Yıldızlar Atıyor, Rvp Bakıyor! - Son Dakika
Spor

Yıldızlar Atıyor, Rvp Bakıyor!

Yıldızlar Atıyor, Rvp Bakıyor!

Süper Lig’de forma giyen dünyaca ünlü forvetler ilk 15 haftayı başarılı bir form grafiğiyle geçerken, Robin Van Persie isteneni veremedi. Ligde 13 haftadır süre almayan Hollandalı yıldız, kendi jenerasyonundaki ünlü yıldızların arasında suskun kaldı.

16.12.2017 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Celal Umut Eren/ Skorer Detay | Süper Lig'de ilk 15 haftalık dönemde usta golcülerin başarısı dikkat çekti. Yalnızca Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü yıldızı Robin Van Persie hayal kırıklığı yaşattı.
Kariyeri yüksek ve Avrupa çapında tanınan birçok yıldız, Süper Lig takımlarında golleriyle öne çıktı. Daha önce Avrupa'nın büyük liglerinde forma giyen Emmanuel Adebayor (Başakşehir), Vagner Love (Aytemiz Alanyaspor), Arouna Kone (Sivasspor), Samuel Eto'o (Antalyaspor) ve Bafetimbi Gomis (Galatasaray), takımlarında golleriyle yıldızlaştı.
Ancak Fenerbahçe'nin 3 sezondur büyük beklentiler taşıdığı Robin Van Persie, kadroya dahi girme başarısı gösteremedi. Hollandalı futbolcu sadece 2 Süper Lig maçında 112 dakika süre alabildi.  Adebayor, Vagner Love, Gomis ve Eto'o gibi dünyaca ünlü yıldızlar ise golleriyle sivrildi. Galatasaray'ın sezon başında transfer ettiği Bafetimbi Gomis, 15 lig maçında 14 golle, krallık yarışında zirveye oturdu.  Togolu Adebayor da Medipol Başakşehir'de 14 maçta 8 gol kaydederek, verimli bir dönem geçirdi.
Geçen sezon Aytemiz Alanyaspor ile gol kralı olan Vagner Love da 12 maçta 9 golle verimliliğini sürdürdü. Van persie gibi 2015 yılında Türkiye'ye transfer olan Antalyaspor'lu Samuel Eto'o da 14 maçta 6 gol attı.
Sivasspor'a sezon başında gelen ve kısa sürede yıldızını parlatan Arouna Kone de 15 maça 8 gol sığdırdı.
Aynı yaş grubu ve jenerasyona bağlı olan dünyaca ünlü golcüler arasında Robin Van Persie ise son lig golünü 22 Mayıs 2017'de, 2016-17 sezonun 32. Haftasında Gençlerbirliği'ne kaydetmişti.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Yıldızlar Atıyor, Rvp Bakıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement