Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu'ndan Gazze'deki ablukanın kalkması için eylem planı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu'ndan Gazze'deki ablukanın kalkması için eylem planı

Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu\'ndan Gazze\'deki ablukanın kalkması için eylem planı

Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu, Gazze'deki ablukanın kalkması için "2023 Eylem Planı" oluşturdu.

13.11.2022 15:01  Güncelleme: 15:10

Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu, Gazze'deki ablukanın kalkması için "2023 Eylem Planı" oluşturdu.

Mavi Marmara Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu, 2023'te Gazze'deki kuşatmayı kırma planını görüşmek üzere Londra'da çeşitli toplantılar düzenledi.

Türkiye, İsveç, Norveç, Fransa, İspanya, İtalya, Yeni Zelanda, Malezya, Kanada, ABD ve Güney Afrika'daki uluslararası koalisyon temsilcilerinin yer aldığı toplantılarda, ambargonun yeniden delinmesi ve ablukanın kalkması için 2023 Eylem Planı oluşturuldu. Koalisyon, "Dünyadaki vicdan sahibi insanlara, bu harekete destek verme ve Filistin'in özgürleşmesi için adım atma" çağrısında bulundu.

Uluslararası Gazze Kuşatmasını Kırma Komitesi Başkanı ve Özgürlük Filosu'nun kurucu üyelerinden Zaher Birawi, toplantılardaki konuşmasında, koalisyonun Gazze'ye uygulanan yasa dışı, ahlaksız ve insanlık dışı ablukaya karşı durmaya devam edeceğini kaydetti. Mavi Marmara Derneği de 2023 Eylem Planı için "hazırız" mesajını verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dernek Başkanı İsmail Songür, "Apartheid rejimi İsrail, artık sadece Filistin için değil tüm Orta Doğu ve Türkiye için de büyük bir tehdittir. Gazze'yi bir açık hava hapishanesine dönüştüren İsrail, özellikle medya üzerinde yaptığı baskılarla zalim planının dünyaya gösterilmesine fırsat vermemeye çalışıyor. Gazze'de hayat şartları giderek zorlaşıyor ve insanlar yetersiz gıda ve ilaç sebebiyle hayatını kaybediyor." değerlendirmesini yaptı. ???????

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu'ndan Gazze'deki ablukanın kalkması için eylem planı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement