İlk Sürüş: 5. Nesil Opel Corsa - Son Dakika
Otomobil

İlk Sürüş: 5. Nesil Opel Corsa

İlk Sürüş: 5. Nesil Opel Corsa

General Motors bünyesinde faaliyet gösteren Alman otmobil üreticisi Opel’in satış rakamları açısından lokomotif modeli olarak tanımlayabileceğimiz Corsa beşinci nesiliyle yollara çıkmak için gün sayıyor.

08.11.2014 14:12

General Motors bünyesinde faaliyet gösteren Alman otmobil üreticisi Opel’in satış rakamları açısından lokomotif modeli olarak tanımlayabileceğimiz Corsa beşinci nesiliyle yollara çıkmak için gün sayıyor.


İlk kez 32 yıl önce tanıtılan ve tanıtıldığı günden bu yana geçen dört nesille dünya çapında 12 milyon adetlik satış rakamına imza atan Corsa, Opel satışlarının ise dörtte birini oluşturuyor.


Türkiye yollarına ilk kez 1994 yılında çıkan ve bugüne kadar 200 bin adetlik satışa ulaşan Corsa’nın beşinci nesilini Almanya’nın Frankfurt kenti ve çevresinde kullanma ve yakından inceleme şansına sahip olduk.



Gerek dış tasarımı, gerekse de içmekandaki yenilikleriyle radikal bir değişim geçirdiğini söyleyebileceğim Yeni Corsa, gerek motor, gerekse de teknoloji ve donanım sürprizleriyle 2015 yılının Şubat ayında ülkemiz yollarında da yerini alacak.


Yeni ve karakteristik bir far bloğuna kavuşan Corsa, yeni farları çevreleyen Bumerang şekilli gündüz farları, geniş ön ızgara ve gösterişli tampona entegre sis farları ile daha güncel bir yüze kavuşmuş. Motor kaputu üzerindeki alçak tasarlanmış bölüm ve yanlarda Astra GTC’yi anımsatan hat çizgisi otomobile sportif ve kaslı bir görünüm kazandırıyor ve Yeni Corsa bu görünümüyle sizde ilk olarak güven duygusunu uyandırıyor. 4,02 metre uzunluğa sahip Opel hem beş kapılı hem de üç kapılı gövde formatlarında beş kişi için yeterli alan sunuyor.



Dış tasarımı kadar dinamik bir iç mekan ve ön konsolla sizi karşılayan araçta kullanılan malzemelerin kalitesi yükseltilmiş. Dört farklı donanım seviyesi Essentia, Enjoy, Color Edition ve Sport ile satışa sunulacak Yeni Corsa, sınıfında ilk kez kullanılan çok sayıda teknolojik donanımla pazardaki konumunu güçlendimeyi hedefliyor. Color Edition ve Sport donanımı ile standart olarak sunulan IntelliLink bilgi-eğlence sisteminin 7 inçlik renkli dokunmatik ekranından kumanda edebildiğiniz sistem Apple ve Android cihazlarıyla uyumlu. Sürücü navigasyon için BringGo ve dünya çapında radyo ve podcast alımı için Stitcher ve TuneIn gibi uygulamaları kullanabiliyor. Apple iOS cihazlarının IntelliLink’e entegrasyonu Siri Eyes Free sesle kumanda özelliğinin kullanılmasına imkan tanıyor. Bu sistem sürücülerin, gelen bir SMS mesajını yüksek sesle dinlemelerini veya konuşarak bir SMS ve e-posta yazdırmalarını mümkün kılıyor.



Yeni Corsa’da ayrıca direksiyon sisteminin City modu, direksiyon ve koltuk ısıtma, Yokuş Kalkış Desteği, paralel ve dikey parka uyumlu Gelişmiş Park Yardımı, Yan Kör Nokta Uyarısı, Trafik İşareti Tanıma özelliğine sahip ikinci nesil Opel Eye ön kamera, Şeritten Ayrılma Uyarısı, Uzun Far Desteği, Takip Mesafesi Göstergesi ve Önden Çarpma Uyarısı gibi sınıfı standartlarını değiştirecek ve daha üst segmentlerde karşılaşabileceğimiz süt düzey güvenlik ve konfor ekipmanları bulunuyor.



Ayrıca yeni nesil Corsa viraj aydınlatmasını da içeren bir Bi-xenon aydınlatma sistemiyle donatılabiliyor.


Yeni Corsa’da en önemli sürpriz sanırım tamamen yeni 3 silindirli 1.0 litre 115 beygir güç ve 170 Nm tork üreten benzinli motor seçeneği olacak. Bu motor seçeneği altı ileri manuel şanzıman seçeneğiyle satışa sunulacak. Euro 6 emisyon standartlarına sahip motorda 100 km’de fabrika verilerine göre 5.0 litre yakıt tüketiyor ve emisyon salımı 102 gr/km. Ben sakin kullanımda bu oranı 4.3 litreye kadar düşürebildiğimi de belirtmeliyim.



Bu arada yenilenen modelde daha önceden tanıdığımız 1.2 ve 1.4 litrelik dört silindirli benzinli motor ve 1.3 CDTi dizel motor seçenekleri sunulmaya devam edecek. Sport donanım seviyesi sipariş üzerine getirilecek. Opel’in geliştirdiği üçüncü nesil otomatikleştirilmiş beş vitesli manuel şanzıman Easytronic 3.0 ilk kez Yeni Corsa’da 1.3 dizel motorda 2015 yılının ortasından itibaren sunulacak.


Ağırlık merkezi önceki nesile göre 5 mm. alçaltılan Yeni Corsa, gerek viraj hakimiyeti gerekse de Almanya’da kullandığımız hem 1.0 litre hem de 1.4 litrelik motor seçeneklerinin sessizliği ve sarsıntısız çalışmasının yanında sağladığı yüksek performans oldukça etkileyiciydi.


En yüksek viteste saatte 20 km/s hız ile gidebildiğinizi düşünecek olursanız, mototrun verimliliği ve perfomansını çok daha iyi anlayabilirsiniz. Düz şanzımanın kararında vites geçişleri beğenimi kazanırken, sertliği iyi ayarlanmış süspansiyon sistemi sayesinde yol tutuş ve konfor arasında mükemmel bir denge yakalanmış.



Lansman sırasında görüşlerini aldığımız Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik Yeni Corsa’yı tanımlarken, Opel Türkiye ile ilgili hedefleri ve yenilikleri bizimle paylaşırken şunları söyledi; “Opel’in küçük sınıftaki ilk otomobili olan Corsa, beşinci neslinin iç ve dış tasarımında küçük sınıf için benzersiz özellikler sunuyor. Kompakt boyutlarda verimli alan kullanımıyla her zaman büyük beğeni topladı, Beşinci nesil Corsa, sahip olduğu yeni nesil motoru, yeni konfor seviyesi ve bilgi-eğlence sistemleri ile başarısını sürdürecektir. Opel’in satış stratejisinin kilit oyuncusu Corsa ile binek araç pazarında sektörün en önemli oyuncuları içerisinde yer alıyoruz.”


2015 yılı pazar tahminlerinin 700-750 bin adet olduğunu ve toplam pazar içinde yüzde 6 pazar payı hedeflediklerinin altını çizen Özcan Keklik; “2018 yılına kadar 27 yeni modeli ve 17 yeni motoru piyasaya sunacak olan Opel markamız ile yeni modelleri ve yeni motor seçenekleri ile pazar payını yükseltmeyi planlıyoruz ”dedi.


Yazı: Önder Canözer/ Frankfurt


Fotoğraflar: Opel

Kaynak: Carmedya.com

Son Dakika Otomobil İlk Sürüş: 5. Nesil Opel Corsa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement