AK Parti'den Büyükanıt'ın Mesajlarına Yorumlar - Son Dakika
Politika

AK Parti'den Büyükanıt'ın Mesajlarına Yorumlar

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Sınır Ötesi Operasyondan Cumhurbaşkanlığı Seçimine Kadar Birçok Konuda Önemli Mesajları İçeren Basın Toplantısı Meclis'te de Büyük Bir İlgiyle Takip Edildi.

12.04.2007 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın sınır ötesi operasyondan Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar birçok konuda önemli mesajları içeren basın toplantısı Meclis'te de büyük bir ilgiyle takip edildi.

Orgeneral Büyükanıt'ın basın toplantısı sırasında TBMM kulislerine derin bir sessizlik hakim olurken, iktidar ve muhalefet kulislerinde iki ekranı haber kanallarına çeviren milletvekilleri açıklamaları canlı izledi. Büyükanıt'ın konuştuğu dakikalarda da Genel Kurul'da sadece 13 milletvekilinin olması dikkat çekti. Milletvekillerinin büyük bölümü de, Büyükanıt'ın açıklamalarını odalarında takip etti. AK Parti milletvekilleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın 'Cumhurbaşkanı adayı, cumhuriyete sözde değil özde bağlı olmalı' yönündeki sözlerine ise yorumlar getirdi. AK Parti Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa, gazetecilerin 'Sayın Büyükanıt, bu sözlerle Başbakan'ı mı kastteti?' sorusu üzerine, "Ne alakası var. Kimse Cumhuriyet'in temel nitelikleri konusunda farklı düşünmüyor. Kimse sayın Başbakan'ın Cumhuriyet'in temel niteliklerine bağlılığı konusunda şüpheye düşmemelidir" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin de, " Parlamento, Anayasa'da vasıfları belirlenmiş özelilkte bir milletvekilini Cumhurbaşkanı seçecektir. Meclis, Anayasa'nın metniyle ve ruhuyla temas ettiği bütün hassasiyetlere riayet edecektir" değerlendirmesini yaptı. AK Parti'li vekillerin Orgeneral Büyükanıt'ın açıklamalarına yönelik değerlendirmeleri şöyle:

" Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun: Doğru bir tarif yaptı. Başbakan ve Meclis, dört yılda cumhuriyete özde değil, sözde bağlı olduğunu kanıtladı. Meclis'teki herkes cumhuriyete sözde değil, özde bağlıdır. Artık başörtüsü meselesini de tartışma konusu yapmaya son vermeliyiz. Kadınların yüzde 50-60'ının başörtülü olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bunların hepsini potansiyel tehlike görmek yanlış. Başındaki örtüye değil, başının içindeki cumhuriyete ve laikliğe bağlılığı önemli.

- Erzincan Milletvekili Tevhit Karakaya: Hepimizin tarifi bu, yerinde bir tarif. Hepimizin vicdanı da bu. Çok saygın bir konuşmaydı. Başka bir şey düşünülemez ki, biz zaten oyuz.

- Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan: Bu açıklamalar siyasi alana müdahale değil. Anayasa'da aynı tarif var. Bizim partimiz de Anayasa'ya sözde değil, özde bağlıdır. Başbakan da sözde değil, özde bağlıdır. Sayın Başbakan'ı tarif ediyor.

- Sivas Milletvekili Selami Uzun: Marjinal beklentilere cevap niteliğinde memnuniyet verici bir açıklama. Cumhurbaşkanlığı konusuna mümkün olduğunca girmemeye çalıştı. Darbe teşebbüsleriyle ilgili biraz kaçamak cevap verdi. İdeal bir tarif yaptı. Kimsenin alnında özde bağlı olup olmadığı yazmıyor. Herkesin değerlendirmesi kendi kafasının içindeki değerlendirmeleridir. Kimsenin kalbini okuyamazsın. Türkiye'de bürokrasi de, asker de böyle olmalı. Herkes kendi görev alanında olmalı. Başkasının görev alanına giren konularda ahkam kesmemeli.

- Gaziantep Milletvekili Mahmut Durdu: Paşa doğru söylüyor. Zaten Anayasa üzerine yemin etmiş milletvekilleri olarak hepimiz özde bağlıyız".

(DA-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'den Büyükanıt'ın Mesajlarına Yorumlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement