Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - AK Parti Milletvekili Şahin - Son Dakika
Politika

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - AK Parti Milletvekili Şahin

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, idam cezasının yeniden getirilmesi tartışmalarına ilişkin, "Oy kullanmaya geldiğimde anayasa değişikliğinde nasıl hareket edeceğimi, sizin benden beklediğinizi düşünerek neticelendirir, oyumu o şekilde veririm." dedi.

11.08.2016 08:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, idam cezasının yeniden getirilmesi tartışmalarına ilişkin, "Oy kullanmaya geldiğimde anayasa değişikliğinde nasıl hareket edeceğimi, sizin benden beklediğinizi düşünerek neticelendirir, oyumu o şekilde veririm." dedi.

Şahin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek için Karabük Kent Meydanı'nda son demokrasi nöbetini tutan vatandaşlara destek verdi.

Katılımcılara seslenen Şahin, vatandaşların 27 gün demokrasi nöbeti tutarak dünyada eşi benzeri olmayan bir tavır ortaya koyduğunu söyledi.

Bu demokratik tavrı şu ana kadar başka bir milletin koymuş olabileceğine inanmadığını belirten Şahin, "Bunu ancak Türk milleti yapabilirdi, bunu da siz yaptınız. Sizden, sizin içinizden biri olmaktan hep gurur duydum, şimdi daha fazla gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Demokrasi nöbetlerine virgül konulduğunu, nokta konulmadığını, ihtiyaç olduğunda vatandaşın yeniden görevini yapacağını dile getiren Şahin, vatanına, bayrağına, ülkesine, devletine, meclisine sahip çıkan herkese teşekkür etti.

Hainlerin yasal süreçte mutlaka cezalarını çekeceğini anlatan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İdam konusu TBMM'ye geldiğinde orada tartışırız. Bir kişiyi idam ederseniz bir defa ölür. Ona ciddi bir ceza verirseniz her gün öldürürsünüz. Ben hukukçuyum, bu konuda çok şey söyleyebilirim. Şimdi Ergenekon'dur, Balyoz'dur birtakım davalar oldu. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Eğer idam cezası olsaydı, Ergenekon ve Balyoz davasında birçok komutan idama mahkum edilmiş olacaktı. İdam cezası olsaydı ve bu davalardan dolayı birkaç kişiyi assaydık, sonra o dosyalar tekrar açıldığında 'Yanlışlık olmuş' deseydik, o astığımız insanları tekrar geri getirebilir miydik? O nedenle idam konusu hassas bir konudur. O bakımdan duygusal olarak söylüyoruz bunları. Meclise geldiğinde tabii ki konuşacağız, tartışacağız. Meclisten çıkabilir. Ben sizin vekilinizim. Sizin bu konudaki tepkiniz, duygunuz, düşünceniz beni tabii ki bağlar, ilgilendirir. Oy kullanmaya geldiğimde anayasa değişikliğinde nasıl hareket edeceğimi, sizin benden beklediğinizi düşünerek neticelendirir, oyumu o şekilde veririm."

"Yaşananlardan sonuçlar çıkartacağız"

Şahin, İslam dinini öğrenmek için Pensilvanya'dan yapılan yayınlara ihtiyaç olmadığını belirtti.

Milletin dini birikiminin yeterli olacağını söyleyen Şahin, "Görülmüştür ki Türkiye artık demokrasinin de beşiğidir ve merkezdir. Ülkemiz aynı zamanda ilimlerin de merkezidir. İslami ilimlerin de merkezidir. Yurt dışından yapılacak dini yayınlardan dinimizi öğrenecek değiliz. Aklımızı kullanacağız. Kur'an-ı Kerim'de en çok emredilen hususlardan biri akıl, düşünmeyle ilgilidir. Bütün bu yaşananlardan sonuçlar çıkartacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"Neymiş, Mehdi imiş, Sevgili Peygamberimiz'le konuşuyormuş." diyen Şahin, birtakım böyle akla izana uymayan iddialara dayalı olarak bir kişiye aklı kiralamanın ne kadar yanlış olduğu gerçeğini şimdi herkesin gördüğünü anlattı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in en son Mısır'da bir televizyona verdiği demecinde sözde insan hakları ihlalleri nedeniyle Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye müdahale etmesini istediğini hatırlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Evet, 15 Temmuz'da insan hakları ihlalleri yaşandı. 250'ye yakın insan hayatını kaybetti. Bu terörist başının adamları sebebiyle, darbe girişimi sebebiyle. Şehit oldular. 2 binden fazla insan yaralandı, gazi oldu. İşte insan hakları ihlali bu. Ne yapsın Avrupa Birliği? Yeniden Haçlı seferleri mi düzenlesin Türkiye'ye? Bunu mu istiyorsunuz? Hani siz Allah'ın sevgili kuluydunuz, Peygamberimiz'le doğrudan konuşuyordunuz. Niye onlardan yardım istemiyorsun da Avrupa Birliği'nden yardım istiyorsun sahtekar."

Milletvekili Şahin, bir İtalyan gazetesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kastedilerek, "Son bin yılın Selahaddin Eyyubi'si durduruldu." manşeti atıldığına da değindi.

Selahaddin Eyyubi'nin, Kudus'ü Haçlılardan alan komutan olduğunu, Ortadoğu'da birbirleriyle kavga eden Müslümanları birleştirdiğini dile getiren Şahin, "Şimdi Avrupa Birliği'nin kafasında 'Tayyip Erdoğan' deyince, kendilerini Kudüs'ten çıkartmış Selahaddin Eyyubi geliyor. Onunla özdeş hale getiriyorlar. Her biriniz birer Selahaddin Eyyubi'dir." diye konuştu.

Karabük Valisi Mehmet Aktaş ve Tarihçi Yazar Prof. Dr. Mehmet Çelik'in de katılımcılara hitap ettiği etkinliğe, İl Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Cihan Ulukaya, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar ile diğer protokol üyeleri katıldı.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler - AK Parti Milletvekili Şahin
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - AK Parti Milletvekili Şahin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement