CHP'li Antmen: "Suçlularla helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız" - Son Dakika
Politika

CHP'li Antmen: "Suçlularla helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız"

CHP\'li Antmen: "Suçlularla helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız"

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Millet İttifakı iktidarında Türkiye'de hukukun üstünlüğünün yeniden sağlanacağını, suçlularla hesaplaşılacağını söyledi.

08.12.2022 12:15  Güncelleme: 12:25

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Millet İttifakı iktidarında Türkiye'de hukukun üstünlüğünün yeniden sağlanacağını, suçlularla hesaplaşılacağını söyledi.

Antmen, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, haberlere konu olan bir olayla ilgili 6 yaşındaki bir kız çocuğunun gelinlikli fotoğraflarının yayımlandığını aktardı.

Çocuk, gelinlik ve evlilik kelimelerinin yan yana gelmesini "dehşet verici" olarak tanımlayan Antmen, "Çocuk gelin olmaz, çocuğun nitelikli cinsel istismarı olur." dedi. Antmen, buna göz yumanların da istismarı yapan kişiyle aynı derecede suçlu olduğunu ifade etti.

Türkiye'de insan hakları konusunda sorunların bulunduğunu öne süren Antmen, bugün Türkiye'de demokrasiye, adalete ve özgürlüklere dair söylenebilecek iyi bir şey kalmadığını iddia etti.

Türkiye'nin hak ve özgürlükler listesinde 41 OECD ülkesi arasında son sırada yer aldığını kaydeden Antmen, ifade özgürlüğünde ise Türkiye'nin 149 ülke arasında 129'uncu sırada bulunduğunu dile getirdi.

Antmen, "Bu karanlık, gerici, mafyatik örgütlenme dağılacak, Millet İttifakı iktidarında yargı bağımsızlığı sağlanacak, İstanbul Sözleşmesi ilk 24 saatte imzalanacak, insan hakları yeniden sağlanacak, hukukun üstünlüğü Türkiye'de yeniden sağlanacak. Suçlularla helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız. Kim Türkiye'de suç işlemişse, kim Türkiye'de bir yetimin hakkını yediyse, kim hukuka kanuna aykırı davrandıysa bağımsız ve tarafsız mahkemelerde yargılanacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Antmen: 'Suçlularla helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement