CHP İzmir Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı - Son Dakika
Politika

CHP İzmir Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

CHP İzmir Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir milletvekilleri, bugün mazbatalarını aldı.

09.11.2015 17:20

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir milletvekilleri, bugün mazbatalarını aldı. Milletvekili Mustafa Balbay, kurultayda aday olup olmayacağı ile ilgili soruya "Cumhuriyet Halk Partisi'ne her zeminde hizmet etmeye hazırım" cevabını verirken, il başkanı Bedri Serter İzmir örgütü olarak Kılıçdaroğlu'nun arkasında olduklarını söyledi. Milletvekili Tacettin Bayır ise "Bu süreçte fanatik takım tutar gibi herhangi birinin arkasına takılmak, genel başkanımızı sorgulamak kesinlikle kimsenin haddi olmamalıdır diye düşünüyorum" dedi.

CHP İzmir milletvekilleri, bugün İzmir İl Seçim Kurulundan mazbatalarını aldı. 14 vekil içinden Tuncay Özkan ve Aytun Çıray mazbata törenine katılmazken; Selin Sayek Böke, Musa Çam, Tacettin Bayır, Özcan Purçu, Ali Yiğit, Murat Bakan, Zeynep Altıok Akatlı, Zekeriya Temizel, Mustafa Ali Balbay, Atila Sertel ve Kamil Okyay Sındır mazbatalarını almaya geldi. 1 Kasım seçimlerinde İzmir'den aday olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mazbatası CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter tarafından alındı. İzmir milletvekillerinden Tacettin Bayır mazbatasını torunu Liya Beren ile Atilla Sertel torunu Atilla Atlas ile birlikte aldı. CHP'nin olağan kurultayında aday olacağı konuşulan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise, partililer tarafından coşku ile karşılandı. Mazbata töreni sonrası il başkanı açıklama yaptığı sırada, bazı partililer "Balbay nerede biz orada" sloganları attı. Balbay, adaylığı ile ilgili sorulara "Cumhuriyet Halk Partisi'ne her zeminde hizmet etmeye hazırım" diye cevap verdi.

İzmir il örgütü olarak kurultayda Kılıçdaroğlu'nun arkasında olduklarını belirten il başkanı Bedri Serter, Balbay için "Kendisine hayırlı uğurlu olsun diyorum" dedi. Milletvekili Tacettin Bayır ise "Bu süreçte fanatik takım tutar gibi herhangi birinin arkasına takılmak, partiyi hırpalamak, genel başkanımızı sorgulamak kesinlikle kimsenin haddi olmamalıdır diye düşünüyorum" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU'NUN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ"

Mazbata töreni sonrasında basın açıklaması yapan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, ocak ayında gerçekleşecek olağan kurultayda İzmir il örgütü olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olduklarını ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nun kendilerinden daha fazla çalıştığını, demokrasiyi daha fazla özümsediğini, kendilerinden daha beyefendi olduğunu söyleyen Serter, 41 eski il başkanının olağanüstü kurultay çağrısına ilişkin, "41 eski il başkanı bir çağrıda bulunmuş. Siyasi partiler içinde böyle şeyler olabilir, normaldir. Biz 81 il örgütü olarak Genel Başkanımızın arkasındayız. İzmir il örgütü olarak kesin arkasındayız. Bütün vekillerimizle, bütün örgütümüzle beraber, bu nettir" ifadelerini kullandı.

Serter, adaylığı konuşulan Mustafa Balbay ile ilgili soruya ise "Kendisine hayırlı uğurlu olsun diyorum" cevabını verdi.

"YÜZDE 25 BİZİM KADERİMİZ DEĞİLDİR"

Serter'in ardından konuşan Mustafa Balbay da, 1 Kasım seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin oylarını yüzde 9 artırdığını, MHP ve HDP'ye oy veren seçmenlerin yüzde 25'inin AK Parti'ye yöneldiğini hatırlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin gücünü koruduğunu kaydeden Balbay, sözlerine şöyle devam etti: "Yüzde 25 bize yeter diyorsak bu yeterlilikte kalacağız. 'Yetmez' diyorsak hep birlikte daha iyiye nasıl gideriz onu tartışacağız. Yüzde 25 bizim kaderimiz değildir. Son 20 ayda dört seçim yaşadık. Her beş ayda bir 'istediğimiz sonuç olmadı' diyerek sizlerin karşısındayız. 2019'da üç seçim var. 35 ilimizde vekilimiz yok. 'Zaten oralardan vekil çıkaramıyoruz' kaderciliğini kabul etmiyoruz. Önermek istiyorum ki; milletvekili adaylarımızı bir yıl önceden belirleyelim ve bir yıl önceden çalışmaya başlasınlar. Biz bu sonuçların ardından iyi bir milletvekilliği ile yetinemeyiz diye düşünüyorum."

"VEFA BORCUM VAR"

Balbay, kendisinin bir vefa borcu olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Demir parmakların ardında siyasete girmek, siyasi bir mücadelenin parçası haline geldi. Şuan özgürsem sürekli Silivri'ye gelerek gaz yiyen arkadaşlara, beni milletvekili yapan arkadaşlara, genel başkanımıza bir vefa borcum olduğunu düşünüyorum. Bu borcu Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşırsak öderiz. Benim yüreğim Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gelmeden soğumayacak. Bize nerede görev olursa evet. Cumhuriyet Halk Partisi parti içi demokrasiyi en iyi şekilde işletebilen partilerden biridir. Partimle gurur duyuyorum."

"HER ZEMİNDE HİZMETE HAZIRIM"

Balbay, kurultayda aday olup olmayacağına ilişkin soruya ise şu cevabı verdi: "Hepimiz partimizin başarısı için uğraşacağız. Parti içinde polemik oluşturacak hiçbir açıklama yapmama kararındayım. Burada bir ağız tadımız var, mazbatamızı aldık. Cumhuriyet Halk Partisi'ne her zeminde hizmet etmeye hazırım."

"SONRAKİ SÜREÇTE FİKİRLERİ DEĞİŞTİ"

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise, CHP'de son dönemde çıkan tartışmalara ilişkin şunları söyledi: "Partimiz dışarıdan bakıldığında hareketli günler geçiriyor gibi görünebilir. Ancak 32 yıldır bu partiye emek vermiş, 20'den fazla kurultayını görmüş bir kardeşiniz olarak; Sayın Genel Başkanımızın son süreçte parti içinde görev almış bütün milletvekillerimizi ve diğer arkadaşları çeşitli görevlerde değerlendirdiğini düşünüyoruz. Şuanda farklı bazı isimlerin aday olmayı düşündükleri ya da aday olduklarını ifade ediyorlar. 8 genel başkan görmüş biri olarak geçmiş süreçlerde önceden böyle bir görev isteyen arkadaşlarımızın sonraki süreçte fikirleri değişti."

"ACIMASIZCA ELEŞTİRİLERİ ŞIK VE DOĞRU BULMUYORUM"

CHP'de bütün üyelerin aday olma hakkı olduğunu dile getiren Bayır, sözlerine şöyle devam etti: "Sayın Genel Başkanımızın olmazsa olmaz bir tavrını görmedim. Diğer iki muhalefet partisi resmen erimişken Cumhuriyet Halk Partisi'nin mevcudiyetini korumuş olmasını elbette başarı sayamayız ama başarısızlıkla da adlandırmamak gerekiyor. Daha kurultay delegeleri bile belli değilken, partililerin ve parti tabanının Genel Başkanımıza acımasızca eleştirilerini şık ve doğru bulmuyorum. Gün beraberlik günüdür. 2019'u hedeflemeliyiz. Bu süreçte fanatik takım tutar gibi herhangi birinin arkasına takılmak, partiyi hırpalamak, Genel Başkanımızı sorgulamak kesinlikle kimsenin haddi olmamalıdır diye düşünüyorum."

"FARKLI SESLERİN ÇIKMASI ZENGİNLİK"

Milletvekili Musa Çam ise sol bir parti olarak parti içinde farklı seslerin çıkmasını zenginlik olarak değerlendirdi. Farklı seslerin çıkmasının partide kargaşanın olduğu anlamını taşımadığını söyleyen Çam, "Biz çok sesli bir orkestrayız ama ses verirken mutlaka onu tekleştireceğiz" dedi. Meclis'in ilk Roman vekili Özcan Purçu da, "Sayın Genel Başkanımız ile birçok ilde beraber çalışma fırsatı buldum. Yeri geldi 3 saat uyku ile kaldı, yeri geldi dinlenmeden başka bir ile geçti. Adil bir seçim olmadı ama elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Kan kaybedeceklerine inanıyorum. 2019 yılında iktidar olacağız" diye konuştu.

"YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR"

İzmir milletvekillerinden Selin Sayek Böke de, "Demokrasinin sonucu olarak ortaya çıkmış bu tabloda tabii ki heyecanlıyız. Onur duyuyoruz. Ana muhalefet partisi olarak sorumluluğumuz artmış olarak Türkiye'nin daha iyi yönetilmesi için mücadele edeceğiz. Yapacak çok işimiz var" açıklamasında bulundu. Zeynep Altıok Akatlı ise "Bu seçim demokrasi ikliminde ve doğal koşullarında gerçekleşmemiştir. Ne yazık ki seçim çalışmalarımızı kederin, hüznün, ölümlerin, korkunun olduğu bir ortamda yürüttük. Bize şuan çok daha fazla sorumluluk düşmektedir. Bu yolda dimdik ilerlemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP İzmir Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement