"Anlayışınız İçin Teşekkür Ederiz" Başlıklı Antakya Bienali Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

"Anlayışınız İçin Teşekkür Ederiz" Başlıklı Antakya Bienali Açıldı

"Anlayışınız İçin Teşekkür Ederiz" Başlıklı Antakya Bienali Açıldı

"Anlayışınız İçin Teşekkür Ederiz" Başlıklı 2. Uluslararası Antakya Bienali, 15 Ekim 2010 Cuma Günü, Ana Sergi Mekanı Antim İş Merkezi'nde Düzenlenen Törenle Açıldı.

16.10.2010 13:43

Ev sahipliğini Antakya Akademisi Derneği Başkanı Baki Bilgili ile bienalin küratörleri Arzu Yayıntaş ve Dessislava Dimova'nın yaptığı etkinliğe, bienalde yer alan yerli ve yabancı sanatçılarla, Antakya ve Istanbul'dan çok sayıda davetli katıldı.

Törende yapılan konuşmalarda, Baki Bilgili "Antakya bu etkinlikle, 21. yüzyılda kültür ve sanat faaliyetlerinde birleştirici bir rol oynayan çağdaş bir misyon kazanmış oldu" dedi. Arzu Yayıntaş, Antakya'ya sadece zengin kültüre sahip bir şehir olarak değil, aynı zamanda farklı bir geleceğe olan umutla yaklaştıklarını belirtti. Dessislava Dimova ise, bienalin şehri, topluluk olarak bugünkü yaşamımızı organize eden ana yapı olarak ele aldığını ve bu bağlamda, bienale katılan birçok sanatçının, işlerini Antakya şehri ve sakinleriyle ilişkili olarak ürettiğini vurguladı. Açılış töreninin öncesinde, Bulgar sanatçı Ivan Moudov Türk suşisi performansını gerçekleştirdi ve hazırlanan suşiler açılış töreninde konuklara ikram edildi.

Yapılan konuşmaların ardından, Işıl Eğrikavuk'un Antakyalı üniversite öğrencileriyle birlikte hazırladığı Mozaik Pasta başlıklı performans ve son olarak Hollandalı sanatçılar Bas Schevers ve Simon Kentgens'in, Antakyalı rap şarkıcılarının işbirliğiyle hazırladığı Dinlediğiniz için teşekkür ederiz başlıklı deneysel müzik performansı gerçekleştirildi.

2. Uluslararası Antakya Bienali açılış etkinlikleri, 16 ve 17 Ekim tarihlerinde de devam edecek. Cumartesi günü saat 14:00'te yapılacak Avlu Toplantısı'nın ardından, saat 15:00'te Işık Eğrikavuk'un Mozaik Pasta performansı, Antakya Arkeoloji Müzesi'nin önünde izlenebilecek.

Etkinlikler, saat 17:00'de Savon Otel'de düzenlenecek Mekan Hakkı: Bienal ve Şehir başlıklı panel ile sürecek. Pazar günü ise, saat 14:00'te Mary Hyunhee Song'un Emprovize Yaratıcılık adını taşıyan bienal öğle yemeği performansının ardından, etkinlikler saat 16:00'da Büyük Antakya Parkı'nda gerçekleştirilecek Işık Eğrikavuk performansıyla sona erecek.

Türkiye, Hollanda, Bulgaristan, Almanya, Lübnan, Filistin, Hırvatistan, Güney Kore ve Kazakistan'dan 40'ın üzerinde sanatçının katılımıyla düzenlenen bienalde, sergi mekanları Antim İş Merkezi ve Zet Sanat Galerisi'nin yanı sıra, kamusal alanda da birçok eser yer alıyor. Bienal kapsamında ayrıca, Antakya'nın farklı mahallelerinde açık hava video gösterimleri düzenlenecek. 20 Kasım'a kadar açık kalacak bienalin tüm etkinlikleri ücretsiz olarak izlenebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Anlayışınız İçin Teşekkür Ederiz' Başlıklı Antakya Bienali Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement