Kıbrıs Gazisi Kamil Gökçe: '70 yaşındayım İsrail bana yetmez' - Son Dakika
Politika

Kıbrıs Gazisi Kamil Gökçe: '70 yaşındayım İsrail bana yetmez'

Kahramanmaraş'ta yaşayan 70 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Şair Kamil Gökçe, İsrail'in Filistin'e yönelik yaptığı katliamlara tepki göstererek, Filistin'e destek verdi. Gökçe, doğaçlama olarak şiirler okuyarak İsrail'in eylemlerini eleştirdi ve Filistin'in yanında olduğunu dile getirdi. Ayrıca, Kahramanmaraş'ın tarihini ve kahramanlıklarını anlatan Gökçe, İsrail'e karşı duruşunu vurguladı ve Kıbrıs'ı kurtardığı gibi Filistin'i de kurtarabileceğini ifade etti.

26.10.2023 11:50  Güncelleme: 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kıbrıs Gazisi Kamil Gökçe: "70 yaşındayım İsrail bana yetmez"

KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş'ta Kıbrıs gazisi şair, doğaçlama okuduğu şiirlerle İsrail'e tepkisini, Filistin'e desteğini dile getirdi.

Kahramanmaraş'ta yaşayan 70 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Şair Kamil Gökçe, İsrail'in Filistin'in Gazze kentinde sivillere yönelik yaptığı katliamları söylediği dörtlüklerle dile getirdi.

Doğaçlama olarak önce yaşadığı Kahramanmaraş'ı anlatan Gökçe, "Kahramanmaraşlıyım bu ülke benim. Yiğit hangi ırktan olursa olsun rengini sormaz severim. Sütçü İmam dedikleri dedemdir benim, dedem vurdu ise ben de vururum o dedemin öz torunuyum. Kulağıma ezan okudular Kamil dediler, savaşa katıldım gazi dediler, Ankara Kocatepe'de güzel şiir okudum, oradan da güvenlik mahkemesine gönderdiler. Engirzeğin beri yüzü, gökçeler Maraş'ın özü, bende güttüm koyun kuzu eski günler. Kahramanmaraş'ın tarihi derin, buz gibi suları havası serin, yolun düşer bir gün Maraş'a gelin ay yıldızlı bayrak alnını tacı. Kahramanlık madalyası avucunda kavşakta dünyayı bekler Maraş'ı. Dünyanın hem bozucu anahtarı, hem kurucu anahtarıdır. Buz gibi suları barajlar dolu, üç taraftan gelir Kahramanmaraş'ın yolu. Kayseri, Adana ve Gaziantep yolu, dondurması buz gibi sizi bekliyorlar" diyerek ifadelerde bulundu.

Kahramanmaraş depremleri sonrası yeniden ayağa kalkacağını ifade eden Gökçe, "Şimdi ise tacımızı yıktık tozu dumana kattı Mevla'm, hakkımızda hayırlısını versin. El ele gönül gönle vereceğiz ve bu gönüllerin tacı şehrimizi daha güzel olarak kahramanlık ile yürüteceğiz" diye konuştu.

İsrail'in Filistin halkına yönelik katliamlarını da dizelere döken şair Gökçe, "70 yaşındayım İsrail bana yetmez" dedi.

Gökçe, "İsrail başkaldırdı! Ben diyorum ki gönüllerin tacı olan Ayyıldız'lı bayrak anlımın tacı diyen, bu İslam'ın insanları, yiğitleri Azerbaycan'ı kurtardıysa Filistin'i de kurtaracak. Filistin ile veririm el ele ölüme giderim ben güle güle. O İsrail bağlasın köpeklerini yoksa giderken kırarız kemiklerini. Onlar kim oluyor Fatih çocuk iken İstanbul'u kurtarmış, Atatürk sınırlarımızı çizmiş Ayyıldız'ı bayrağımızı göklerde dalgalandırmış. 70 yaşındayım İsrail bana yetmez. O Kıbrıs'ı kurtardıysam, müsaade etsinler orayı da kurtarır gelirim. Onun için Kahramanlık ülkemin şanı Ayyıldız'ı bayrağı ölen şehidim kanı, atam dedem yazdırmıştır kurtuluş kahramanlar destanı. Onlar kimdir. Sınırımdan düşman giremez. Ayyıldız'ı bayrağımı kimse indiremez. Ezanımı kimse susturamaz" diye konuştu.

Kıbrıs Gazisi Kamil Gökçe: \'70 yaşındayım İsrail bana yetmez\'
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kıbrıs Gazisi Kamil Gökçe: '70 yaşındayım İsrail bana yetmez' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement