Dr. Selim Temurci: "15 Temmuz'dan Sonra Türkiye, Eskisi Gibi Olmaz" - Son Dakika
Politika

Dr. Selim Temurci: "15 Temmuz'dan Sonra Türkiye, Eskisi Gibi Olmaz"

- Dr. Selim Temurci: "15 Temmuz'dan sonra Türkiye, eskisi gibi olmaz"İSTANBUL - AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, "16 Nisan'da yapılacak halk oylaması, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun sadece Türkiye'nin meselesi değil, dünyanın meselesi haline geldi" dedi.

03.04.2017 11:12

- Dr. Selim Temurci: " 15 Temmuz'dan sonra Türkiye, eskisi gibi olmaz"

İSTANBUL - AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, "16 Nisan'da yapılacak halk oylaması, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun sadece Türkiye'nin meselesi değil, dünyanın meselesi haline geldi" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Sinop Dernekler Federasyonu ve Bitlis Platformu'nun düzenlediği programlara katıldı.

SİNDEF binasında düzenlenen programa, İl Başkanı Dr. Temurci'nin yanı sıra İl Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Muharrem Ödemiş, Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, SİNDEF Başkanı Ergin Kırmızıgül ve federasyon üyeleri katıldı.

Programda SİNDEF Başkanı Kırmızıgül'ün konuşmasının ardından bir konuşma yapan İl Başkanı Dr. Temurci, siyasi istikrar olmadan bu ülkede hiçbir gelişmenin olamayacağını ifade etti.

Referandum Türkiye'nin değil, Dünyanın meselesi oldu

İl Başkanı Dr. Selim Temurci, "Biz 15 Temmuz'da büyük bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Kendi seçtiklerimizi, demokrasimizi, kanlarımızı ve canlarımızı vererek yeniden bir Kurtuluş Savaşı dediğimiz süreci yaşadık. O süreçten sonra artık Türkiye, eski Türkiye olamaz. Türkiye'de her bir kurumun mutlaka daha fazla milletleştirilmesi gerekiyor. Bizim için demokrasinin, hava, ekmek ve su gibi önemli bir şey olduğunu söylemek istiyorum. 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun, artık sadece Türkiye'nin meselesi değil, dünyanın meselesi haline geldi. Böyle bir halk oylaması içerisinde biz, kimlerle mücadele ediyoruz ve neden 'evet' veya 'hayır' diyeceğimizi konuşmamız lazım. Bu millet, CHP'nin üst yönetiminin ve aklının, hiçbir zaman iktidara gelemese de, 1960 yılından bu yana vermiş olduğu oyları ve onların gizli ve güçlü iktidar olma anlayışını bitirmek istiyor. 15 yıldır bu ülkede büyük bir mücadele verildi. Bu mücadelenin neticesinde, bu tekerleğin bir daha tersine dönmemesi lazım. Milletimiz Recep Tayyip Erdoğan'a oy verse de vermese de, 15 Temmuz gecesi onun sesine bu toplumda yaşayan herkesin ihtiyacı olduğunu İstanbul sokaklarında yaşadık. Onun liderliğinde ve Türkiye'nin şu anki gücünde biz mutlaka gelecek için daha fazla iş, aş, demokrasi ve vesayeti tarihin çöp sepetine gömmek, çift başlılığı kaldırmak anlamında daha güçlü bir Türkiye için bir yola çıkıyoruz" dedi.

Konuşmasının ardından Başkan Temurci, federasyon üyelerinin sorularını yanıtladı. Soru-cevap bölümünün ardından Federasyon Başkanı Kırmızıgül, Dr. Selim Temurci'ye maket bir gemi hediye etti.

Dr. Temurci Bitlislilerle buluştu

SİNDEF programının ardından Dr. Temurci, Bitlis Platformu tarafından düzenlenen programa katıldı. Platform binasında düzenlenen programa, Dr. Temurci'nin yanı sıra İl Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Muharrem Ödemiş, İl Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Haser, Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bitlis Platform Başkanı Selim Korkmaz ve platform üyeleri katıldı.

Programda, İl Yönetim Kurulu Üyesi Haser, ve Platform Başkanı Korkmaz birer konuşma gerçekleştirdi. Ardından bir konuşma yapan Dr. Temurci, "Bitlis özellikle kendi medeniyet değerlerimizle, Kürdün ve Türk'ün adeta bu toprakların farklılıklarını zenginlik olarak bilip ve bunu kendi iman potasında eriten, yaratılanı yaratandan ötürü severiz anlayışının makus bulduğu şehirlerimizden bir tanesidir. Onun için Bitlislilerle birlikte olmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.

"Allah, 15 Temmuz'da bu milletin yüzünü ak eyledi"

Başkan Dr. Temurci sözlerini şöyle tamamladı: "Yeni bir dünyanın kurulduğuna hep birlikte şahitlik ediyoruz. Bu dünya kurulurken, o dünyayı kurmaya çalışanların aslında bugün insansızlığın, merhametsizliğin ve adaletsizliğin neredeyse bu topraklarda, 200 yıldır üzerimize boca edildiği bu zulmün planlayıcıları olduğunu da biliyoruz. 500 bine yakın Suriyeli kardeşimiz ile İstanbul'da yaşıyoruz. Ülkede 3 milyonu aşkın kardeşimiz var. Bize zaman zaman, 'neden bu kadar insan burada' diye soruyorlar. Çünkü onların gidecek bir vatanı yoktu. Onlara biz aynen Hz. Peygamber döneminde muhacir Ensar nasıl kardeş olmuşsa, biz o kardeşlikle onlara yaklaştık. Belki o kardeşliğin neticesinde Aylan bebekler kıyılara vururken, Suriyeli kardeşlerimize dikenli teller ardında çelme takılırken, bu millet onlarla birlikte ağladığı için Allah, 15 Temmuz'da bu milletin yüzünü ak eyledi. Onun için nereden ne geleceğini bilemeyiz" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Dr. Temurci, federasyon üyelerini sorularını yanıtladı. Program, Platform Başkanı Öztürk'ün Dr. Temurci'ye plaket takdim etmesinin ardından son buldu.

(DCC-ÖY-

Dr. Selim Temurci: "15 Temmuz\'dan Sonra Türkiye, Eskisi Gibi Olmaz"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Dr. Selim Temurci: '15 Temmuz'dan Sonra Türkiye, Eskisi Gibi Olmaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement