Çukurca'da Nevruz Kutlamaları - Son Dakika
Politika

Çukurca'da Nevruz Kutlamaları

Çukurca\'da Nevruz Kutlamaları

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Abdullah Öcalan’ın mesajının milyonlarca Kürt'e okunacağını belirterek, “Biz daha önceki Nevruzlarda Öcalan’ın mesajlarını ferman olarak kabul ediyorduk. 2014 mesajı da özgürlük fermanı olacaktır” dedi.

21.03.2014 10:17

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Abdullah Öcalan'ın mesajının milyonlarca Kürt'e okunacağını belirterek, "Biz daha önceki Nevruzlarda Öcalan'ın mesajlarını ferman olarak kabul ediyorduk. 2014 mesajı da özgürlük fermanı olacaktır" dedi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, BDP tarafından Cumhuriyet Mahallesi Tağsaran mevkiinde düzenlenen Nevruz kutlamalarına BDP Hakkari milletvekilleri Esat Canan ve Adil Zozani ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. Polis ve BDP'li görevlilerin oluşturduğu arama noktalarından tek tek aranarak alana alınan vatandaşlar, BDP'li vekillerle kol kola girerek halaylar çekti.

Ardından bir konuşma yapan BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, 2012 Nevruz'unun direniş, 2013 Nevruz'unun çözüm ve diyalog, 2014 Nevruz'unun ise Kürt halkının özgürlük Nevruz'u olduğunu söyledi.

Diyarbakır'da Abdullah Öcalan'ın mesajının okunacağını da ifade eden Zozani, "Öcalan'ın mesajı partimize teslim edildi. Bu mesaj milyonlarca Kürt'e okunacak. Asla ve asla zalimin önünde diz çökmedik, zalimlere diz çöktürdük. 30 Mart'ta yeni bir süreç başlayacaktır. 30 Mart'ta 15 ilde iktidara yürüyoruz. Van, Bitlis Muş, Ağrı, Bingöl, Diyarbakır, Iğdır, Kars, Mardin, Batman, Şırnak ve Urfa'ya Çukurca'dan selam gönderiyoruz" dedi.

Hakkari'deki 8 belediyenin 8'ini alacağını belirten Zozani, "Keyfimiz dört dörtlüktür. Hakkari'deki 8 belediyenin 8'ine BDP bayrağı asacağız. Rubarok ve Silehi'ye güçlü bir alkış gönderiyoruz. Bu iki belde de bizim özgülük yürüyüşümüze katılacaktır. Bu iki beldemiz bir çuval kömüre, bir torba makarnaya hayır diyecekler. Kürt halkının özgürlük kervanına katılacaktır. Sizlere söz veriyorum, buralarda bizim özgürlük yürüyüşümüze katılacaktır" diye konuştu.

Nevruz programı, sanatçı Sipan Xelat'ın Kürtçe şarkıları eşlinde halayların çekilmesiyle son buldu. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Çukurca'da Nevruz Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement