Bakan Eroğlu'ndan Kreş Açıklaması - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu'ndan Kreş Açıklaması

Bakan Eroğlu\'ndan Kreş Açıklaması

Veysel Eroğlu, Antalya'da Orman Bölge Müdürlüğü arazisinde kiracı olan bir kreşin tahliye edilmesi ile ilgili açıklama yaptı.

22.05.2013 19:41  Güncelleme: 16:18

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya'da Orman Bölge Müdürlüğü arazisinde kiracı olan bir kreşin tahliye edilmesini, "Orman teşkilatımızın haklı olarak süresi biten bir şirketi tahliye olayından ibarettir. Ama şirketin sahibesi herhalde insanları tahrik ediyor. Kusura bakmayın bu şekilde haksız, hukuksuz süre uzatılamaz, vatandaşların da bunu bilmesinde fayda var" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından Türk müziğine ve kültür hayatına yaptıkları katkılardan dolayı Türk Musikisi sanatçısı Yücel Paşmakçı ve Borusan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık'a fahri doktora unvanı verilmesi törenine katıldı. Bakan Eroğlu, üniversitenin Maslak yerleşkesindeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

3-4 DEFA TAHLİYE İÇİN YAZI GÖNDERİLMİŞ, İNADINA ÇALIŞTIRMAYA DEVAM ETMİŞLER

Bakan Eroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olarak Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait mülkte 10 yıldır faaliyet gösteren Yeşil Balon Okul Öncesi Eğitim Merkezi'nin Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait ekiplerce zorla boşaltılması ile ilgili sorulan soruyu "Bu kreş Temmuz 2003 yılında 5 yıllığına bir firmaya kiralanmış. Bunları özellikle vatandaşlarımızın bilmesi lazım. Sonra 2009 yılında süresi bitmiş. Çok rica etmişler 3 yıl da uzatma vermişler. Normalde 2012 temmuzunda süresi bitmiş. 5+3 yıl, 8 yıl. Kendilerini Orman Bölge Müdürlüğümüz ikaz etmiş. Demiş ki, 'Sakın 2012-2013 öğretim yılında eleman almayın, buranın süresi bitti. Bizim buraya ihtiyacımız var, başka maksatla kullanacağız' Buna rağmen inadına kreşi tahliye etmeyerek çalıştırmaya başlamış. Kendilerine 3-4 defa tahliye etmeleri için yazı yazılmasına rağmen tahliye etmemiş. Bu bir şirket. Yani sadece kreş olarak bakmamak lazım. Dolayısıyla gecikmeli olarak, geçen sene temmuz ayında boşaltılması gereken kreş, arkadaşlarımız tarafından gelen yavrular da ikaz edilerek, ailelerine de bizzat tembih edilerek idare tarafından teslim alınıyor. Bugüne kadar göz yumulmuş. Meselenin özü budur. Burada orman teşkilatımız haklı olarak süresi biten bir şirketi tahliye olayından ibarettir. Ama herhalde şirketin sahibesi herhalde insanları tahrik ediyor. Kusura bakmayın bu şekilde haksız, hukuksuz süre uzatılamaz, vatandaşların da bunu bilmesinde fayda var" diye cevapladı.

BİR BAKANA BUNU YAPAN ZİHNİYET NASIL BİR ZİHNİYETTİR

Bakan Eroğlu, İzmir'in Buca İlçesi Gölet Alanı'nda düzenlenen Yörük Şenliği'nde açık kalan mikrofona, iddialara göre şenlikte elektrikleri kestiren Buca Belediye Başkanı CHP'li Ercan Tatı için, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'a "Tesisi alın elinden, kesin cezayı" demesiyle ilgili soruya, "Ben şuna hayret ediyorum. Bir belediye başkanı, geçmiş dönemde biz de burada belediyede görev aldık. Sayın Başbakanımız zamanında muhalefetin belediye başkanlarına bir yerde temel atarken söz verdi. Bu saygının gereği. Yani bir belediye başkanını böyle davranarak, 'Ya siz bir bakanı getirdiniz, burada konuşma yaptı, ben elektriğini kesiyorum' deme hakkı yoktur. Bu son derece çirkin bir davranıştır. Biz her belediyeye yardım ediyoruz. Ben İzmir'in Buca da dahil olmak üzere suyunu getirmiş bir kişiyim. Yılda 59 milyon metreküp sadece ben Başbakanımızın talimatıyla İzmir'e su getirdim. Dolayısıyla bunlara bu gözle bakmak gerekir. Zaten bunların demokrasiden falan anladığı yok. CHP baskıcı bir sisteme alışmış. O sistemi devam ettirmek istiyor. Bunu şiddetle tekzip ediyoruz. Ben orada şunu dedim; Bunu yapmış mı yapmamış mı? Yapmışsa çirkin bir şey olduğunu söyledim. Kamuoyu bir de işin bu yönüne baksın. Bir bakan geliyor. Türkiye'ye hizmet eden, destanlar yazan, bütün Türkiye'nin suyu için büyük hizmetlere imza atan. İzmir'e büyük hizmetler eden, o gün 55 tane müjde veren, 35 tane tesisin temel atma töreni için gelen bir Bakana bu davranışı yapan zihniyet nasıl bir zihniyettir. 76 milyon bu davranışı, bu zihniyeti tasvip eder mi bunu milletimizin taktirine bırakıyorum" şeklinde cevapladı.

Bakan Eroğlu, tesisin alınıp alınmayacağının sorulması üzerine, "Yok öyle bir şey. Ben o anda meselenin ne olduğunu dahi bilmiyordum. Doğru olup olmadığını sordum. Böyle bir şenlikte bir belediye başkanının elektriği kesmesi kadar garip bir şey olamaz. Böyle bir anlayış dünyada yok. Böylesine garip bir davranışın hayreti içerisinde, 'Nedir bu, kimden almış, nasıl olmuş' diye onu sormak için söyledim. Millet onları önümüzdeki mahalli idarelerde sandığa gömecek. Sevgili İzmirliler CHP'yi sandığa gömecektir. Ben buna inanıyorum" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, daha sonra üniversitede katıldığı başka bir programa yürüyerek gitti. Kampüs içinde bir süre beraberindekilerle yürüyen Eroğlu, öğrencilerle sohbet etti. Ağaçlık alanda yatarak dinlenen öğrencilere selam veren Eroğlu, yanına gelen öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu'ndan Kreş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement