Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Açıklaması - Son Dakika
Politika

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Açıklaması

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’de düzenlenen Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı’na katıldı ve burada belediye başkanlarının genel seçimlerde milletvekilinden daha fazla çalışması gerektiğini söyledi.

29.09.2015 18:29

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'de düzenlenen Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı'na katıldı ve burada belediye başkanlarının genel seçimlerde milletvekilinden daha fazla çalışması gerektiğini söyledi.

AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından yapılan Birinci Bölge Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı Kocaeli'de bulunan The Ness Otel'de gerçekleştirildi. Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Edirne, Eskişehir, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova, Düzce illerini kapsayan birinci bölgede toplantıya davet edilenlerin tamamına yakını katıldı. Toplantıya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Birinci Bölge Sorumlusu İlyas Şeker, MKYK üyesi Zeki Aygün, belediye başkanları, milletvekili adayları ve AK Parti'nin illerdeki teşkilat yöneticileri katıldı.

Toplantıda söz alarak teknolojinin şehircilik için önemli bir etken olduğunu dile getiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Dünya çok hızlı bir teknolojik değişim yaşıyor. Artık dijital değişim hayatımızın her alanına girdi. Bu çağa belediyelerimizin ayak uydurması çok önemli. Alt yapımız buna göre oluşmasında belediyelere önemli sorumluluk düşüyor. Belediyelerimiz bu teknolojik altyapılı kurmalı ve bunu şehircilik uygulamalarına yansıtması önemli. Belediyelerdeki kamu alımlarında yerli üretim için kullanmayı başarırsa inanın biz teknolojiyi daha hızlı geliştiririz" dedi.

Belediye başkanlarının seçimlerde parti kimlikleri ile çalışma yapmalarını söyleyen Bakan Işık, "Bütün belediye başkanlarımız partili kimlikleri ile 1 Kasım seçimlerinde istikrarın gelmesi için bir milletvekilinden daha fazla çalışmalı. Türkiye'nin istikrarının devamlılığı için partili kimliğinizle son bir ayda elinizden gelenin en iyisini yapın" şeklinde konuştu.

Terörle mücadele ile de konuşan Bakan Işık, "Türkiye AK Parti iktidara geldiği ilk günkü gibi bir teknolojiye sahip olsaydı biz çok daha fazla şehit verirdik ve terör örgütünün belini kırma imkanımız olmazdı. Son 75 gündür verilen terörle mücadele sonuç için verilen mücadeledir" şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise, "1 Kasım'da seçim var. Seçime endeksli olarak hepimizin üzerimize düşen görevleri var. Bunları yapmak zorundayız. Bunları yaptığımız zaman dört yıl rahat edeceğiz. İstikrar içinde hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Bundan da istifade eden hem vatandaş hem belediye olacak. Hepimiz de rahat edeceğiz" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement