İstanbul'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul'da Kültür Sanat

BİFO, yeni sezonu 10 Ekim'de Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium'da Güher ve Süher Pekinel konseriyle açacak İstanbul Resitalleri'nin yeni sezonu, Fransız piyanist David Kadouch'un 5 Ekim'de Sakıp Sabancı Müzesi the Seed'deki konseriyle başlayacak 23. Akbank Caz Festivali kapsamında Grammy ödüllü Cassandra Wilson ve yenilikçi caz topluluğu Harriet Tubman, 6 Ekim'de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda sahne alacak

03.10.2013 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), 2013-2014 sezonunda sanat yönetmeniği ve sürekli şefliğini Sascha Goetzel'in üstlendiği ve Gürer Aykal'ın onursal şef olarak yer aldığı konserlerle klasik müzikseverlerle buluşacak.

BİFO, yeni sezonu 10 Ekim'de piyano sanatçıları Güher ve Süher Pekinel ile açacak. Açılış konserinde BİFO, Pekineller'e eşlik ederek Mendelssohn'un gençliğinin tüm enerjisini taşıyan "Mi Majör Konçertosu"nu seslendirecek. Mozart'ın hoşgörü ve barış çağrısı olan "Saraydan Kız Kaçırma" operasının uvertürünün de sunulacağı program, Brahms'ın duygusallığının üst seviyelere taşındığı yapıtı "2. Senfoni" ile son bulacak.

Türk Sanat Müziği sanatçısı Melihat Gülses, yarın Bostancı Gösteri Merkezi'nde sevenleriyle buluşacak.

Konsere, "Operetlerden Düettolar" ve "Şarkılar ve Gazeller" ile Bekir Ünlüataer, kanto ve tangoların en iyi yorumcuları arasında gösterilen Sema Moritz, Azerbaycan'ın ünlü yorumcusu Azerin ve Balkan türkülerinden oluşan seçkin repertuvarıyla klarnet ustası Serkan Çağrı konuk olacak. Gülses'e, konserde "Orkestra Pera ve Korosu" eşlik edecek.

İstanbul Resitalleri yeni sezon konserleri başlıyor

Fransız piyanist David Kadouch, 5 Ekim'de İstanbul Resitalleri'nin yeni sezonunu açacak.

Birçok uluslararası festival ve klasik müzik dizilerine konuk olan, Japonya'dan Rusya'ya, Avrupa'dan Amerika'ya uzanan bir rotada dünyanın dört bir yanında resital ve konserler veren Kadouch, Sakıp Sabancı Müzesi the Seed'deki konserde, Chopin'in "Prelüdler Op. 28" ile Moussorgski'nin "Bir Sergiden Tablolar" eserlerini yorumlayacak.

Konuklar, resital akşamı Anish Kapoor'un sergisini 18.00-19.30 saatlerinde ayrı bilet almadan gezebilecek.

23. Akbank Caz Festivali

23. Akbank Caz Festivali kapsamında 1930'ların cazına hayat veren Hot Jazz Band, yarın Pera Palace Hotel Jumeirah'da dinleyicilerle buluşacak.

Eğlenceli ve renkli sahne şovlarıyla ön plana çıkan topluluk, müziklerinde 1930'lar caz müziği ile Macar melodilerini bir arada sunuyor.

Mulatu Astatke, Hüsnü Şenlendirici ve Mısırlı Ahmet, 5 Ekim'de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda aynı sahneyi paylaşacak.

Caz piyanisti Helge Lien'in, Frode Berg ve Knut Aalefjaer ile kurduğu "Helge Lien Trio", 5 Ekim'de Akbank Sanat'ta sahne alacak.

Aynı gün Fötr Blues Band, Elite World İstanbul Hotel Jazz Company'de dinleyicilerin karşısında olacak.

Grammy ödüllü Cassandra Wilson ve yenilikçi caz topluluğu Harriet Tubman, 6 Ekim'de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda konser verecek.

Birsen Tezer, 8 Ekim'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde (CKM) sahne alacak.

Jehan Barbur ve İlhan Erşahin, 9 Ekim'de CKM'de performans sergileyecek.

Devlet ve şehir tiyatroları

İstanbul Devlet Tiyatrosu, Küçük Sahne'de yarın, 5, 6, 8, 9 ve 10 Ekim'de "Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?", Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde yarın, 5 ve 6 Ekim'de "Kurban", Üsküdar Stüdyo Sahne'de yarın, 5, 6, 8, 9 ve 10 Ekim'de "Michelangelo" adlı oyunlar sahnelenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda ise yarın, 5 ve 6 Ekim'de Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım", Kağıthane Sadabad'da "Kösem Sultan", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "Türkiye Kayası Bir Göç Hikayesi", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde "Lysistrata-Kadınlar da Savaşırsa", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "Para", Ümraniye Sahnesi'nde "Hıdırellez" adlı oyunlar izlenebilecek.

Sergi

Dünyanın en tanınmış hat ve ebru sanatçılarının eserlerinden oluşan "Karma Türk El Sanatları" sergisi, Novada Ataşehir AVM'de 11 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.

Ünlü koleksiyoner Adil Menemencioğlu'nun hat ve ebru koleksiyonundan oluşan sergide, Osmanlı döneminin en ünlü hat ustalarından Rakım Efendi ile Ömer Vasfi'nin eserlerinin yanı sıra dünyadaki en iyi 10 hattat arasında gösterilen Fuat Başar, Levent Karaduman, Yüksel Yaşar, Ömer Faruk Eratlı, Mustafa Düzgünman ve İranlı sanatçı Şiran'ın (Askar) çalışmaları yer alıyor.

Sergide, hat sanatının seçkin örnekleri dışında Fuat Başar, Alparaslan Babaoğlu, Mahmut Peşteli, Zait Edremit, Mustafa Düzgünman, Firdevs ve Hayrettin Yangöz gibi ebru ustularının eserleri de görülebiliyor.

Galeri İlayda, yarından itibaren Barış Cihanoğlu'nun "Kendini Bul/FindYourself" adlı sergisine evsahipliği yapacak.

Cihanoğlu'nun yaşam içindeki bireyin kararsızlıklarını, benlik arayışlarını, bulunduğu dünya ile kendi iç dünyasını işlediği sergi, 10 Kasım'a kadar ziyarete açık kalacak.

Çocuklar için

23. Akbank Caz Festivali kapsamında Ezo Sunal, "Çocuklarla Caz Atölyesi" ile 5 Ekim'de Akbank Sanat'ta olacak.

"Orff Yaklaşımı"na dayalı yapılacak atölye çalışmasında, en temel caz ritmi olan swing, beden perküsyonu, tekerlemeler ve oyunlarla çocuklara tanıtılacak. Bu ritmin üzerine "Orff Çalgıları" (ksilofon, metalofon, usingvurmalı çalgılar) kullanılarak basit eşliklerle çocuklarla melodik doğaçlamalar yapılacak ve ortaya çıkan parçalar düzenlenerek çocuklardan renkli bir caz orkestrası oluşturulacak.

Beşiktaş Kültür Merkezi'nde 5 Ekim'de Neşe Türkeş'in yazdığ ve Okan Yahşi'nin yönettiği "Odada Dört Mevsim" isimli çocuk oyunu sahnelenecek.

Müzikli çocuk oyunu "Korsan Ana ve Geveze Papağan", 10 Ekim'de Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

TRT Çocuk ekranlarında çocuklarla buluşan "Pepee", 6 Ekim'de BKM'de en sevilen şarkılarıyla sahnede olacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement