Bakan Bayraktar Trabzon Günleri'nde Horon Tepti - Son Dakika
Politika

Bakan Bayraktar Trabzon Günleri'nde Horon Tepti

Bakan Bayraktar Trabzon Günleri\'nde Horon Tepti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Feshane Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Trabzon İl Tanıtım Günleri ve Trabzon'un Fethi Etkinliği"nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Trabzonlular'ın esas özelliklerinden birinin...

27.09.2013 14:39

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Feshane Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Trabzon İl Tanıtım Günleri ve Trabzon'un Fethi Etkinliği"nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Trabzonlular'ın esas özelliklerinden birinin Trabzon'dan daha fazla vatanının her karışını sevmesi olduğunu ifade etti. Burada stantları gezen Bakan Bayraktar, daha sonra halk oyunları ekibi ile birlikte horon tepti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Dernekler Federasyonu tarafından Feshane'de düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri ve Trabzon'un fethinin 552'inci yıldönümü kutlamalarına katıldı. Trabzon'u Feshane'ye taşıyan programa Bakan Bayraktar'ın yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, dernek yöneticileri ve çok sayıda Trabzonlu katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Karadeniz'in yöresel oyunu horonla devam etti. Açılışta konuşan Bakan Bayraktar, Trabzonlular'ın Türkiye'nin 81 vilayetini kendisiyle bir tuttuğunu dile getirerek, "Bize her yer Trabzon' söyleminin Trabzon'a adeta bir patent olmasının altında bu yatmaktadır. Bütün Türkiye'yi biz Trabzon gibi görürüz" dedi.

Trabzon ile Kahramanmaraş arasında ayrı bir yakınlık da olduğunu belirten Bayraktar, "Maraş bizim kardeş şehrimiz. Eski Meclis Başkanımız, Trabzon Milletvekilimiz Necmettin Karaduman'ın Trabzon'da valilik yaptığı süre içerisinde Trabzon ile Maraş kardeş şehir ilan edildi. Ancak bizim Maraş'la çok geçmişe dayanan bir beraberliğimiz var. Trabzon yöresinin, Doğu Karadeniz yöresinin İslamlaştırılmasında Maraş'tan gelen ilim adamlarının buradaki çalışmaları Trabzon'a çok etki etmiştir. Birçok Trabzonlu'nun kökenini araştırsanız nüfus olarak Konyalı ve Maraşlı olarak görebilirsiniz" diye konuştu.

"200'E YAKIN DÜNYA DEVLETİ İÇERİSİNDE TÜRKİYE'NİN İTİBARI ARTMIŞTIR"

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin şu anda kardeşliğe, birliğe ihtiyacı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"11 yıla yakındır Türkiye'de bir istikrar var. Kim ne derse desin hem tarihten geldiği itibariyle hem de zor bir coğrafyanın merkezinde olması hasabiyle Türkiye kalkınması, gelişmesi diğer ülkelere nazaran daha fazla çalışma gerektiren bir pozisyonu var. Bunu Allah'ın izniyle yakaladık. Bugün tüm dünyada, 200'e yakın dünya devleti içerisinde Türkiye'nin itibarı artmıştır. Türkiye bütün dünyada artık kabul görmektedir. Bugün Birleşmiş Milletler'in 5 daimi üyesinin pozisyonu tartışılır duruma gelmiştir. Bunun ilk tetikleyicisi Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı, bizim liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bugün bütün dünya devletleri, Brezilya'nın başbakanı, Almanya'nın başbakanı bunu tartışır durumdadır. Artık bunun daha geniş kapsamlı, gerçekten dünyanın 7 milyar nüfusunu kapsayıcı bir tarzda yeni bir yönetimin olması gerektiğini vurgulamaktadırlar. İnşallah Türkiye kalkındıkça, geliştikçe dünyada daha çok huzur bulunacak. Bugün dünyada sadece 1,5 milyarlık İslam alemi değil, dünyadaki tüm garip gureba, ezilen toplumlar gözünü Türkiye'ye dikmiş, 'Türkiye gerçekten ana aktör durumuna gelsin de mazlum milletlerin haklarını savunsun' diye bize dua ediyor ve bekliyor. İnşallah bunu da hep birlikte sağlayacağız."

Trabzon'un önemli bir şehir olduğuna dikkati çeken Bayraktar, Trabzon'un tüm Türkiye'deki nüfusu ile birlikte önemli bir vilayet olduğunu söyledi. Erdoğan Bayraktar, Trabzon'un vatanseverlik, üretkenlik gibi özellikler açısından kodlarının sağlam olduğuna işaret ederek, "Trabzon 1. Cihan Harbi'nde, İstiklal Harbi'nde çok net bir şekilde göstermiştir. Bugün de inşallah Trabzon tüm Türkiye'deki çalışmalarıyla bunu gösterecektir. Bu bakımdan Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Demir'e de teşekkür ediyorum. Yeni bir atılım içerisinde. Tüm dernekleri ayın çatı altında birleştirmek şart. Bu adımı önemsiyoruz" diye konuştu.

Trabzonlu bir üst düzey yöneticinin siyaset yaparken Trabzon'un derneklerinden, basınından, halkından çok ciddi derecede destek gördüğünü, bunun da kendilerini yüreklendirdiğini belirten Bakan Bayraktar, Trabzon'da son yıllarda gelişmenin ivmesinin arttığını, bunun daha da artacağını kaydetti. Bayraktar, "Trabzon bölgesinde bir AB şehri, bir cazibe merkezi olma, Türkiye'de, hatta dünyada bir marka şehri olma yolunda çok ciddi hesaplı, programlı adımlar atmaktadır. Bizi takip etmeye devam edin. Bu Dernekler Federasyonumuz da bizim için önemli bir yol haritası olacaktır, güzel bir arkadaşlık yapacağız. Bu etkinliği de birlikteliği sağlama noktasında empoze etmeye çalışılıyor. Bu bakımdan bu etkinlikle Trabzon'un fethinin bir arada olması ve 18 ilçenin bu etkinliğe katılmasından dolayı kendilerini de tebrik ediyorum" diye konuştu.

Bayraktar, konuşmaların ardından beraberindekilerle etkinliğin açılışını kurdele keserek yaptı. Etkinlik kapsamında kurulan stantları gezen Bayraktar, daha sonra buradaki horon ekibiyle horon tepti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Bayraktar Trabzon Günleri'nde Horon Tepti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement