CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir'de süt fabrikası temel atma töreninde konuştu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir'de süt fabrikası temel atma töreninde konuştu Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, memlekete huzuru ve barışı getireceklerini belirterek, "Her mutfakta, her evde barış olacak.

26.09.2021 15:10  Güncelleme: 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, memlekete huzuru ve barışı getireceklerini belirterek, "Her mutfakta, her evde barış olacak. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye'yi inşa edeceğiz." dedi.

Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bayındır ilçesinde 100 milyon liralık yatırımla yapılacak Baysan Süt İşletme Fabrikası'nın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, iktidarlarında, çiftçinin tarlasının ve traktörünün haciz edilmesinin önüne geçeceklerini söyledi.

Kendisine sevgi gösterisinde bulunan gençlere, seslenen Kılıçdaroğlu, "Benim umudum da sizlersiniz. Beraber mücadele edeceğiz, Türkiye'yi aydınlığa çıkarmak için önümüzdeki seçimde sandığa ilk kez gidecek 6 milyon 300 bin genç gidecek ve oyunu kullanacak. 6 milyon 300 bin genç Türkiye'nin kaderini değiştirecek. 6 milyon 300 bin genç Türkiye'ye bereket, demokrasi ve özgürlük getirecek buna inanıyorum." diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin tarım politikalarını eleştirerek, şöyle devam etti:

"Bir bakan düşünün adı Tarım Bakanı. Çiftçiyi şöyle tanımlıyor, 'Çiftçi çok çok çalışır, az az kazanır'. Allah aşkına böyle bir tanım duydunuz mu hiç? Ne demek, sabahın köründe zaten gidiyor tarlaya, zaten çalışıyor. Çok çalışacak ama az kazanacak, niye az kazansın? Daha fazla, daha çok kazanması lazım. Çiftçinin traktörüne, tarlasına devri iktidarımızda hiç kimse, hiçbir güç haciz koyamayacaktır. Adamı perişan etmişsiniz, borç batağına sokmuşsunuz, parasını ödeyemiyor, geliyorsunuz, traktörünü kamyona yükleyip götürüyorsunuz. Ne yapacak bu adam? Açlığa mahkum ediyorsunuz. İnşallah beraber iktidar olacağız göreceksiniz, halkın iktidarını kuracağız."

İktidara gelmeleri halinde çiftçinin banka ve tarım kredi kooperatiflerinden aldığı kredilerin faizlerini 1 haftada sileceğini ileri süren Kılıçdaroğlu, ana parayı da makul taksitlerle alacaklarını kaydetti.

İktidarlarında gençlerin istediği gibi "tweet atacaklarını" söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları paylaştı:

"Bu memlekete huzuru, barışı, bereketi getireceğim. Her mutfakta, her evde barış olacak. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye'yi inşa edeceğiz. Hiçbir anne üzülmeyecek çocuğum aç diye, kimsesiz diye asla üzülmeyecek. Bunların tamamını yapacağız. Emin olmanızı istiyorum. Güvenin bu kardeşinize, gerçekten de Mustafa Kemal'in dediği gibi çağdaş uygarlığın ötesine taşıyacağız. Ahdim var, niyetim var, yeteneğim var, bunu mutlaka sizlerin desteğiyle yapacağız."

Törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İl Başkanı Deniz Yücel ve milletvekilleri ile vatandaşlar katıldı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir\'de süt fabrikası temel atma töreninde konuştu Açıklaması
Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir'de süt fabrikası temel atma töreninde konuştu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement