İYİ Parti'den Kılçdaroğlu-HDP görüşmesiyle alakalı açıklama: Asla taviz vermeyeceğiz - Son Dakika
Politika

İYİ Parti'den Kılçdaroğlu-HDP görüşmesiyle alakalı açıklama: Asla taviz vermeyeceğiz

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyaretine ilişkin, "CHP Genel Başkanı, TBMM'de grubu olan bir partiyi cumhurbaşkanı adayı olarak ziyaret ediyor. Biz bu konuyla ilgili görüşlerimizi daha önce açıklamıştık. Esas olan hassasiyetlerimizin devamını sağlayabilmektir. Bu özenden asla taviz vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

20.03.2023 15:03  Güncelleme: 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile yaptığı görüşmeye değindi.

İYİ PARTİ'DEN GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN İLK YORUM

Kılıçdaroğlu'nun TBMM'de grubu olan bir partiyi cumhurbaşkanı adayı olarak ziyaret ettiğini dile getiren Zorlu, "Biz bu konuyla ilgili görüşlerimizi daha önce açıklamıştık. Bu özenden asla taviz vermeyeceğiz. Bunu milletimize taahhüt ediyoruz. İYİ Parti milletimizin birlik ve bütünlüğünü sağlayacak yegane çimentodur. Bu işlevini ilelebet sürdürecektir" diye konuştu.

İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu-HDP görüşmesiyle ilgili açıklama: Asla taviz vermeyeceğiz
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu.

"ADAY ADAYLIĞI BAŞVURULARI GİTGİDE ARTIYOR"

Öte yandan Zorlu, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimiyle ilgili çalışmalarının devam ettiğini bildirerek İYİ Parti'ye aday adaylığı başvurularının anbean arttığını söyledi. Farklı illere yerleştirilen depremzedelerin bulundukları yerde ayrı bir sandık konularak oy kullanmalarının arayışı içerisinde olduklarını belirten Zorlu, "Partimizin bu yöndeki başvurusu YSK tarafından kanun gerekiyor gerekçesiyle reddedildi. Biz de bunun üzerine nasıl bir kanun değişikliği yapabileceğimizi AK Parti ve CHP gruplarıyla bir araya gelerek TBMM'ye taşımanın çabasında olduk. Ancak şu ana kadar bir çözüme varabilmiş değiliz" dedi.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti lideri Meral Akşener katıldığı bir canlı yayında HDP'nin 6'lı Masa'da olmadığını vurgulayarak "O masada defalarca iddia edildiği gibi, HDP yok. Mithat Hoca'nın söylediğine göre kendileri de ikrar ediyor. Zaman zaman HDP yöneticilerinden farklı söylemler oldu. Ben o söylemlerin her birini bu ucube sistem ateşine odun atmaktır dedim. Bu sağduyunun devam etmesi ve derinleşmesi gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

"CHP, HDP İLE GÖRÜŞEBİLİR AMA TALEPLERİNİ MASAYA GETİREMEZ"

Kılıçdaroğlu'nun HDP ile olası görüşmesini saygıyla karşılayacağını belirten Akşener, "Bakanlık gibi alışveriş olması mümkün değil. Diyalog başka bir şeydir, CHP diyebilir, anlayışla karşılardım. 'Sizin oy oranınızla HDP'nin oyu farklı hadi size güle güle' deselerdi o masadan kalkardık. Alengirli işe karşıyım, dürüstlük ve açıklıktan yanayım. CHP, HDP ile görüşebilir bu net ama HDP'nin taleplerini bizim olduğumuz masaya asla getiremez" demişti.

İYİ Parti\'den Kılçdaroğlu-HDP görüşmesiyle alakalı açıklama: Asla taviz vermeyeceğiz
Kaynak: AA

Son Dakika Politika İYİ Parti'den Kılçdaroğlu-HDP görüşmesiyle alakalı açıklama: Asla taviz vermeyeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • seçkin mert: Eminmisin? İstersen bu lafları söylemeden bir daha düşün,çünkü sonradan söylediklerini yutuyorsun. 200 7 Yanıtla
  • necmettin durmaz: kulahıma anlat atı alan üsküdarı geçmiş kılıcdaroğlu sizi palyaçoya çevirdi 168 37 Yanıtla
  • TURGAY KAYA: bir ara masadan kalkışın vardı, birde o sözlerinin üzerine muhteşem dönüşün vardı.. 174 3 Yanıtla
  • Mehmet Yavuz: son gün masadan ayrılacak 150 7 Yanıtla
  • Hakim ATMACA: Yemin olsunki bu ülkeye kardan çok zarar veren bu miliyetçiyim diyen siyasilerdir ki siyasi düşüncelerinde ne bilim ne sanat ne teknoloji hiçbirşey sadece sabah Kürtler akşam Kürtler başka bişey yok bu kürtler olmasaydı acaba neyin siyasetini yapıcaktınız acınacak durumdasınız 115 22 Yanıtla
  • Murat Sarıal: sen taviz verdin. hdp de vermeyecek taviz ne olacak 102 8 Yanıtla
  • Alper006 : Allah aşkına söylediğinize siz kendiniz inaniyormusunuz acaba, asla taviz vermeyeceklermiş şöyle böyle diyeceginize madem samimisiniz neden çıkıpta açıkça hdp ile görüşürseniz biz yokuz hdp nin oylarina ihtiyacımız yok demiyorsunuz 8 2 Yanıtla
  • Yücel Uygun: Neye hizmet ettiginiz ortada bu hikayelere karnimiz tok 6 1 Yanıtla
  • abcde abcdef: evet bizde inandık. oylarınızı verin ama ideolojılerınızı kabul etmıyoruz. külahımıza anlat sen bunları. masadan kalktın geri oturdun söyledıklerını yuttun. işte o an asıl amacınızın bu ülke ıcın birsey yapmak degıl sırf erdogan düsmanlıgı oldugunu bir kez daha anladık. 6 1 Yanıtla
  • Erdogan Metin: Gözümde pul kadar değerin yok 4 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement