Türkler Etkileyici İnsanlar - Son Dakika
Magazin

Türkler Etkileyici İnsanlar

Ailesiyle birlikte Türkiye'ye gelen, 'Grey's Anatomy'nin 'Dr.

24.12.2011 06:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emmy ve Altın Küre ödüllü efsane dizi 'Grey's Anatomy'de canlandırdığı 'Dr. Preston Burke' karakteriyle tanıdığımız ünlü oyuncu Isaiah Washington; oyuncu Demet Öger'in davetlisi olarak eşi Jenisa Marie Washington ve çocuklarıyla birlikte geçtiğimiz Çarşamba günü Türkiye'ye geldi. Türk kültüründen ve Türk insanının sıcaklığından çok etkilendiğini söyleyen Washington; Türkiye'de bir film çekebileceğini ve bu filmde yakın arkadaşı Eddie Murphy'nin de yer almasını istediğini söyledi.

TÜRKLERDEN ÇOK ETKİLENDİM

Daha önce Türkiye'ye geldiniz mi?

İlk defa Türkiye'ye geliyorum.

İlk izlenimleriniz nasıl?

Son derece olumlu... Demet Öger ile tanıştıktan sonra onun davetiyle Türkiye'ye gelmeye karar verdim. Demet; çocuklarım, eşim ve bana Türk Hava Yolları'nın biletlerini gönderdi. Uçakta son derece güzel ağırlandık. İnsanlardan ilk aldığım izlenim çok pozitif oldu. Türkiye'den ve Türk insanından çok etkilendim. Demet söylediği günün bir hafta sonrasında beni Türkiye'ye getirdi. Bir gün içinde kendi çabamla Türkiye ve kültürünüz hakkında çok fazla şey öğrendim. Van depreminden ötürü de çok üzgünüm. Bu konuda yapılacak herhangi bir yardım organizasyonunda görev almayı da yürekten isterim.

İlk gün nerelere gittiniz?

Türkiye'ye geldikten sonra Sheraton Otel'e yerleştik. Ayrıca o akşam Reina'da yemek yedik. İnsanların sıcak tavrı çok hoşuma gitti. Balık ve et yedim. Yemekler çok güzeldi. Eşim (Jenisa Marie Washington) de balığı çok beğendiğini, ilk defa bu kadar lezzetli bir balık yediğini söyledi.

ATATÜRK'Ü ÖĞRENDİM

Rol aldığınız 'Grey's Anatomy' dizisinin Türkiye'de uzun süredir yayınlandığını biliyor muydunuz?

Bunu yeni öğrendim ve çok heyecanlandım. Türk insanı kişisel olarak beni tanımıyordu ama 'Dr. Burke' rolüyle beni biliyorlardı. Bir diziyle bağ kurabildiysek gerçek anlamda neden kurmayalım?

Türkiye ile ilgili bilginiz var mıydı?

Demet ile tanıştıktan sonra bilgi edinmeye başladım. Buraya ilk geldiğim gün Türkiye ile ilgili 4 saatlik bir çalışma yaptık. Mustafa Kemal Atatürk ve Bordo Bereliler hakkında bilgi edindim. Dün gece otelden çıkıp tek başıma yürüyüş yaptım. Türk bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bilgileri de Facebook'ta paylaştım.

SIRADA Van VAR

Öğrendiğiniz Türkçe kelime oldu mu?

'Merhaba', 'teşekkür ederim' ve 'su'... Şimdilik bu kadarı yeterli... (Gülüyor)

Türkiye seyahatinizde nereleri görmeyi planlıyorsunuz?

Saraylar, camiler... Hepsini görmek istiyorum. Halkın arasında gezeceğim. Türk kültürünü ve yemeklerini öğreneceğim. Ankara'yı da görmek istiyorum. Kültür Bakanınızla görüşmek istiyorum. İstanbul'dan sonra Ankara, Van ve Bodrum'a gitmeyi planlıyoruz.

EDDIE MURPHY'Yİ DE GETİRMEYİ İSTİYORUM

Ben Affleck, 'Argo' filminin bir kısmını Türkiye'de çekti. Monica Bellucci de Bahman Ghobadi'nin Türkiye'de çekilen filminde rol aldı. Türkiye'deki sinema sektöründeki gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türk sinema sektörüyle ilgili çok bilgim yok. Şimdi bunları öğrenmek için buradayım. Bir sinema yönetmeniyle de görüşeceğim. Ben Affleck'in filmi İran'la ilgili ve İstanbul'da çekildi. Kişisel olarak bu duruma karşıyım. Ben böyle bir şeyi yapmak istemem. Eğer burada film çekeceksem Türk kültürü ve Türk insanıyla ilgili bir film çekmek isterim.

Böyle bir düşünceniz var mı?

Kesinlikle istiyorum! O yolu açıp arkadaşım Eddie Murphy gibi yıldızları da getirmeyi düşünüyorum. Başka kimler gelebilir bilemiyorum ama önemli olan filmin başarılı olması. En büyük kabusum izleyicimin gözünde kredimi kaybetmektir. Yapacağım filmin çok güzel olması gerekiyor. Türkiye'de film endüstrisine katkıda bulunmak istiyorum. Ayrıca geçen gece yürüyüş yaparken Türkiye'de aksiyon filmi çekmeyi düşündüm.

HOLLYWOOD'A BİR ALTERNATİF YARATMALIYIZ

Sizce Türk filmleri neden yurt dışında yeteri kadar ön plana çıkmıyor?

Sinema dünyasında sadece Hollywood'un değerlendirmelerine bağlı kalmamak, bu düşünceyi kafamızdan atmak gerekiyor. Hollywood'a alternatif yaratılmasını istiyorum. Bizim alternatif bir Hollywood yaratmamız lazım! Hollywood'da belli ünlü ve popüler oyuncular seçiliyor. Onlara büyük para yatırıyorlar. "200 milyon dolar yatırdım sana ama 500 milyon dolar bekliyorum" diye düşünüyorlar. Ama o film tutmazsa ve istenen getiriyi sağlamazsa da suçlu oyuncu oluyor. Bir aktöre milyon dolar harcayıp ondan para getirmesini beklemek çok yanlış. Belirli aktörlere bağlı kalmamak gerekiyor.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Türkler Etkileyici İnsanlar
Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Türkler Etkileyici İnsanlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement