Bakan Özhaseki: '850 bin bağımsız birim yapmak durumundayız' - Son Dakika
Politika

Bakan Özhaseki: '850 bin bağımsız birim yapmak durumundayız'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul başta olmak üzere birçok kentimizi deprem gelmeden daha güvenli hale getirmek için gayret göstereceklerini belirtti. Bakan Özhaseki, 680 bine yakın konut inşaatı yapmak durumunda olduklarını ve toplamda 850 bin bağımsız birimi hükümet olarak yapmak zorunda olduklarını açıkladı. Ayrıca, 1999 depreminden sonra yönetmeliklerin değişmesiyle birçok konutun yıkılmamasını sağladıklarını ve yeni yönetmelikler ve kanunlar yaparak birçok kenti deprem gelmeden daha sağlıklı ve güvenli hale getirmek için çalışacaklarını ifade etti.

09.06.2023 16:31  Güncelleme: 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Özhaseki: "850 bin bağımsız birim yapmak durumundayız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki:

"İstanbul başta olmak üzere birçok kentimizi deprem gelmeden daha güvenli hale getirmek için gayretimiz olacak"

KAYSERİ - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "680 bine yakın konut inşaatı yapmak durumundayız. 170 bin civarında da tek katlı depo, iş yeri, köy evi gibi yerleri yapmak durumundayız. Toplamda 850 bin bağımsız birimi hükümet olarak yapmak durumundayız" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kayseri'ye gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Seyid Burhaneddin Hz. Türbesi'ni ziyaret etti. Burada dua eden Bakan Özhaseki, daha sonra cuma namazını kılmak için Cumhuriyet Meydanı'ndaki Bürüngüz Camii'ne geçti. Vatandaşlar ve esnaflarla sohbet eden Özhaseki, daha sonra Kayseri Valiliği'ni ziyaret etti. Burada valilik şeref defterini imzalayan Bakan Özhaseki, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türkiye yüzyılını inşa etmek için gayret ettiklerini kaydeden Bakan Özhaseki, "Yakında bir seçim atlattık. İki seçim üst üste oldu. Birinci seçimde bizler cumhurbaşkanımızın seçilmesini ümit ediyorduk. Ama yarım puanlık bir eksikle ikinci seçimlere kaldı. 15 gün içerisinde kendimizi anlatmaya gayret gösterdik. Milletimizin de takdiri tecelli etti ve yüzde 52'nin üzerinde bir oyla cumhurbaşkanımız yeniden cumhurbaşkanlığı makamına oturdu. Kaldığımız yerden 'Bismillah' diyerek devam ediyoruz. Değerlerimizi ön plana çıkararak yeni Türkiye yüzyılını inşa etmek için gayret ediyoruz. Haliyle o dönemde de Kayserili hemşehrilerimiz yine en fazla oyu AK Parti'ye verdiler. Kendilerine teşekkür ederiz ve 5 arkadaşımızı da Ankara'ya milletvekili olarak gönderdiler. 6. milletvekiliniz olarak hizmete devam edeceğimi hep söylemiştim. Yine aynı sözümde duruyorum. Makamım değişmiş olsa da Kayseri'nin 6. milletvekili olarak Kayseri'mize hizmet etmeye devam edeceğim" dedi.

"Verilen sözleri yerine getireceğiz"

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaraları sarmak için çalışmaların devam ettiğini aktaran Bakan Özhaseki, "Önümüzdeki günlerde bizi bekleyen çok önemli sorunlar var. Özellikle de 'asrın afeti' olarak nitelendirilse de şahsi kanaatim Anadolu'da kurduğumuz bin yıllık medeniyetimizin karşılaştığı en büyük felaketle karşı karşıya kaldık. 11 ilimizi, 100'e yakın ilçemizi, bine yakın köyümüzü doğrudan etkiledi. 14 milyondan fazla insanımız etkilendi bundan ve 50 binden fazla canımızı da kaybettik. Maddi hasarı hiç sormayın, epeyce bir yük bizi bekliyor. Bu arada 680 bine yakın konut inşaatını yapmak durumundayız. 170 bin civarında da tek katlı depo, iş yeri, köy evi gibi yerleri de yapmak durumundayız. Toplamda 850 bin bağımsız birimi hükümet olarak yapmak durumundayız. Cumhurbaşkanımız o bölgelerde depremden hemen sonra vaziyet alıp bütün yaraları sarmak için gayret ettiği gibi, ekibiyle birlikte daha sonra da bu zararları tazmin için sözler verdi. Bunları biz emir telakki ediyoruz, programımızı ona göre yapıyoruz ve çalışmalara başladık. Benden önceki bakan arkadaşım, gerekse kabinede bulunan bütün arkadaşlarımız bu konuda üstlerine düşeni hakkıyla yaptılar. Şimdi görev sırası bizde. Bu aldığımız bayrağı daha ileriye taşıyacağız, verilen sözleri yerine getireceğiz. İnşallah rabbim bizleri mahcup etmez" ifadelerini kullandı.

"1999 depreminden sonra yönetmeliklerin değişmesi ülkede birçok konutun yıkılmamasını sağladı"

İstanbul başta olmak üzere birçok ilin daha sağlıklı hale getirilmesi için çalışmalar yapılacağını sözlerine ekleyen Bakan Özhaseki, "Bir taraftan geçmişte kalan depremin yaralarını sarmak için gayret ederken, bir taraftan da önümüzdeki günlerde oluşabilecek olan her türlü afetlerde ülkemizi korumak için gayret edeceğiz. Şunu herkesin bilmesi lazım; Türkiye cennet gibi bir ülke. En büyük dezavantajı da depremsellik. Deprem ülkesiyiz, bunu kabul edelim. Son 100 yıl içinde bu memlekette olan 6 ve üzeri büyüklüğündeki depremin sayısı 60 civarında. Ölen insanlarımız 150 bin civarında. Maddi hasar yüz milyarlarca rakamlarla ifade edilebilir. Böyle olunca bizim deprem gelmeden hazırlığımızı yapmamız icap eder. Özellikle 1999 depreminden sonra yönetmeliklerin değişmesi ülkede zaten birçok konutun yıkılmamasını sağladı. Bu depremle birlikte yeni yönetmelikler ve kanunlar yapmamız icap ediyor. Özellikle başta İstanbul olmak üzere birçok kentimizi deprem gelmeden daha sağlıklı, daha güvenli hale getirmek için gayretimiz olacak" diye konuştu.

Bakan Özhaseki: \'850 bin bağımsız birim yapmak durumundayız\'
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Özhaseki: '850 bin bağımsız birim yapmak durumundayız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa edeceğiz
    18:13 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa edeceğiz

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa etmek için gayret sarf edeceklerini belirtti.

  • Boyabat'ta sandık kurulu başkan ve üyelerine eğitim verildi
    18:12 Boyabat'ta sandık kurulu başkan ve üyelerine eğitim verildi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görev alacak sandık kurulu başkan ve memur üyelere eğitim verildi. İlçe Seçim Kurulu Müdürlüğünce düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına görevleri, yetki ve sorumlulukları ile seçim kuralları hakkında bilgi verildi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik
    18:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Kocaelili işverenlere 24 milyar lira tutarında prim teşviki verdiklerini ve ildeki aktif sigortalı sayısının 276 binden 786 bine çıktığını belirtti. Ayrıca, ulaştırma alanında yapılan yatırımları da anlatan Erdoğan, Kocaeli'nin yüksek hızlı tren merkezi haline getirildiğini ve birçok alanda hizmetlerin devam ettiğini söyledi.

  • Anavatan Partisi, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın adayına destek vereceğini açıkladı
    18:09 Anavatan Partisi, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın adayına destek vereceğini açıkladı

    Anavatan Partisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Soydan'a destek vereceğini duyurdu. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Semih Narlı, Mersin ziyaretinde yapılan toplantıda Soydan'a destek kararını açıkladı ve bu birlikteliğin tüm Türkiye'ye sinerji yaratacağını belirtti. Anavatan Partisi, Soydan'ın başkanlığında Mersin'in tekrar Akdeniz'in incisi haline geleceğine inandıklarını ifade etti.

  • Sinop'ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi seçim güvenliği toplantısı yapıldı
    18:05 Sinop'ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi seçim güvenliği toplantısı yapıldı

    Sinop'ta pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi Vali Mustafa Özarslan başkanlığında seçim güvenliği toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçimlerin huzur ve güven içinde gerçekleşebilmesi için alınan güvenlik tedbirleri görüşüldü.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'deki mitinginde boyuyla şaşkına döndü
    18:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'deki mitinginde boyuyla şaşkına döndü

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri öncesi Kocaeli'de düzenlediği mitingde, iki metrelik boyuyla Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman'ı yanında görünce şaşkınlığını gizleyemedi ve Kocaman'a takıldı.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da Eğitim Yöneticileriyle Bir Araya Geldi
    18:00 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da Eğitim Yöneticileriyle Bir Araya Geldi

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'a ziyaret gerçekleştirerek il eğitim yöneticileriyle bir araya geldi. Bakan Tekin, okulların temizlenmesi için seçimden sonraki günü tatil ilan ettiklerini ve şimdi de 1 Nisan pazartesi gününü öğrenciler ve öğretmenler için idari tatil ilan ettiklerini açıkladı. Ayrıca, e-Okul üzerinden okul veli randevu sistemini hayata geçirdiklerini ve çocukların sosyal sorumluluklarını değerlendirecek bir puanlama sistemi oluşturduklarını belirtti. Bakan Tekin ayrıca, Milli Eğitim Şura'larının yapılmayacağına dair yanlış bir anlaşılma olduğunu ve 1 Nisan pazartesi gününün tatil olacağını duyurdu.

  • DP Genel Başkan Yardımcısı Enginyurt: Emeklinin maaşı eriyor da sizin niye erimiyor?
    18:00 DP Genel Başkan Yardımcısı Enginyurt: Emeklinin maaşı eriyor da sizin niye erimiyor?

    Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, emekli maaşlarının düşüklüğüne dikkat çekerek, Recep Tayyip Erdoğan ve vekillerin maaşlarının enflasyon karşısında neden erimediğini sorguladı. Enginyurt, 31 Mart seçimlerinin Türkiye'nin kaderini değiştirme seçimi olduğunu vurguladı.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Amasya'da iş insanlarıyla bir araya geldi
    17:58 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Amasya'da iş insanlarıyla bir araya geldi

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Amasya'da iş insanlarıyla bir araya geldi, AK Parti'nin Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti.


Advertisement