Karadeniz'de Sanat Hareketleniyor - Son Dakika
Magazin

Karadeniz'de Sanat Hareketleniyor

Karadeniz\'de Sanat Hareketleniyor

Avrupa Sineması'ndan 15 şeçkin film 13-22 Mayıs tarihleri arasında Karadeniz'e geliyor.

13.05.2013 15:28

Avrupa Sineması'ndan 15 şeçkin film 13-22 Mayıs tarihleri arasında Karadeniz'e geliyor.

EUNIC (Avrupa Birliği Uluslararası Kültür Merkezleri) tarafından düzenlenen Avrupa Kültür Günleri: Sanat Hareketleniyor etkinlikleri kapsamında sekiz Avrupa ülkesinden toplam 15 filmin ücretsiz gösterimi yapılacak. Sinop, Trabzon, Ordu ve Samsun'un (yalnızca dil etkinliği) yanı sıra Erzurum'un da dahil olduğu beş şehirde 10 gün boyunca devam edecek etkinlikte film gösterimlerinin yanı sıra sergi, konser ve Avrupa Dil Günleri buluşmaları da yapılacak.

EUNIC üyeleri, Avusturya Büyükelçiliği, British Council, Institut Français, Goethe Institut, Yunanistan Büyükelçiliği, Ankara ve İstanbul İtalyan Kültür Merkezleri, Camões IP ve Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi tarafından organize edilen Sanat Hareketleniyor 2013, ülkeler arası kültürel ilişkilerin güçlendirmenin yanı sıra güncel Avrupa sanatını ve Avrupalı sanatçıları tanımak için de bir fırsat sunuyor.

EUNIC Türkiye Başkanı ve Institut Français Tükiye Müdürü Anne-Elisabeth Gautier-Budai, Avrupa Kültür Günleri ile ilgili olarak "Sanat Hareketleniyor film festivaliyle her yıl farklı şehirlerde yeni izleyicilerle buluşmaya özen gösteriyoruz. Festival, Avrupa'daki toplumların kültürel zenginliklerini paylaşmanın yanında Türk toplumuyla ne kadar benzer yönlerimiz olduğunu vurguluyor" değerlendirmesini yaptı.

Film gösterimleri Sinop'ta Deniz Sineması'nda, Trabzon'da Lara Sineması'nda, Ordu'da Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu'nda ve Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Hang ve Handpan çalgı grubunun kullanım teknikleri ile antik Khuzebar müzik geleneğini birleştiren müzisyenler Nadishana ve Kuckhermann Duo 16 Mayıs'ta Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosunda, 18 Mayıs'ta ise Sinop Halk Eğitim Merkezi'nde izleyenlere benzersiz bir müzik deneyimi yaşatacaklar.

Avrupa Dilleri Günleri çerçevesinde Prag'dan gelen Almanca öğretmeni ve müzisyen Jens Krüger, 13 Mayıs'ta Samsun'da, 14 Mayıs'ta Ordu'da ve 15 Mayıs'ta Trabzon'da izleyenlere şarkılarla yabancı dili öğrenmenin eğlenceli yönünü gösterecek. Jens Krüger şarkılarını akordeon eşliğinde Avrupa'nın değişik dillerinde söyleyecek ve katılımcıları şarkılarına eşlik etmeye teşvik edecek.

Festival boyunca etkinliklerin yapılacağı şehirlerde ilk gösterim öncesi açılış töreni yapılacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Karadeniz'de Sanat Hareketleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement