gamze Cizreli ve oğlu Ali Üner ile Gazeteci ve Ekonomi Yazarı Vahap Munyar ve kızı Sırma Munyar konuşmacı olarak katıldı.

Panelistlerden Gökhan Öğüt, iki kız çocuğu babası olduğunu ve kızlarıyla her zaman bir dost olmaya özen gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Hep şöyle bilinir, ebeveynler çocuklarını etkiler. Oysa, son araştırmalar, tersinin de doğru olduğunu gösteriyor. Özellikle kız çocuğu olan üst düzey yöneticiler, çeşitlilik, çalışan ilişkileri, çevre koruma gibi konularda çok daha başarılı oluyor. S&P 500 şirketleri arasında yapılan bir araştırmaya göre, bir şirket en az bir kız çocuğu olan bir üst düzey yönetici tarafından yönetiliyorsa, kurumsal sosyal sorumluluk ölçümlerinde ortalama yüzde 11,9 daha yüksek puan elde ediyor ve net kazancından kurumsal sosyal sorumluluk projelerine aktardığı miktar yüzde 13,4 daha fazla oluyor."

Gecenin sunucusu Beyazıt Öztürk de Türkiye'de büyük bir kadın enerjisi olduğuna dikkati çekerek, "Ama bu kullanılmayan bir enerji. Çalışmak isteyen, ekonomiye katılmak isteyen bir sürü kadın var. Burada en büyük görev şirketlere düşüyor. Kadın çalıştırma, çalışan sayısında kadın sayısının artırılması konuları üzerinde yoğunlaşılması gereken önemli konular arasında. Beyaz Show çalışanlarının yüzde 68'i kadın. Harika iş yapıyorlar, sorumluluk alıp, çok güzel işler çıkarıyorlar" diye konuştu.

Etkinliğe Türkiye Vodafone Vakfı'nın, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) öncülüğünde bir yıl önce kurulan "Soma'da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi"nin ilk mezunlarından Mesiye Akgün de konuk oldu. Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali İsmail Sabancı, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Eski Başkanı Dr. Tayfun Acarer de etkinlikte yer alan isimler arasındaydı.

Paylaşılan bilgilere göre, "HeForShe" Kasım 2015'te açıklayan Vodafone Grubu bugüne kadar yaklaşık 12 bin, Vodafone Türkiye ise bin 200 civarında imza topladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Vakfı'ndan 27 Milyon Lira Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement