13. Uluslararası Halk Dansları Festivali - Son Dakika
Son Dakika Logo

13. Uluslararası Halk Dansları Festivali

30.06.2013 03:07

Denizli Belediyesi'nce düzenlenen festivalin galası yapıldı

Denizli Belediyesi'nce bu yıl 13'üncüsü düzenlenen ve 15 ülkeden 500 dansçının katıldığı Uluslararası Halk Dansları Festivali'nin galası yapıldı.

Türkiye'den Denizli Bediyesi Pamukkale Halk Oyunları ekibinin yer aldığı Açıkhava Tiyatrosu'ndaki galada, Özbekistan, Kosta Rika, Endonezya, Gambia, Hindistan, Moldova, Acaristan, Romanya, Sırbistan, KKTC, Slovakya, Tayland, Ürdün ve Ukranyadan 500 dansçı ülkelerine özgü dansları sergiledi. Danslarda kullanılan elbiselerin de tanıtıldığı galada dansçıların Türkçe konuşması izleyenlerce uzun süre alkışlandı.

Galada konuşan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, ülke kültürlerinin buluşmasının çok anlamlı olduğunu belirterek, "Amacımız dünya barışını her yerde yaşatabilmek. Buradan barışa katkı sağlandığını düşünüyorum" dedi.

Başkan Zolan, gösterilerin ardından dans gruplarına plaket verdi. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 13. Uluslararası Halk Dansları Festivali - Son Dakika


Advertisement