CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, gündemi değerlendirdi Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, gündemi değerlendirdi Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, gündemi değerlendirdi Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesince verilen mahkumiyet kararıyla ilgili, "Toplumun, devletin temeli olan adalet, AKP iktidarında terazi değil kesinlikle maşa haline geldi.

15.12.2022 16:47  Güncelleme: 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesince verilen mahkumiyet kararıyla ilgili, "Toplumun, devletin temeli olan adalet, AKP iktidarında terazi değil kesinlikle maşa haline geldi." değerlendirmesinde bulundu.

Özkoç, Meclis'te yaptığı basın toplantısında, İmamoğlu ile ilgili kararın hukuksuz olduğunu savunarak "kararın arkasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bitmeyen hıncı olduğunu" ileri sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rakiplerinin önünü keserek iktidarı elinde tutmaya çalıştığını iddia eden Özkoç, "bunu yapanlar daha önce nasıl gittiyse Erdoğan'ın da gideceğini" söyledi.

AK Parti'nin sandıkta cevabını alacağını dile getiren Özkoç, "Toplumun, devletin temeli olan adalet, AKP iktidarında terazi değil kesinlikle maşa haline geldi; siyasi, ekonomik çıkarları ve yandaşlar için kullanılan bir maşa." ifadelerini kullandı.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda görüşülen "torba kanun" teklifinde, limanlarla ilgili düzenlemenin de yer aldığını anımsatan Özkoç, buna göre özelleştirilen limanların sözleşme süresinin ihalesiz 49 yıla çıkartılacağını söyledi. Daha önce de getirilen ancak geri çekilen düzenlemeyle yine karşılaştıklarını anlatan Özkoç, "yandaşların limanlardaki süresinin, AK Parti iktidarının sonrasına uzatılmak istendiğini" savundu.

Özkoç, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin "ranta dayalı bir sistem olduğunu" öne sürdü.

"2 yıl adalet tecelli etmemiş"

6 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar iddialarına değinen Özkoç, taciz ve tecavüze uğrayan bu kız çocuğuna halkın sahip çıktığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, durumu, "bir kız çocuğumuzun erken yaşta evlendirilmesi" olarak değerlendirdiğini ifade eden Özkoç, çocuğun 20 Kasım 2020'de savcılığa başvuruda bulunduğunu ve yıllardır adalet beklediğini belirtti.

Özkoç, "Hiç mi bu ülkede adaletin vicdanı yok, hiç mi iktidarın vicdanı yok? Aradan 2 yıl geçmiş. 2 yıl adalet tecelli etmemiş. Aile bakanlığı 'biz bunu biliyoruz' diyor. Bildikleri halde hiçbir şey yapmadılar." dedi.

Bu olayın bir gazeteci sayesinde ortaya çıktığını vurgulayan Özkoç, o kızın haykırışını bir gazetecinin, sonra kadın örgütlerinin ve muhalefetin duyduğunu söyledi.

"10 yıl önce yapması gerekirdi"

TBMM Genel Kurulunda bütçenin konuşulduğunu ancak bütün arkadaşlarının Ekrem İmamoğlu'ndan bahsettiğini aktaran Özkoç, "Ekrem İmamoğlu olayı bir skandaldır. Biz bugün TBMM'de bunu konuşacağız. Bugün Saraçhane'de, Millet İttifakı'nın genel başkanları bu hukuksuzluğun, adaletin çığlığını atacaklar ve bu çığlık eminim büyüyerek AKP iktidarını altına alıp yok edip gidecektir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Suriye-Türkiye- Rusya ile üçlü adım atılması" yönündeki değerlendirmesinin sorulması üzerine Özkoç, "Erdoğan'ın menfaati için herkesle görüşeceğini" öne sürdü.

Ülkenin çıkarları doğrultusunda bir adım atacaksa, bunu 10 yıl önce yapması gerektiğini ileri süren Özkoç, iki yüzlü siyaset yapıldığını ve buna şaşırmadıklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İmamoğlu hakkındaki karar açıklanırken Almanya'da bulunmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Özkoç, şu yanıtı verdi:

"Kılıçdaroğlu, Türkiye'de adaletin tamamen bitmiş, yasaların bu kadar tükenmiş, hakimlerin vicdanının bu kadar körelmiş olabileceğini bilemedi. Kılıçdaroğlu aslında böyle bir davanın açılma ihtimalini dahi öngörmezken bir ceza verilebilme ihtimalini kesinlikle aklından geçiremedi. Ama CHP büyük bir ailedir. Kılıçdaroğlu değil Almanya'ya dünyanın öbür ucuna da gitseydi, CHP ailesinin bir ferdine en ufak şekilde dokunulduğu zaman bu partinin lideri saatler içerisinde gelir, onunla kucaklaşır ve mücadelesine devam eder. Biz, siyaseti gösterişe dayalı, şov için yapmayız. Kemal Kılıçdaroğlu tam bir diplomasi lideri ve devlet adamıdır. Kendi karşısındaki rakiplerine dahi saygı duyan bir insandır. Kemal Kılıçdaroğlu ülkesine güvenmekten, adaleti bulabilmekten asla vazgeçmeyecek."

İmamoğlu hakkında karar veren hakimin bazı AK Parti'lilerle fotoğrafının çıktığı ifade edilerek, nasıl değerlendirdiği sorulan Özkoç, "Kararı veren hakim kendisine iletilen bir emri yerine getirmiştir. Biz bunu böyle görüyoruz. Bu hukuki bir karar değil siyasi bir karardır." yanıtını verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, gündemi değerlendirdi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement