Eski Bakan Okuyan'dan Soma Faciası Değerlendirmesi - Son Dakika
Politika

Eski Bakan Okuyan'dan Soma Faciası Değerlendirmesi

Eski Bakan Okuyan\'dan Soma Faciası Değerlendirmesi

57. Hükümet döneminin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen faciaya ilişkin, “Ölümlerin açıklanan 301 rakamının üzerinde olduğunu düşünüyorum” dedi.

22.05.2014 19:53

57. Hükümet döneminin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen faciaya ilişkin, "Ölümlerin açıklanan 301 rakamının üzerinde olduğunu düşünüyorum" dedi.

Soma'da yaptığı incelemelerin ardından Eskişehir'e gelen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i makamında ziyaret eden eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Soma'da yaşanan felaketin sorumlularının siyasi iktidar, sermaye ve sendika olduğunu öne sürdü. "Soma'daki hadisenin özetinin özeti katliamdır" diyen Okuyan, "Ben 3,5 sene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptım. Bu konular bizim Bakanlığın alanı içerisinde olan konular. Zaten bunu gördüm dün. İzledik, takip ettik ama orada dün her kesimden birçok insanla görüştük, baktık. Bunun adı katliamdır, iş kazası değil. İş cinayeti bile değil, iş cinayeti bir tane, iki tane dersin, bunun tam doğru adı katliamdır ve bu katliamın sorumlusu siyasi iktidardır, sermayedir ve sendikadır. Üçü de oradaki ölümlerin manevi ve siyasi sorumluluğu altındadır. Bir cinayetler serisi. Gerçekten vahim" diye konuştu.

Resmi rakamlara göre hayatını kaybeden işçilerin sayısının 301 olmasının doğru olmadığını savunan Okuyan, "Açıklanan 301 rakamının üzerinde olduğunu düşünüyorum şahsen. Ama öyle 350, 400, 500 rakamlar değil, öyle sanıyorum ki 7-8 kaybı koskoca devlet, hükümet fark etmedi. Yani bunun altını çiziyorum. Cenaze var ama o listenin içinde yok. CHP Manisa Milletvekili arkadaşlarımız onu takip ediyor. Evine gidiyorlar, Zonguldak'ın listesinde yok" dedi.

"BEN GÖLCÜK DEPREMİNDE, DÜZCE DEPREMİNDE ÜZERİMDEKİ TİŞÖRT VE PANTOLONU 15 GÜN ÜSTÜMDE TAŞIDIM"

Soma'ya ilişkin bir kanalda 3-4 gün önce iki gazetecinin katıldığı programda 'Efendim düşünebiliyor musunuz bir Bakan 2 gün gömlek değiştiremedi, 2 gün çay ve simitle karnını doyurdu' şeklinde ifadeler kullandığını belirten Okuyan, "Benim tüylerim diken diken oldu. Ben Gölcük depreminde, Düzce depreminde üzerimdeki tişört ve alttaki pantolonu 15 gün üstümde taşıdım. Çay ve simit ne demek? Şimdi demek ki Bakanlık böyle bir şeymiş. Biz bakmışız bunlar Bakan olmuşlar, aradaki fark. Dün görüştüğümüz insanların birçoğu biliyor bizim deprem sırasında çalışmalarımızı. O da Soma halkı arasında konuşulan bir şeydi. Onu da orada öğrendim, felaket bir hadise" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİN KANUNU YOK"

Basın mensuplarının soruları üzerine Cumhurbaşkanlığı seçiminde Yılmaz Büyükerşen'in adaylık konusunda adının geçmesi ile ilgili olarak Okuyan, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde başkanımız tereddütsüz. Elimizde bir şey varsa o mükemmel de olur, devlete itibar kazandırır ama bu niyet, istek başka bir şeydir. Bir de realiteler var. O realiteler içerisinde bakmak lazım. Cumhurbaşkanlığı seçiminde isim, mutabakat, destek çok önemli ama onun öncesinde maalesef mevcut kanun, kanunu yok. Cumhurbaşkanlığı seçiminin kanunu yok" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Eski Bakan Okuyan'dan Soma Faciası Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement