AK Parti Bolu Milletvekili Ercoşkun Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Bolu Milletvekili Ercoşkun Açıklaması

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Türkiye'nin, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi dönem başkanlığını oy birliğiyle kazandığını belirterek, "Dönem başkanlığının gerek bölgedeki sorunların çözülmesi gerekse de Akdeniz'in bir barış gölü halinde tekrar tesis edilebilmesine katkı vermesini temenni ediyorum.

01.06.2016 16:52

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Türkiye'nin, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi dönem başkanlığını oy birliğiyle kazandığını belirterek, "Dönem başkanlığının gerek bölgedeki sorunların çözülmesi gerekse de Akdeniz'in bir barış gölü halinde tekrar tesis edilebilmesine katkı vermesini temenni ediyorum." dedi.

Ercoşkun, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesinin (AİBPA) seçimli Genel Kurulunun geçen hafta Fas'ın Tanca şehrinde gerçekleştirildiğini söyledi.

CHP milletvekilleri Ceyhun İrgil, Serdal Kuyucuoğlu ve HDP Milletvekili Altan Tan ile birlikte katıldıkları Genel Kurulda, gelecek dört yılın yönetiminin belirlendiği ifade eden Ercoşkun, dönem başkanlığına Türkiye ile birlikte Fas, Mısır, İtalya ve AB'nin aday olduğunu belirtti.

Ercoşkun, Türkiye'nin yaklaşık 6 aydır dönem başkanlığı için kulis faaliyetleri yürüttüğünü hatırlatarak, Türkiye'nin oy birliğiyle dönem başkanlığını kazandığını bildirdi.

Türkiye'nin, 2017-2018 yıllarında Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi'nin dönem başkanlığını, daha sonra 3 yıl da dönem başkan yardımcılığı yapacağını anlatan Ercoşkun, Türkiye'yi, TBMM Başkanlığının temsil edeceğini, iktidar ve muhalefet partisi milletvekilleri olarak çalışmalara katkı sunacaklarını vurguladı.

Genel Kurulda "milli takım ruhu" ile çalıştıklarını, özellikle CHP'li İrgil'in tüm aşamalarda büyük çaba sarf ettiğini belirten Ercoşkun, Türk Grubu'nun diğer üyeleri CHP'li Kuyucuoğlu ve HDP'li Tan'a da uyumlu çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti.

Ercoşkun, "Türkiye'nin Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi dönem başkanlığının gerek bölgedeki sorunların çözülmesi, gerekse de Akdeniz'in bir barış gölü halinde tekrar tesis edilebilmesine katkı vermesini temenni ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Bolu Milletvekili Ercoşkun Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement