Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Gelişmeler

Ukrayna\'daki Gelişmeler

İsveç Dışişleri Bakanı Bildt, Kırım'daki durumun Ukrayna'nın AB ile Partnerlik Anlaşması imzalamasına etki etmeyeceğini belirtti.

05.03.2014 22:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Kırım'daki durumun Ukrayna'nın Avrupa Birliği ile Partnerlik Anlaşması imzalamasına etki etmeyeceğini belirtti.

Danimarka Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard ve İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, temaslarda bulunmak üzere geldikleri Kiev'de Devlet Başkan Vekili ve Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov ile görüştü.

Görüşmede taraflar, ülkedeki durum ve Kırım'da meydana gelen son olaylar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, temaslarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, 6 Mart'ta yapılacak olağanüstü AB zirvesinde, Kırım'daki olaylardan dolayı Rusya'ya karşı olası yaptırımların ele alınacağını ifade etti.

Kırım'daki durumun Ukrayna'nın Avrupa Birliği ile Partnerlik Anlaşması imzalanması sürecine etki etmeyeceğini belirten Bildt, toprak anlaşmazlıkları bulunan Moldova ve Gürcistan'ın bu durumlarının görüşme sürecini devam ettirmelerine engel olmadığını kaydetti.

Carl Bildt, Rusya'nın, Ukrayna ile görüşme masasına oturması ve askerlerini geri çekmesi gerektiğini ifade ederek bunu reddetmesi halinde, ağır sonuçlarla karşı karşıya kalabileceğini bildirdi. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement