AK Parti kadın milletvekillerinden İsrail'e tepki - - Son Dakika
Politika

AK Parti kadın milletvekillerinden İsrail'e tepki -

AK Parti kadın milletvekillerinden İsrail\'e tepki -

AK Parti kadın milletvekilleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı.

19.07.2014 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti kadın milletvekilleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen ve boyunlarına Filistin poşusu takan kadın milletvekilleri, ellerinde İsrail saldırıları sonucu yaşamını yitiren çocukların resimlerini taşıdı.

TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, resimleri gösterirken, " Sizce 5 aylık Lema bebek terörist mi, bu bebek İsrail için büyük tehlike midir? Kendini savunma hakkından bahsedenler, bu fotoğrafları görmüyor mu, bu katliamın, vahşetin neresi savunma?" diye sordu.

Çalık, kadın milletvekilleri olarak İsrail'in anneleri, çocukları vahşice katlettiği, Gazze'deki deniz, hava ve kara saldırılarını şiddetle kınamak ve uluslararası kamuoyunun vicdanını bir nebze de olsa harekete geçirmek için basın toplantısı yaptıklarını söyledi.

İsrail'in karadan, havadan ve denizden ölüm yağdırdığı Gazze'de her dakika yeni can kayıpları yaşandığını dile getiren Çalık, Gezi olaylarında Türkiye'yi orantısız güç kullanmakla suçlayanların, insan hakları savunucusu olduğunu iddia eden ülkelerin, İsrail'in beşikteki bebekleri, sahilde oynayan çocukları vahşice öldürmesi karşısında sadece sus pus olmakla kalmadığını, yapılan barbarlığa da destek çıktıklarını vurguladı.

Çalık, İsrail'in bir terör örgütü edasıyla yaptığı saldırılarda sadece Filistinliler'in ölmediğini, insanlığın öldüğünü, İsrail'in vahşice saldırıları karşısında sadece Filistinliler'in yaşam şartları ayaklar altına alınmadığını, insan hakları ve evrensel hukukun da ayaklar altına alındığını bildirdi.

-Bin 800 çocuk öldü

Filistin'de 2000 yılından bu yana İsrail güçlerince bin 800 çocuğun öldürüldüğünü, 5 binden fazla çocuğun yaralandığına dikkati çeken Çalık, "Filistin'de çocuklar, bomba altında büyüyor ve sadece oyun oynadıkları için katlediliyorlar. Biz İsrail'in zalim ve terörist bir devlet olduğunu biliyoruz. Bu katil devlete sessiz kalan, tüm dünyaya, BM'ye, gerekli tedbiri almayan BM Güvenlik Konseyi'ne, AB'ye ve sessiz kalan İslam dünyasına seslenmek istiyoruz" dedi.

Öznür Çalık, BM'nin, 29 Kasım 2012 yılında Filistin'in BM'deki "gözlemci kuruluş" statüsünü, "üye olmayan gözlemci devlet statüsüne yükseltilmesine " evet oyu kullanan 138 devlet ile Filistin'i devlet olarak tanıyanların nerede olduğunu sorarak, "Filistin'de anneler, masum çocuklar, bebekler ölüyor, insanlık ölüyor" diye konuştu.

-"Nerede milenyum hedefleriniz?"

Birleşmiş Milletler'in 1000 yıllık kalkınma hedeflerine değinen Çalık, şunları kaydetti:

"BM'ye sormak istiyorum; nerede sizin kalkınma hedefleriniz, nerede sizin çocuklar ve kadınlar ölmeyecek dediğiniz milenyum kalkınma hedefleriniz? BM derhal harekete geçmeli ve terörist İsrail devletine evrensel hukuk kurallarını uygulamalıdır. BM özellikle Gazze'de kadın, çocuk, bebek gözetmeksizin sivil vatandaşları bombardıman altına alan İsrail'in, bu saldırıları bir an önce durdurmalı ve sonlandırmalıdır. Bölgeye temel gıda yardımı başta olmak üzere, sağlık ve diğer yardımların derhal ulaştırılması için ambargo derhal kaldırılmalıdır. 40 kilometre boyunda 6 kilometre eninde bir şeritten, karadan ve denizden abluka altına alınan Filistin'e insani yardımın ulaşımı ve erişimi için tüm engeller sonlandırılmalıdır."

-Uluslararası camiaya seslendiler

Çalık, dünyaya insan hakları konusunda sürekli ders veren ülkelerin, katil İsrail'in cinayetlerine destek vererek akan kana ortak olduklarını söyledi.

İsrail'in pervasız saldırıları için "meşru müdafaa" diyen ülkelerin Filistin'de yıllardır sistematik bir şekilde uygulanan soykırımdan birinci derece sorumlu olduğunu ifade eden Çalık, Filistin'de yıllardır süren işgal, sürgün, can ve mal kaybının artık sona ermesi gerektiğini kaydetti. Çalık, "Filistin'de çocuklar sadece oyun oynuyorlar diye, kumsalda kendilerine kumdan kaleler yaptılar diye öldürülmemelidir" diye konuştu.

Kendilerinin de evlat sahibi ve anne olduklarını, hiçbir annenin evladının öldürülmesini, gözlerinin önünde katledilmesini istemeyeceğine dikkati çeken Çalık, Filistin'li çocuklar ve kadınların öldürülmesini isteyen İsrailli bakana tepki gösterdi. Çalık, Bu bakanın kadın olmadığını, anne olmadığını ve insanlıktan nasibini almadığını düşünüyoruz" dedi.

Filistin'de masum çocuk ve kadınların ölmediğini, küresel adalet ve vicdanın öldüğünü dile getiren Çalık, bu katliama susanların, zulmün ortağı olacağını ifade etti.

Çalık, kendilerinin her zaman Filistin halkının yanında olacaklarını vurgulayarak, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Uluslararası toplum vicdan sınavında sınıfta kalmıştır. En büyük temennimiz, uluslararası kuruluşların, İsrail'in Filistin'e yönelik uluslararası hukuku ve en temel insan haklarını hiçe sayan, insanlık vicdanını derinden yaralayan saldırılarına tepki vermeleri için harekete geçmeleri ve İsrail'in bu vahşi saldırılarının durdurulması için gerekli temasları kurmalarıdır. Tabii ki dünya, Avrupa, ABD susarken maalesef islam dünyası da susuyor. Filistin'deki soykırım ve katliamlar karşısında susan bu zulmün ortağıdır ve dilsiz şeytandır. Zalimler için yaşasın cehennem diyoruz. Rabbim Filistinli kardeşlerimize yardım etsin, zaferler nasip etsin, dayanma gücü versin. Son olarak dünya sussa da biz haykırıyoruz, bebek katilisin İsrail, çocuk katilisin İsrail, anne katilisin İsrail. Masum Filistinliler'in katilisin İsrail."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti kadın milletvekillerinden İsrail'e tepki - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement