Akşehir'in Afyonkarahisar'a Bağlanması Tartışmaları - Son Dakika
Politika

Akşehir'in Afyonkarahisar'a Bağlanması Tartışmaları

Akşehir\'in Afyonkarahisar\'a Bağlanması Tartışmaları

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Akşehir'in Afyonkarahisar'a bağlanması tartışmalarını değerlendirerek, "Başka illerimize verilecek bir karış toprağımız yok" dedi.

11.03.2013 12:48

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Akşehir'in Afyonkarahisar'a bağlanması tartışmalarını değerlendirerek, "Başka illerimize verilecek bir karış toprağımız yok" dedi.

AK Parti Konya İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Milletvekili Mustafa Baloğlu, Konya gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün'ün Akşehir ilçesinin kendilerine bağlanması teklifinin sorulması üzerine Baloğlu, bu konuyla ilgili polemiğe girmekten özellikle kaçındığını dile getirdi. Baloğlu, "Ben bir Akşehirliyim ama Konya milletvekiliyim. Bizim Konya siyasetinde gerek il teşkilatımızın, gerek milletvekili arkadaşlarımızın böyle bir gündemi yok. Bizim Büyükşehir olması için uğraşan bir ile, ilçemizi vermek gibi bir düşüncemiz yok. Bu yarın Ereğli'nin de başına gelebilir. Niğde Ereğli'yi isteyebilir. Der ki Ereğli'yi biz alalım Büyükşehir olalım. Bizim Konya siyasetinde, Konya vizyonunda ve Konya siyasi ekibinde böyle bir gündem yok. Böyle bir gündem olmadığı için arkadaşlarımızın kendi görüşleridir, saygı duyarız. Bu yasada böyle bir formül, öneri yok. Örneğin Sivas çıkacak, yandaki komşu bir ilin ilçesini almak için mücadele edecek. Isparta çıkacak diyecek ki, Burdur'u biz alalım birleşelim. Nevşehir, Niğde ve Aksaray ile biz birleşelim diyecek. Bu formülleri geliştirmede aklın sınırı yok. Ama kendi adıma ve AK Parti Konya ailesi adına şunu net olarak söylüyorum, bizim böyle bir gündemimiz yok. 31 ilçenin 31'i de bizim için aynı değerde. Tabiri caizse başka illerimize verilecek bir karış toprağımız yok" dedi.

ESKİŞEHİR-KONYA YHT SEFERLERİ

Başbakan Erdoğan'ın 23 ya da 24 Mart'ta Eskişehir'e bir ziyarette bulunacağını ve bu ziyaret dolayısıyla da Eskişehir Konya hızlı tren seferlerini başlatacağı yönünde haber aldıklarını kaydeden Baloğlu, "Bir aksilik olmazsa eğer, inşallah 23 ya da 24 Mart'ta Eskişehir-Konya arası hızlı tren seferleri başlamış olacak. ve Konya bir adımı daha hızlı yolculukta, modern yolculukta atmış olacak. Ben Konyalı hemşehrilerimize bu seferlerin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. Konya Ağız Diş Sağlığı Hastanesiyle ilgili Milli Emlak'ta çıkan pürüzlerin halledildiğini de aktaran Baloğlu, "Bununla ilgili sona gelindi. Şu anda arsa devrimiz yapıldı. Onayımız çıktı, Selçuklu Belediyemiz, Özel İdaremiz, Valiliğimizle birlikte bu hastanemiz kısa bir süre içerisinde otogar civarında yapılacak. ve Konya'mız yine çok modern bir ağız diş sağlığı hastanesine kavuşacak" ifadelerini kullandı.

Baloğlu son olarak tüm yatırımların Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere il teşkilatı ve milletvekilleri tarafından yakından takip edilerek tüm hızıyla devam ettiğini sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Akşehir'in Afyonkarahisar'a Bağlanması Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement