Üniversite Öğrencisi Çakıroğlu'nun Öldürülmesi Davası - Son Dakika
Yerel

Üniversite Öğrencisi Çakıroğlu'nun Öldürülmesi Davası

Ege Üniversitesinde (EÜ) Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle sonuçlanan öğrenci kavgasına ilişkin 1'i tutuklu 32 sanığın yargılandığı davada sanıklar dinlendi.

06.01.2016 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Üniversitesinde (EÜ) Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle sonuçlanan öğrenci kavgasına ilişkin 1'i tutuklu 32 sanığın yargılandığı davada sanıklar dinlendi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, basına ve izleyiciye kapalı görülen duruşmaya, öğle arasının ardından tutuksuz yargılanan sanıkların ifadesinin alınmasıyla devam edildi.

Duruşmada mahkeme heyeti, salonda hazır bulunan 14 sanıktan Ege Üniversitesi'nde yer alan kafenin sahibi Fırat Yalçın ile Beyza Coşkuntürk'ün ifadelerini dinledi. Yalçın'ın, mahkeme heyetine, daha önce verdiği ifadenin geçerli olduğunu söylediği belirtildi.

Mahkeme Başkanı Ahmet Badalı, duruşmaya yarına kadar ara verdi.

Öte yandan sanık ifadelerinin alınması sürerken müşteki sanık İbrahim H. ile sanık avukatlarından Bahattin Özdemir arasında tartışma çıktı. Mahkeme Başkanı Badalı, düzenini bozdukları gerekçesiyle sanık ve avukatı salondan çıkarttı.

Taraflar arasında salon dışında da devam eden tartışma sırasında İbrahim H, avukat Özdemir'e fiili saldırıda bulundu. Özdemir'in şikayetçi olması üzerine İbrahim H, gözaltına alındı. İbrahim H, emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Adliye içinde ve dışında herhangi bir olayın yaşanmaması için güvenlik önlemleri alındı.

Basın açıklaması

Duruşmanın ardından adliye önünde basın açıklama yapan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Türk adaleti ve mahkeme heyetine güvendiklerini belirterek, avukatların da dava boyunca fedakarlık gösterdiklerini söyledi.

Üniversitede olan bu olayın bir organizasyon içerisinde gerçekleştiğini savunan Kılavuz, "Olaylar esnasında, sözde öğrenci olduğu söylenen Cihat B. isimli canavar, İstanbul Anadolu Yakası'nda PKK'nın sorumlusu olarak yakalanıyor. Mevcut tutuklu olan cani ise yine öğrenci olarak biliniyor fakat baktığınızda birçok terörle ilgili olan alanlarda görüntüleri ve eylemleri olduğuna şahitlik ediyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından İstiklal Marşı'nı okuyan grup dağıldı.

Olay

EÜ'de, 20 Şubat 2015'de öğrenciler arasında çıkan kavgada Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. Gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah S. tutuklanmış, 7 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat, hazırladığı iddianamede sanık Nurullah S. hakkında "kasten adam öldürmek", "örgüt adına suç işlemek", "örgüt üyeliği" ve "yaralama" suçlarından müebbet ve 69 yıl, tutuksuz 27 sanık hakkında ise "suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek", "yaralama" suçlarından 5 ila 48 yıl arasında değişen hapis cezası talep etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencisi Çakıroğlu'nun Öldürülmesi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement