İYİ Partili Dervişoğlu: Cumhurbaşkanı'nı, Kasımpaşa'da bitirimhane işletmediği, devlet yönettiği hususunda uyarıyorum - Son Dakika
Politika

İYİ Partili Dervişoğlu: Cumhurbaşkanı'nı, Kasımpaşa'da bitirimhane işletmediği, devlet yönettiği hususunda uyarıyorum

İYİ Partili Dervişoğlu: Cumhurbaşkanı\'nı, Kasımpaşa\'da bitirimhane işletmediği, devlet yönettiği hususunda uyarıyorum

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Kasımpaşa'da bitirimhane işletmediği, devlet yönettiği hususunda uyarıyorum.

23.02.2023 19:20  Güncelleme: 19:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Kasımpaşa'da bitirimhane işletmediği, devlet yönettiği hususunda uyarıyorum. Üslubunu gözden geçirmesini tavsiye ediyorum" dedi.

İYİ Partili Dervişoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi. Dervişoğlu, depremin afete dönüşmesinin nedenin insanlar ve yanlış uygulamalar olduğunu belirterek, "Deprem olunca elbette yıkımlar, hasarlar söz konusu olur; ama bu kadar çok ölümün tartışılması icap eden yanları da bulunmalıdır. Bu ülkenin jeolojik yapısı kendi içinde önemli riskler barındırır. Aslında bir sırla karşı karşıya değiliz. Bilinen ve muhtemel olan bir şey yaşadık. Dolayısıyla buradan çıkardığımız sonuç, bu zamana kadar yaşadıklarımızdan herhangi bir ders çıkarmamış olduğumuz gerçeğidir. Bilim adamlarının uyarılarına kulak verilmemiştir. Karşı karşıya olduğumuz felaket bağıra çağıra gelmiştir" diye konuştu.

'BAŞLANGIÇTA RİSKLERİ BELİRLEYECEKSİNİZ'Afet yönetiminin enkaz kaldırma ve kurtarma çalışmalarından ibaret olmadığına dikkat çeken Dervişoğlu, "Bir bütünlük arz eder. Başlangıçta riskleri belirleyeceksiniz. Gerekli stratejik planlamayı yapacaksınız. Müdahale imkan ve kabiliyetini güçlendireceksiniz. Ulaşım ve haberleşme ağlarını düzenleyeceksiniz. Beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşılayacaksınız. Deprem sonrasındaki iyileştirme çalışmalarını da planlayacaksınız. Bunlara bütün olarak bakacaksınız" dedi.'SİYASİ FAYDA VE RANT PEŞİNDE KOŞULMAZ'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üslubunu doğru bulmadığını aktaran Dervişoğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Kasımpaşa'da bitirimhane işletmediği, devlet yönettiği hususunda uyarıyorum. Üslubunu gözden geçirmesini tavsiye ediyorum. Türk milleti yaşanan büyük felaketten sonra, siyasi partiler, STK'lar, yardım kuruluşları ve bireysel gayretlerle seferber olmuş, yerel yönetimler yaraların sarılması için teyakkuza geçmiş, devleti enkazdan çıkarabilmek için elbirliği ile hareket etme refleksi sergilemiştir. Böyle bir ortamda siyaset yapılmaz. Siyasi fayda ve rant peşinde koşulmaz" diye konuştu.'TEDBİRLER CAN KAYBETMEDEN ALINMALI'Dervişoğlu, bilim insanlarının İstanbul ve İzmir'e yönelik uyarılarına işaret ederek, "Kaybedecek zamanımızın olmadığını tekrarlıyorum. Özellikle İstanbul ve İzmir'de yapı stoku ziyadesiyle sorunlu. Kullanıma elverişli olmayan bina sayısı ziyadesiyle fazla. Dolayısıyla gereken tedbirlerin can kaybetmeden alınması lazım. Meseleye emlak piyasasının olumsuz etkilenmesi penceresinden de yaklaşmamak lazım. Asıl mesele rantı değil; canı kurtarmak olmalı. İmar, yapı denetim kanunlarının, Deprem Yönetmeliği'nin yeniden ele alınması icap ediyor. Olağanüstü durumlarda devreye girecek, hükümetin işlevsiz hale getirdiği kurumların yeniden ihya edilmesi gerekiyor. Tartışmasız olarak ihtiyaç haline gelen 'afet bakanlığı'nın kurulması zaruret olarak karşımızda duruyor. İstanbul'da gereken tedbirler, can kaybetmeden alınmalı" açıklamasını yaptı.Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) depremle ilgili yayınları nedeniyle 3 TV kanalına verdiği cezalara tepki gösteren Dervişoğlu, Ulu Önder Atatürk'ün 'Basın milletin müşterek sesidir' sözlerini hatırlattı.'SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ'Dervişoğlu, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin zamanı ile ilgili tartışmalara ilişkin, "Seçimin zamanında yapılması, erken yapılması ya da ertelenmesi hususunda Anayasa'mızda ifadesi bulunan amir hükümler var. Olağanüstü halden kaynaklı YSK'nın bir tasarrufu haline dönüştürülmesine seyirci kalmayacağımızı Türk milletinin bilmesini istiyorum. Erkene mi alırlar, zamanında mı olur, erteleme girişiminde mi bulunurlar? Bunlar, üzerinde tartıştığımız teoriler. Bunlar düşünceden eyleme geçmeye başladığında İYİ Parti olarak takınacağımız tavrı aziz milletimiz görecektir" değerlendirmesinde bulundu.'GAZETE KUPÜRÜ KESMEK BİZİM YAŞ KUŞAĞININ ESKİ ALIŞKANLIĞIDIR'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgili gizli bilgilere sahip olduğu iddiasında bulunan, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın CHP üyeliğinin sona erdirilmesi ile ilgili konuşan Dervişoğlu, "Sayın Okuyan gazeteci kökenlidir. Deneyimli bir siyasetçi olmakla spekülatörlük yapan gazetecilik arasında gidip geliyor. Kendisi ne olacağına dair bence karar vermemiş. Gazete kupürü kesmek bizim yaş kuşağının eski alışkanlığıdır. Onlardan dosya tanzim edip, hukuku olan kişilere de götürüyor. Televizyonda 'bu dosyada ne var' diye sorulduğunda verdiği cevap çok manidar. 'Dosyada bir şey yok, kupür var' diyor. Meseleyi kamuoyu gündemine getirirken sanki elinde çok vahim meseleler varmış gibi takdim ediyor. Yapmayı çok arzuladığı ama bir türlü yapamadığı gazetecilik refleksiyle bakıyorum. Ayrıca Sayın Okuyan, siyasi yolculuğuna çıktığı andan itibaren 8 ayrı partide görev yapmış. Dolayısıyla kendisinin ne büyük gelgitler yaşadığının da delili olarak bu durum karşımızda duruyor" dedi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Politika İYİ Partili Dervişoğlu: Cumhurbaşkanı'nı, Kasımpaşa'da bitirimhane işletmediği, devlet yönettiği hususunda uyarıyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi
    14:38 CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi

    CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, TBMM'de kabul edilen Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda yapılan değişiklikleri eleştirerek, turizm sektörünün taleplerini ciddiye almayan iktidar anlayışını eleştirdi. Özcan, turizm gelirinin artırılması ve sektörün desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kanunda yapılan düzenlemelerin Anayasa'ya ve dernek kurma özgürlüğüne aykırı olduğunu belirtti ve Cumhurbaşkanına hakaret suçunun turizmle ilgili bir kanunda yer almasını eleştirdi. Özcan ayrıca, yeni düzenleme ile Türkçe rehberlik adı altında yabancı dil şartının kaldırılmasının rehberlerin ücretlerinin düşmesine neden olacağını ifade etti.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Anıtkabir'i ziyaret etti
    14:29 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Anıtkabir'i ziyaret etti

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Belediye Başkanları Çalıştayı'na katılmak üzere gittiği Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret etti. Başkan Çerçioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ata'mızı ziyaret ettiklerini ve çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Zafer değil, görevdir
    14:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Zafer değil, görevdir

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, bu sonucun bir zafer değil, görev olduğunu belirtti. Özel, CHP'nin kazandığı belediyeleri hatırlatarak, Türkiye ittifakının belediye başkanlarına selam gönderdi. Ayrıca, kadın ve genç belediye başkanlarının artışına dikkat çeken Özel, bundan sonra ölçme değerlendirmeyi siyasetin odak noktasında tutacaklarını ve doğru yapanı örnek göstereceklerini söyledi.

  • İranlı Siyasetçiler ve İş İnsanları İsrail-İran Krizini Değerlendirdi
    14:17 İranlı Siyasetçiler ve İş İnsanları İsrail-İran Krizini Değerlendirdi

    İranlı siyasetçiler ve bölgeye iş yapmaya giden iş insanları, İsrail-İran krizini ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi. İran İş Bakanlığı çalışanı Şerif Nekizade, İran'ın ambargoya tahammül ettiğini ve İsrail'e karşı güçlü olduklarını belirtti. İran'da yaşayan iş insanları da İsrail ile mücadelede birlikte hareket edeceklerini ve hiçbir korkularının olmadığını ifade etti.

  • Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yönetim kademesini güçlendirdi
    14:16 Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yönetim kademesini güçlendirdi

    Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 2. döneminde bazı müdürlüklere yeni atamalar yaptı. Fen İşleri Müdürlüğü'ne Osman Aslan, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'ne Ali Keşçioğlu, Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne Selami Cebeci getirildi.

  • Bakan Özhaseki, Belediye Başkanlarına Kentsel Dönüşüm Çağrısı Yaptı
    14:14 Bakan Özhaseki, Belediye Başkanlarına Kentsel Dönüşüm Çağrısı Yaptı

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, belediye başkanlarına kentsel dönüşüm yapmaları çağrısında bulundu. Özhaseki, depreme dayanıksız bölgelerde hazırlıklar yapmaları için belediye başkanlarını desteklemeye hazır olduklarını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu hatırlatan Özhaseki, deprem gerçeğiyle hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Bakan Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti
    14:08 Bakan Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret ederek 'hayırlı olsun' dileklerini iletti. Bakan Özhaseki, Kayseri için iyi şeyler söyleyeceklerini ve iyi hayaller kuracaklarını belirtti.


Advertisement