Yabancı Öğrenciler Vali Yazıcı'yı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yaşam

Yabancı Öğrenciler Vali Yazıcı'yı Ziyaret Etti

Yabancı Öğrenciler Vali Yazıcı\'yı Ziyaret Etti

Balıkesir Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliği çerçevesinde, Türkçe öğrenmek ve Türk kültürünü daha yakından tanımak için 14 farklı ülkeden Balıkesir’e gelen 20 genç, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret etti.

01.08.2018 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliği çerçevesinde, Türkçe öğrenmek ve Türk kültürünü daha yakından tanımak için 14 farklı ülkeden Balıkesir'e gelen 20 genç, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'yı makamında ziyaret etti.

Türk dilini ve kültürünü gerçekleştirdiği eğitim ve kültürel faaliyetlerle dünyanın dört bir köşesine başarıyla taşıyan Yunus Emre Enstitüsü her yıl on binlerce insana Türkçe öğretiyor. Yunus Emre Enstitüsünün yurt dışındaki Türkçe kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerler ile yurt dışındaki üniversitelerin Türkoloji bölümlerinde okuyan yabancı öğrenciler "Türkçe Yaz Okulu" programı kapsamında Balıkesir'e geldiler.

İrlanda, Norveç, Karadağ, Lübnan, Ürdün, Filistin, Bosna-Hersek, Kazakistan, Amerika Birleşik Devletleri, Mısır, İngiltere, Rusya, Somali, Afganistan ve İran'dan gelen 20 yabancı öğrenci, Balıkesir Üniversitesi Fen/ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Narlı refakatinde Vali Yazıcı'yı ziyaret etti. Gençler, Vali Yazıcı'ya kısa zamanda öğrendikleri Türkçeleri ile kendilerini tanıttı. Ardından Vali Yazıcı Balıkesir'in tarihi, coğrafi ve sosyolojik özellikleri hakkında gençleri bilgilendirdi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ziyaret sonrası öğrencilere Balıkesir yöresine ait hediyeler taktim etti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Yabancı Öğrenciler Vali Yazıcı'yı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement